Uutiset

2017 | 2016 | 2015 | 2014 | 2013 | 2012 | 2011 |2010 | 2009 | 2008 | 2007 | 2006 | ETSI

Uutisosion alle kerätään kootusti kaikki Etelän Pesiksen alueella tapahtuvat tapahtumat, koulutukset sekä tiedotettavat asiat. Etelän Pesiksen jäsenseurojen rekisteröityjen käyttäjien on mahdollista lisäksi aktivoida erillinen newsletter toiminto jäsensivuilta, jonka avulla käyttäjä saa sähköpostiinsa tiedon uuden uutisen ilmestyessä.

Pesäpalloliitossa siirrytään aluetoiminnan aikaan

Sami Ritola
21.11.2017

Pesäpalloliitossa siirrytään aluetoiminnan aikaan vuoden 2018 alusta lähtien. Maakuntayhdistysten rooli pienenee ja toiminta keskitetään viidelle alueelle. Vuonna 2008 perustetun itäisen alueen lisäksi toimintansa aloittavat eteläinen, keskinen, läntinen ja pohjoinen alue. Uusi toimintamalli vahvistaa pesäpalloliikkeen tulevaisuudenkuvaan 2022 kirjattua yhden liikkeen periaatetta.

Pirjo Mäkelä jatkaa aluevastaavana itäisellä alueella ja Mika Mikola on ottanut tehtävän vastaan keskisellä alueella.

Uusina aluevastaavina aloittavat Jonna Ahlqvist (eteläinen alue), Kimmo Hirsilä (pohjoinen alue) ja Maija Viljanen (läntinen alue). Aluevastaavat toimivat yhteistyössä seurakehittäjien kanssa, minkä lisäksi jokaiselle alueelle perustetaan johtoryhmä.

Etelä-Suomessa uuden pestin ottaa vastaan Espoossa pesäpallouralle lähtenyt Jonna Ahlqvist, joka on ollut monessa mukana lajin parissa.

– Oikeastaan missään vaiheessa en ole malttanut pysyä pesiskentiltä pois. Pelaamisen jälkeen tulivat kuvioihin valmennustehtävät ja muu seuratyö. Nykyään myös omat lapset ovat innokkaasti mukana Espoon Pesiksen joukkueissa. Pesis on meille koko perheen juttu.

– Innostuneella mielellä otan uudet haasteet vastaan. Yhteistyö ja vielä kerran yhteistyö on tärkeää. Seurojen ja alueiden välillä päästään yhtenäistämään toimintoja, mikä on pesäpallon tulevaisuudenkuvaankin kirjattu, liikuntatieteiden maisteriksi Jyväskylässä opiskellut Ahlqvist toteaa.

Pohjois-Suomen Pesiksen toiminnanjohtajana työskennellyt Kimmo Hirsilä siirtyy Pesäpalloliiton aluevastaavaksi pohjoiselle alueelle.

– Olen ajanut aluetoiminnan mallia monta vuotta. On hienoa päästä nyt toteuttamaan sitä, yhdessä seurakehittäjämme Mika Härkinin kanssa. Haasteet ja tavoiteltavat luvut ovat kovia, joten työtä on paljon edessä – jo tietysti senkin takia, että alue kasvaa. Meidän alue on pinta-alaltaan puoli Suomea, mukana on 38 seuraa ja neljäsosa lisenssin haltijoista, Hirsilä huomauttaa.

Pesäpallomaakunnista Satakunta on kasvattanut ylivoimaisesti eniten lisenssimääräänsä kuluvana vuonna. Toiminnanjohtaja Maija Viljanen siirtyy Pesäpalloliiton aluevastaavaksi ja laajentaa toimialuettaan Satakunnan lisäksi Etelä-Pohjanmaalle.

– Perusajatus ei muutu, samaa työtä pesäpallon hyväksi pyritään jatkamaan. Isoimpana muutoksena saan ympärilleni enemmän ihmisiä ja isomman organisaation – silloin on helpompi tehdä yhteistyötä ja edetä tulevaisuudenkuvan mukaisesti yhtenä liikkeenä. Toiminta-alueen tunnen jo entuudestaan hyvin. Yhteistyö Satakunnan ja Etelä-Pohjanmaan välillä on lähtenyt hienosti liikkeelle, joten tästä on hyvä jatkaa, Viljanen kiittelee.

Nykyisistä pesäpallomaakunnista eteläinen alue kattaa Etelän Pesiksen toiminta-alueen, Kymenlaakson ja Varsinais-Suomen. Keskiseen alueeseen kuuluvat Häme ja Keski-Suomi, läntiseen alueeseen Etelä-Pohjanmaa ja Satakunta sekä pohjoiseen alueeseen Kainuu, Keski-Pohjanmaa ja Pohjois-Suomi. Itäisen alueen toiminta jatkuu nykyisellään.
Etelä-Suomen parhaat 2017

Sami Ritola
9.11.2017

Vuoden seuran Hyvinkään Tahkon menestyksekäs kausi näkyi vahvasti Etelän Pesiksen palkitsemistilaisuudessa Hyvinkäällä keskiviikkona. Naisjoukkueen nousu Superpesikseen, miesjoukkueen pudotuspelipaikka, pronssimitalit sekä tyttöjen että poikien Superpesiksessä ja C-poikien Suomen mestaruus nousivat päällimmäisinä esiin.

Menestyvien joukkueiden takaa löytyy onnistumisia myös yksilötasolla. Vuoden miespelaaja Juha Puhtimäki voitti Superpesiksen kärkilyöntitilaston ja vuoden naispelaaja Pauliina Harinen jätti Ykköspesiksen lyöjätilastossa lähimmät uhkaajansa yli 20 juoksun päähän. Poikapelaajana palkittu Jere Harjuvaara nousi kauden aikana yhdeksikköön miestenkin Superpesiksessä.

Vuoden poikajuniorijoukkueen pystin vei ansaitusti Tahkon C-poikajoukkue, joka kukisti Perttu Ruuskan tähdittämän Vimpelin Vedon loppuottelussa Oulun Nuorisoleirillä 2-0 (14-4, 10-4). Mestariluotsi Hannu Kalmari arvostettiin vuoden pelinjohtajaksi.

Pesisteosta vastasi Tahkon Leidit. Seuran naisjoukkue tekee paluun Superpesikseen ensi vuonna.

– Joukkue on ollut pitkään kasassa, motivoitunut, hitsautunut yhteen ja nauttinut laadukkaasta valmennuksesta sekä pelinjohdosta. Tämän yhtälön hedelmiä on kerätty vuosittain useissa ikäluokissa. Nyt hienona kruununa useiden pelaajien juniorivuosille toteutuivat nousu naisten Superpesikseen ja tyttöjen Superpesiksen pronssimitalit, palkinnon perusteluissa kerrottiin.

Espoon Pesikselle seurahistorian ensimmäinen SM-mitali

Etelä-Suomen pesäpallon ilonaiheet eivät rajoittuneet Hyvinkään Tahkon menestykseen. Vuoden junioriseuran Espoon Pesiksen C-tytöt nousivat Oulun Nuorisoleirillä hopealle ja juhlivat seurahistorian ensimmäistä SM-mitalia. Vuoden tyttöjuniorijoukkueen pysti matkaa ansaitusti Espooseen.

– Espoon Pesiksessä on tehty pitkäjänteistä työtä junioritoiminnan eteen jo vuosikausia. Seura tekee esimerkillisesti koulukäyntejä, järjestää pesiskouluja ja panostaa valmennukseen. Valtakunnallista menestystäkin alkaa lisenssi- ja joukkuemäärien takaa löytyä, todettiin vuoden junioriseuran palkinnon perusteluissa.

Vuoden valmentajaksi arvostettiin Espoon C-tyttöjä luotsannut Tatu Suontausta.

Suomen mestari vuoden tyttöpelaajaksi

Janakkalan Janan Senni Korhonen on Etelä-Suomen vuoden tyttöpelaaja 2017. Korhonen pääsi myös maistamaan naisten Superpesiksen tunnelmaa tamperelaisen Manse PP:n joukkueessa ja juhlimaan seuran historian ensimmäistä Suomen mestaruutta.

Vuoden seura-aktiivi, Lahden Mailaveikkojen Tomi Särmäkari oli muun seuratyön ohessa avainroolissa, kun kolmen ikäluokan ja kolmen alueen alueleiri järjestettiin kiitettävästi Lahdessa. Samaan kaupunkiin matkaa vuoden tuomariseuran palkinto. Lahden Mailaveikoissa otetaan perustelujen mukaan ”tuomaritoiminta tosissaan niin laadun kuin määrän osalta”.

Alueen parhaana tuomarina palkittiin vantaalainen Kalle Hietanen, joka vihelsi pelituomari Jouni Ojalan parina ensimmäistä kertaa syöttötuomarina miesten Superpesiksen loppuottelussa. Vuoden nuorisotuomari Jan Karjalainen Helsingistä oli aktiivinen niin pelituomarina miesten suomensarjassa ja naisten Ykköspesiksessä kuin ylempien sarjatasojen pesätuomarina onnistuen tehtävissään hienosti.

Kauden 2017 palkitut

Vuoden miespelaaja: Juha Puhtimäki, Hyvinkään Tahko
Vuoden naispelaaja: Pauliina Harinen, Hyvinkään Tahko
Vuoden poikapelaaja: Jere Harjuvaara, Hyvinkään Tahko
Vuoden tyttöpelaaja: Senni Korhonen, Janakkalan Jana
Vuoden pelinjohtaja: Hannu Kalmari, Hyvinkään Tahko
Vuoden valmentaja: Tatu Suontausta, Espoon Pesis
Vuoden tuomari: Kalle Hietanen, Vantaa
Vuoden nuorisotuomari: Jan Karjalainen, Helsinki
Vuoden seura-aktiivi: Tomi Särmäkari, Lahden Mailaveikot
Vuoden poikajuniorijoukkue: Hyvinkään Tahko C- pojat
Vuoden tyttöjuniorijoukkue: Espoon Pesis C- tytöt
Vuoden junioriseura: Espoon Pesis
Vuoden seura: Hyvinkään Tahko
Vuoden tuomariseura: Lahden Mailaveikot
Vuoden pesisteko: Hyvinkään Tahkon Leidit
Etelän Pesiksen syyskokous

Sami Ritola
24.10.2017

Etelän Pesiksen sääntömääräinen syyskokous järjestetään Hyvinkäällä ravintola Harlekiinin tiloissa osoitteessa Kauppatori 1, Hyvinkää keskiviikkona 8.11. klo 18:30 alkaen. Tilaisuutta edeltää alueen parhaiden palkitsemistilaisuus sekä kahvitarjoilu.

Kokousmateriaali on toimitettu jäsenseuroille. Tervetuloa!
Mestaruudet kotiin C aluejoukkueturnauksesta

Sami Ritola
11.9.2017

Etelä-Suomen joukkueet olivat erinomaisella pelipäällä viime viikonloppuna Tampereen Varalassa pelatussa C- ikäisten aluejoukkueturnauksessa. Paikalla olivat Etelän lisäksi ikäluokan parhaimmistoa Pohjanmaalta, Satakunnasta, Hämeestä ja Varsinais-Suomesta.

Ajoittainen sadesääkään ei haittanut Etelän poikien ja tyttöjen menoa. Poikien puolella joukkue marssi voittoisasti koko sarjan läpi ja oikeastaan missään vaiheessa ei ollut epäselvyyttä kuka on tämän vuoden turnauksen valtias. Toiseksi sijoittui Pohjanmaa ja kolmannen sijan esityksillään saavutti isäntäjoukkue Häme.

Tyttöjen puolella oli sen sijaan tiukempaa, kun ottelu toisensa jälkeen oli toistaan tiukempi. Vaikka joukkueemme menetti turnauksessa vain yhden pisteen ottelussa Varsinais-Suomea vastaan joutui se useassa kohtaa laittamaan parastaan. Turnauksessa hopealle sijoittui Häme ja kolmanneksi Varsinais-Suomi.

Lisää turnauksesta luettavissa tästä linkistä, jonka takaa löytyvät myös ottelutulokset ja sarjataulukot.
Maakuntasarjat huipentumassa

Sami Ritola
7.9.2017

Naisten maakuntasarjan etelä-lohkon viimeinen vaihe alkaa tulevana viikonloppuna, jolloin sunnuntaina 10.9 pelataan kahdella paikkakunnalla yksiosaisia välieräotteluita. Näiden otteluiden voittajat etenevät lohkon loppuotteluun, jossa panoksena on nousu Suomensarjaan kaudelle 2018.

Ensimmäinen välieräpeli pelataan Järvenpään ja PunaMustien välillä Kinnarin pesäpallostadionilla klo 12 alkaen. Toisen välieräparin muodostavat Espoon Pesis ja Roihu. Tämä ottelu alkaa Mailapuistossa klo 14 alkaen. Kuten sanottua otteluiden voittajat etenevät loppuotteluun ja pronssiset mitallit ratkaistaan runkosarjan paremman pistekeskiarvon perustella.

Miesten maakuntasarjakausi alkaa vedellä myös viimeisiään. PunaMustien Red joukkue voi jo tuuletella sarjan voittoa ja nousua Suomensarjaan. Muista mitallisijoituksista sen sijaan käydään vielä kovaa kamppailua sillä mitallin syrjässä on kiinni vielä Cobra Team, Tahko III sekä PunaMustien toinen joukkue. Maakuntasarjojen tuloksia voit seurata Pesäpalloliiton tulostapalvelusta.
C- ikäisten aluejoukkueturnaus 9.-10.9 Tampereella

Sami Ritola
6.9.2017

Viiden alueen C- ikäisten parhaimmisto kokoontuu perinteiseen tyyliin Tampereen Varalaan C- ikäisten aluejoukkueturnauksen merkeissä tulevana viikonloppuna 9.-10.9.

Ikäluokan huippuotteluiden lisäksi joukkueen jäsenet saavat oppia alansa huipuilta mm. nopeus- ja lajitaitojen sekä palautumisen tärkeyden osalta. Tämän lisäksi kaikki pelaajat käyvät läpi testipatteriston Varalan ammattitaitoisten testaajien johdolla. Viikonlopun ehdotonta antia ovat tietysti alueiden väliset ottelut, joista Etelä-Suomesta ensimmäisenä tulessa ovat tytöt, jotka kohtaavat lauantaina klo 10:45 alkavassa ottelussa Pohjanmaan.

Kaikkiin aluejoukkueisiin on pyritty valitsemaan ko. alueen paras joukkue, joka koostuu tietysti hyvistä yksilöistä. Etelä-Suomen poikien joukkueessa pelaavat pelinjohtajien Antti Hamporin ja Jere Halttusen johdolla seuraavat pelaajat Kaapo Kalmari, Eelis Luomala, Juuso Luostari, Luka Raesmaa, Joosua Rättö, Arttu Lehto, Väinö Järvinen, Joose Kukkola, Elmo Peltonen, Väinö Väänänen, Konsta Saarilehto ja Santeri Rehula

Tyttöjen joukkueessa pelaavat Riina Kanerva, Anna Ala-Kauhaluoma, Minttu Reunanen, Ella Reiman, Salli Palola, Kaisa Kuittinen, Reetta Lehtinen, Emmi Satokangas, Liinu Turpela, Kiisa Uusitalo, Piitu Saarinen, Julia Pasanen. Pelinjohdosta vastaavat Harri Reunanen ja Anriika Taunila.
D- ikäisten itä-länsi Järvenpäässä 2.9

Sami Ritola
29.8.2017

Etelän Pesiksen aluesarjojen D- ikäisten parhaimmisto kohtaa itä-länsi mittelöiden hengessä tulavana lauantaina 2.9 Järvenpään Kinnarin pesäpallostadionilla.

Tiiviin päivän aloittaa klo 11 alkava D- tyttöjen tähdistöottelu, jonka jälkeen kenttäkioskista löytyvien pikkupurtavan sekä virvokkeiden nauttimisen jälkeen päivä jatkuu poikien ottelulla, joka alkaa klo 14. Käytännön järjestelyistä, musiikista ja kuulutuksesta vastaan Kinnarin Pesiksen organisaatio.

Poikien idän joukkueessa pelaavat pelinjohtajien Harri Lindin ja Arto Haukkamaan johdolla seuraavat pelaajat: Eemeli Laine, Janrik Sukari (LMV), Miika Hangasmaa, Simo-Niilo Kähkönen (Roihu), Samu Kyhyräinen, Akseli Haukkamaa (Kepe), Santeri Pasi, Valtteri Kytömäki, Joni Tamminen (KPL), Leevi Kivi, Arttu Latva-Kiskola (Kipe), Juho Suni ja Jesse Salmela (HP)

Poikien lännen joukkueessa kentälle iskevät Oskari Valajärvi, Eetu Lehto, Arttu Kumpulainen (Tahko), Hermanni Kataja-Rahko, Juho Kela, Kalle Kumpulainen, Santeri Askola (Espoo), Eeli Miettinen, Onni Tervaniemi (Paukku), Lassi Kaskinen, Eero Alamieto, Ville Aalto (Vipa) ja Otto Rantanen (Luja).

Tyttöjen idän joukkueessa pelaavat Wilma Parikka, Anna Aulasmaa, Enni Levanen, Lilia Karttunen (LMV), Loviisa Laulainen, Eevi Makkonen, Iiris Valonen (Kepe), Annika Utriainen, Nanna Saarinen, Annina Suomalainen (Puhti), Venla Vapaavuori, Liisa Tuusjärvi ja Inkeri Aunesluoma (Roihu). Peliä johtaa Pirjo Haukkamaa

Tyttöjen lännen joukkueessa vastustajalle kapuloita rattaisiin laittavat Liina Virta, Aava Hytti, Milla Vironen (Espoo), Elsa Roivanen, Jemina Kiintonen, Jennika Jalonen (Pirkat), Sonja Leskinen, Elina Huohvanainen, Kiia Porola, Matleena Rättö (Tahko), Aino Raunistola, Aura Kenraali, Senja Koskinen (Jana). Peliä johtaa Joni Manner
C- ikäisten itä-länsi Keravalla 26.8

Sami Ritola
22.8.2017

C- ikäisten alueelliset itä-länsi ottelut kokoavat Etelän aluesarjojen ikäluokan parhaat pelaajat Keravalle Koivikon pesäpallokentälle lauantaina 26.8.

Päivän avaa C pelisarjapoikien tähdistöottelu, joka käynnistyy aamusta klo 10. Aluesarjan parhaat C- tytöt hyppäävät estraadille klo 13 ja päivän huipentaa klo 16 alkava C- poikien kilpasarjan ottelu. Koko ottelupäivän yleisöä, pelaajia ja toimihenkilöitä palvelee kioski.

C- pojat pelisarja ITÄ: Aapo Kivioja, Roope Korkiakangas, Mirko Niskanen, Jesse Turtiainen (Kepe), Valtteri Hynynen, Sakari Vanhanen, Aleksi Suhonen (LMV), Aidar Ali, Karri Remander, Juhani Huhtala, Okko Elomäki (Roihu), pelinjohto: Aslan Ali ja Kristo Remander (Roihu)

C- pojat pelisarja LÄNSI: Juuso Leppänen, Joonas Tuomi, Juhani Huuhtanen, Oskar Savolainen, Ville Vierimaa (Tahko), Kalle Mäki, Juho Kela, Lassi Luukkonen (Espoo), Petrus Karevaara, Eeli Karevaara, Jere Vuorinen (Paukku), pelinjohto: Vesa Rämet ja Ville Leppämäki (Tahko)

C- tytöt ITÄ: Veera Toikka, Anniina Marttila, Sini Satama, Tytti Bertling (HP), Susa Ajakainen, Nanette Juntto, Julia Pasanen, Venla Rantamäki (LMV), Janita Utriainen, Erika Sauvala, Anniina Koistinen, Veera Kokko (Puhti), pelinjohto: Maarit Sauvala (Puhti) ja Juha Onnelainen (LMV)

C- tytöt LÄNSI: Suvi Pyörälä, Elli Rihtilä, Aino Huovinen (Espoo), Veera Makkonen, Oona Partanen, Greta Huotari (Kepe), Salli Palola, Netta Vuojärvi (Roihu), Tia Saharinen, Liina-Lotta Rättö, Santra Koskinen (Tahko) pelinjohto: Mika Huovinen (Espoo) ja Jani Hänninen (Kepe)

C- pojat kilpasarja ITÄ: Lauri Leppiniemi, Tommi Käyhty, Niko Paloniemi (IPV), Tatu Mäkelä, Samu Rasimus, Patrik Lindroos (KPL), Lasse Saraluoto, Aaro Onnelainen, Olli Hirvonen (LMV), Frans-Anton Helanne, Riku Karvonen, Markus Hakala (Roihu), pelinjohto: Lassi Reinikainen (KPL) ja Jukka-Pekka Schroderus (Roihu)

C- pojat kilpasarja LÄNSI: Valtteri Keskinen, Joonas Toivonen (Vipa), Luka Raesmaa, Kaapo Kalmari, Väinö Järvinen, Joose Kukkola, Konsta Saarilehto, Väinö Väänänen (Tahko), Otso Koljonen, Jani Hämäläinen, Joona Lehtinen (Espoo), pelinjohto: Marko Kukkola, Vesa Rämet (Tahko)
E- ikäisten itä-länsi ottelut Vihdissä 19.8

Sami Ritola
14.8.2017

Tulevana lauantaina 19.8 pelataan alueelliset E- ikäluokan itä-länsi ottelut Vihdin Hiidenkirnun pesäpallostadionilla. Päivän avaa klo 11 pelattava E- poikien pelisarjan arvo-ottelu. Poikien pelisarjan ottelun jälkeen klo 13 estraadin valtaavat E- tytöt ja päivän päättää klo 15 käynnistyvä E- poikien kilpasarjan koitos.

Otteluiden lomassa kioski palvelee niin pelaajia, toimihenkilöitä kuin katsojiakin. Otteluiden kokoonpanot sekä pelinjohtajat, joita vielä täydennetään, ovat julkaistu ja löytyvät tämän uutisen lopusta. Pelaajakohtaiset infot toimitetaan joukkueiden yhdyshenkilöille erikseen.

Tervetuloa paikan päälle kannustamaan !

E- pojat pelisarja ITÄ: Joel Jokinen, Kokko-Ilmari Untamala (Roihu) Eino Puro, Otto Pajarinen (Kipe) Aaron Kunnas, Matias Lindfors, Nuutti Virtanen (KPL) Eetu Häkkilä, Elias Luukkonen, Aleksi Tuominen (Espoo Blue) Tino Heikkilä, Toma Heikkilä (Espoo White) Pelinjohtajat: Henri Häkkilä/Jyri Kotiniemi (Espoo)

E- pojat pelisarja LÄNSI: Elmo Pihkala, Juho Saarvo, Roope Puittinen (VJJ-05) Aatu Hettula, Eemil Hiltunen, Samuli Laakso (ViPa) Juho Rautamies, Eero Eklund, Tuomas Kosonen (Kepe) Alex Ristamo, Miko Skarin, Toni Ahovalli (Tahko) Pelinjohtajat: Harri Kokkonen (Kepe) Valtteri Turunen (ViPa)

E- tytöt ITÄ: Sinna Eskola, Iida Silvast, Nella Myöhänen (LMV) Elina Alanen, Laura Kontola, Sanni Kankkunen (Espoon Pesis) Aysin Schakir, Noora Turtiainen, Carlotta Höglund (Roihu) Vilma Tuutti, Milla Nakari, Mira Heikkilä, Reea Toikka (HP) Pelinjohtajat: Marko Hovi (HP)

E- tytöt LÄNSI: Johanna Ylöstalo, Iiris Koliseva, Emma Enckell (Jana) Ella Korkkinen, Siiri Laine, Mette Tschemenski (Tahko) Saara Seppälä, Marjaana Kuusisto, Tuulia Nylander, Emmi Lehtiranta (ViPa) Minttu Salmi, Aino Mäntyvaara, Emma Virtanen (JoKo) Pelinjohtajat: Päivi Väistö/Kai Lehtiranta (ViPa)

E- pojat kilpasarja ITÄ: Niklas Parikka, Santtu Tiusanen, Lauri Kanto (LMV) Elias Sauvala, Verneri Niilo-Rämä, Juska Valtonen (KPL) Luka Kokkonen, Johannes Kerola, Eeli Rintamäki (Tahko) Aatu Malo, Janne Nakari, Niilo Heiskanen (HP) Pelinjohto: avoinna

E- pojat kilpasarja LÄNSI: Lauri Bär, Teemu Koskela, Matias Paananen (Manse05) Oula Tanttu, Miro Liikanen, Niki Meriläinen (Paukku) Joona Kiikka, Aapo Kiukkonen (Manse E06) Joel Paavilainen, Perttu Kenttäaho, Kasper Salmi, Elias Mäntyvaara (JoKo) Pelinjohtajat: Ari Kenttäaho/Teemu Mäntyvaara (JoKo)
Menestystä Nuorisoleiriltä

Sami Ritola
29.7.2017

Hyvinkään Tahko juhli C-poikien Suomen mestaruutta ja Espoon Pesis C-tyttöjen hopeamitalleja Oulussa lauantaina päättyneellä valtakunnallisella Nuorisoleirillä. Espoon Pesiksen C-tytöt kärsivät loppuottelutappion, mutta voittivat seurahistorian ensimmäisen SM-mitalin. Nuorisoleirille osallistui yhteensä 96 joukkueellista alle 16-vuotiaita pesäpalloilijoita.

Kiteen Pallo -90 kukisti Hyvinkään vielä alkulohko-ottelussa peräti lukemin 15-1. Joukkue kompastui kuitenkin välierissä, kun Vimpelin Vedon supertähti, miesten Itä-Lännessä Idän parhaana palkittu Perttu Ruuska merkkautti tehot 2+8 lyötyä ja 3 tuotua nostaen joukkueensa voittoon. Kitee nappasi kuitenkin himmeimmät mitalit kukistamalla pronssiottelussa Kouvolan Pallonlyöjät 1-2 (3-4, 4-3, 1-2k).

Loppuottelussa Vimpeli oli aseeton. Hyvinkää esitti vahvaa joukkuepeliä ja laajemman joukon onnistujia. Tehopelaajina häärivät kapteeni Juuso Luostari sekä Joosua Rättö ja Väinö Väänänen. Kun Vimpeli sortui vielä toisella jaksolla harhaheittoihin, joukkueen eväät oli syöty. Loppulukemat 2-0 (14-4, 10-4) eivät jätä jossiteltavaa.

Hyvinkään Tahkon edellinen C-poikien Suomen mestaruus on vuodelta 2009. Vimpelin Veto ja Kiteen Pallo -90 palasivat mitalikantaan C-pojissa yhdeksän vuoden tauon jälkeen.
Haku pesäpallon yläkoululeiritykseen auki

Sami Ritola
24.7.2017

Pesäpalloliiton järjestämät suositut yläkoululeiritykset saavat jatkoa lukuvuotena 2017-2018. Yläkoululeiritykseen haetaan Joensuuhun, Kuortaneelle, Tampereelle (Varala) ja Vuokattiin.

Ilmoittautuminen on sitova. Hakuaika jatkuu 15.8. saakka.

- Edllisen vuoden osallistujilta on kysytty halukkuudesta jatkaa ja heille on varattu osa paikoista, valmentaja Sami-Petteri Kivimäki kertoo.

Valmistaudu hakulomakkeen täyttämiseen huolella. Hakulomakkeelle voi liittää videoklipit maapallon rysty- ja kämmenpuolen vastaanoton ja heiton yhdistelmästä sekä peruslyönnistä. Lisätietoa pesäpallon yläkoululeirityksestä ja hakeminen Pesäpalloliiton verkkosivujen kautta.
Lahden alueleiri vauhdissa

Sami Ritola
10.6.2017

Etelän Pesiksen, Varsinais-Suomen ja Hämeen G-D ikäisten alueleiri on hyvässä vauhdissa. Pääosin erinomaisissa oloissa pelattu leiri on kasannut 52 joukkuetta mittelemään paremmuudestaan kaupungin sykkeeseen.

Leirillä pelataan yhteensä 174 ottelua ja sarjat huipentuvat pääosiltaan sunnuntaina pelattaviin sarjojen loppuotteluihin. Leirinjohtajan tervehdykset, ilmakuvaa kentistä sekä leirivalat löydät youtube:sta tämän linkin takaa. Lisätietoa alueleiristä löytyy Lahden Mailaveikkojen sivuilta tästä linkistä.

Leirin tulospalvelu sekä otteluohjelma löytyy www.pesistulospalvelu.fi osoitteesta.
Tuomariohjelmat ja yhteystiedot netissä

Sami Ritola
30.5.2017

Etelä-Suomen alueen liitonsarjojen tuomariohjelma sekä tuomarien yhteystiedot on julkaistu verkkosivuilla. Tuomariohjelmaa sekä yhteystietoja päivitetään jatkossa näille sivuille.

Etelän Pesiksen alueella toimii lähes 600 tuomaria ja runkosarjojen osalta liitonsarjojen tuomariohjelma käsittää 275 ottelua. Tuomariohjelmat eivät kata alue- tai maakuntasarjan otteluita ja näiden osalta ajantasaiset listat löytyvät seurojen verkkosivuilta.

Tuomariohjelmiin pääset kätevästi tästä linkistä ja yhteystietoihin tästä linkistä.
Lady-Pesis turnaus 17.6 Vantaalla

Sami Ritola
26.5.2017

Perinteinen Etelän Pesiksen lady-pesis turnaus pelataan jälleen Vantaan Martinlaakson hiekkatekonurmella lauantaina 17.6. klo 10 alkaen. Mukaan mahtuu maksimissaan 8 joukkuetta ja paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä.

Paikallisista käytännön järjestelyistä vastaa Vantaanjoen Juoksu ja turnausmaksu on 120 euroa. Ilmoittautuminen päättyy 7.6 ja ilmoittautumisen voit suorittaa suoraan sähköpostitse: katja.urpalainen(ät)gmail.com
Kilpailukausi 2017 vauhtiin

Sami Ritola
3.5.2017

Kilpailukausi 2017 on päässyt aluilleen, takana on jo ensimmäinen alueellinen C- ikäisten leiri sekä ensimmäiset aluesarjan ottelutkin on jo pelattu. Kesäkuun puolella alkaa odotettu Lahdessa järjestettävä G-D ikäisten alueleiri ja muutenkin ilmat lämpenee ja tohina kentillä kasvaa.

Kausi on tuonut mukanaan hieman päivitettyjä kilpailumääräyksiä, uudet yli-ikäisten sekä kaksoisedustuspelaajien listat. Nämä kaikki löytyvät päivitettynä nyt ja jatkossa sarjatoiminta otsikon alta.

Tulospalvelu aluesarjojen osalta toimii totuttuun tyyliin pesistulospalvelun kautta, johon linkki löytyy kilpailu otsikon alta ylävalikosta. Sen sijaan maakuntasarjan tuloksia voit seurata Pesäpalloliiton sivuilta.
Lisenssikausi 2017 avattu

Sami Ritola
20.4.2017

Pesäpallokauden 2017 lisenssinosto on avattu. Uuden järjestelmän käyttöönottamisesta aiheutuneista viivästyksistä johtuen lisenssikausi saadaan käyntiin muutamia viikkoja myöhässä normaalista.

Pääset lisenssin ostoon Pesäpalloliiton sivuilta tai suoraan osoitteessa: https://pesapallo.lisenssikauppa.fi/ Muutoksena aikaisemman kauden ostoon on mm. henkilötunnuksen pakollisuus (myös vakuutuksettoman kilpailuluvan ostossa) sekä lisenssin maksu verkkopankkitunnuksilla välittömästi.

Muistathan, että väärin maksettu tai väärälle tilille suoritettu lisenssi ei ole voimassa. Lisätietoja ja ohjeista lisenssin ostoon sekä tuoteselosteet löydettävissä tämän linkin takaa: https://www.pesis.fi/kilpailu/lisenssit/
Yli-ikäisten pelipaikkarajoituksiin muutoksia

Sami Ritola
17.4.2017

Tulevan sarjakauden aloitus odottaa jo kulman takana ja useilla joukkueilla on takanaan jo ulkokentällä pelattuja harjoitusotteluita. Sääntöjen puolesta kausi ei tuo tulleessaan merkittäviä muutoksia, mutta yli-ikäisyyssääntö kokee pienimuotoisen valtakunnallisen muutoksen.

Aiempien vuosien tapaan joukkueessa ottelua kohden voi pelata kaksi yli-ikäistä pelaajaa, mikäli heille on myönnetty yli-ikäisyyslupa. Aiempina vuosina yli-ikäisen pelaajan pelipaikkaa ei ollut rajoitettu, mutta täksi vuodeksi käyttöön otettu muutos kieltää yli-ikäisen pelaajan pelaamisen joukkueensa lukkarina.

Muutos on voimassa kaudesta 2017 alkaen ja se koskee kaikkia Etelän Pesiksen nuorten aluesarjoja.
PML- koulutus Espoossa 7.5

Sami Ritola
4.4.2017

Etelän Pesis järjestää PML- koulutuksen Espoossa Espoonlahden urheiluhallin tiloissa sunnuntaina 7.5. Koulutus on suunnattu valmentajaksi aikoville ja pelaajien vanhemmille.

Koulutus sisältää luentoja lapsen kehitysvaiheet huomioivasta liikunnasta, käytännön harjoituksia lapsen monipuolisesta liikunnasta ja toimii erinomaisena pohjana lajitaitojen rakentamista varten. Kouluttajana toimii Anriikka Taunila.

Tarkempi aikataulu lähetetään ilmoittautuneille lähempänä koulutusta. Koulutuksen hinta on 65 euroa.

Osallistujapaikat tullaan täyttämään ilmoittautumisjärjestyksessä ja koulutukseen voit ilmoittautua 23.4 mennessä tästä linkistä tai vaihtoehtoisesti sähköpostitse: sami.ritola(ät)etelanpesis.fi
Tuomarivastaavien koulutustilaisuus

Sami Ritola
2.4.2017

Tuomarivastaavien koulutustilaisuus järjestetään keskiviikkona 5.4 klo 19:00 alkaen Hyvinkäällä yhteiskoulun tiloissa osoitteessa Uudenmaankatu 17, Hyvinkää.

Tilaisuudessa käydään läpi tuomarivastaavien tehtäviä ja merkittävää roolia seurojen tuomareiden ja alueyhdistyksen välillä. Lisäksi tilaisuudessa annetaan eväitä tuomarivastaavien seuran sisäisesti käymiin tuomarikoulutustilaisuuksiin ja seuran sisäisen tuomaritarkkailun suorittamiseen.

Ilmoittautuminen koulutukseen tapahtuu tästä linkistä.
Alueellisten itä-länsi otteluiden ajankohdat

Sami Ritola
27.3.2017

Etelän Pesiksen johtokunta on päättänyt tulevan kauden alueellisten itä-länsi otteluiden järjestävät seurat. Aiempien vuosien tapaan itä-länsi otteluita pelataan E-, D- ja C- ikäluokissa.

C- ikäisten itä-länsi tapahtuma on myönnetty Keravan Pesis-Junioreille ja se järjestetään Keravan Koivikon hiekkatekonurmella 26.8. D- ikäisten itä-länsien vastaavana seurana toimii Kinnarin Pesis 2006 ja ottelu pelataan Kinnarin pesäpallostadionilla 2.9. E- ikäisten arvo-ottelu pelataan Hiidenkirnun stadionilla 19.8, jossa järjestävänä seurana toimii Vihdin Pallo.

Itä-Länsi otteluiden kokoonpanot ja pelinjohtajat julkaistaan lähempänä tapahtumaa.
Aluesarjoihin ilmoittautuminen päättynyt

Sami Ritola
10.3.2017

Etelän Pesiksen aluesarjoihin ilmoittautuminen on päättynyt ja joukkueita ilmoittautui eri sarjoihin yhteensä 116 kappaletta. Toimintaa on aiempien vuosien tapaan kaikissa ikäluokissa.

Sarjajärjestelmien ja edelleen ottelupäivien sopiminen käynnistyy lähipäivinä ja valtaosa ottelupäivistä saadaan sovittua maaliskuun aikana. Ilmoittautuminen jatkuu vielä G- ikäisten ja pienpelisarjan osalta, joiden pelipäivät varmistuu myöhemmin.

Aiempien vuosien tapaan alueella on käytössä muutamia erityissääntöjä, joista olennaisimpana yli-ikäisyys sääntö sekä kilpa- ja pelisarjan pelaajien pelaajaliikennettä ohjaava normisto. Päivitetyt dokumentit tullaan julkaisemaan kilpailutoiminta osion alla lähiaikoina.
Lahden Mailaveikoille junioripäällikkö

Sami Ritola
8.3.2017

Lahden Mailaveikkojen junioripäälliköksi on valittu 26-vuotias oululaislähtöinen Joni Hack. Itseään avoimeksi ja iloiseksi joukkuepelaajaksi kuvaileva Joni on koulutukseltaan liikuntaneuvoja, ja opiskelee tällä hetkellä töiden ohessa liikunnanohjaajaksi Vierumäellä Haaga-Helia ammattikorkeakoulussa. Työkokemusta on kertynyt monipuolisesti liikuntaalalta opetus- ja valmennustöistä sekä erilaisista urheiluseuratoiminnan tehtävistä.

Intohimoisena urheilumiehenä Joni seuraa vapaa-ajallaan monipuolisesti eri lajeja. Omaa harrastustaustaa on pesäpallon, jalkapallon ja salibandyn parista. B-ikäisenä lajivalinta osui salibandyyn, ja edelleen jatkuvan pelaajauransa ohella hän on toiminut valmennustehtävissä useiden vuosien ajan. Pesäpallon saralla kasvattajaseura on perinteikäs Oulun Lippo. Mieleenpainuvimmaksi saavutuksekseen kopparina ja kärkietenijänä pelannut Joni mainitsee nuorisoleirin pelisarjan voiton Seinäjoella vuonna 2006.

Joni aloittaa uudessa tehtävässään maaliskuun aikana. Hän mainitsee kehittyvän seuran tärkeimmiksi rakennuspalikoiksi laadukkaan valmennuksen, yhteisöllisyyden sekä hyvin rakennetun pelaajapolun, jolla on selkeät tavoitteet. Joni odottaa innolla uusia haasteita ja seuraväen tapaamista. Toivotetaan vastavalittu junioripäällikkö lämpimästi tervetulleeksi Lahteen ja Mailaveikkoihin
Lukkarikoulutusta Keravalla

Sami Ritola
5.3.2017

Etelän Pesis järjestää lukkarikoulutusta Keravalla lauantaina 18.3.2017. Koulutus on suunnattu F - C ikäisille lukkarinaluille ja koulutus tapahtuu ryhmissä klo 16-18 välisenä ajanjaksona. Paikat tullaan täyttämään ilmoittautumisjärjestyksessä.

Koulutuksen pääkouluttajana toimii Riku Rantanen, joka on palkittu mm. kahdesti vuoden lukkari palkinnolla puhumattakaan useista itä-länsi valinnoista.

Ilmoittautuminen tapahtuu tästä linkistä. Muistathan ilmoittautumisen yhteydessä kertoa myös osallistujan syntymävuoden sekä muut mahdolliset olennaiset tiedot.

Ilmoittautumisia otetaan vastaan 12.3.2017 (tai kun koulutukset täynnä) asti ja paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä. Lukkarikouluilla on ollut vuosien varrella huima suosio, joten olethan ajoissa liikkeellä!
Menestystä C alueturnauksesta

Sami Ritola
23.2.2017

Etelän Pesiksen C- ikäisten aluejoukkueet esiintyivät edukseen Porin karhuhallissa pelatussa turnauksessa. Poikien joukkue voitti molemmat ottelunsa ja tytöt palasivat kotiin voiton, sekä karvaan tappion siivittämänä.

Ensimmäisenä turnauksessa Etelä-Suomen joukkueista estraadille marssi tyttöjen joukkue, joka kohtasi avausottelussaan valtakunnan ikäluokan huippuja vilisseen Satakunnan. Ottelu kulki alusta lähtien turnausemäntien komennossa ja lopputulos 12-1 kirjattiin selvin lukemin Satakunnalle. Toisessa ottelussa Varsinais-Suomesta sen sijaan ei ollut haastajaksi vaan voitto kirjattiin 10-2 lukemin. Näin ollen turnausvoitto Satakunnalla, meidän joukkueelle hopeaa ja kolmanneksi sijoittui Varsinais-Suomi.

Pojat kohtasivat ensimmäisessä ottelussa Varsinais-Suomen yhdistelmän. Niin sisä- kuin ulkopeli kulki mallikkaasti heti alusta lähtien ja lopputulokseksi kirjattiin selvä 19-2 voitto. Toisessa ottelussa poikien joukkuen kohtasi niin ikään avaisottelunsa voittaneen Satakunnan. Huomattavasti tasaisemman koitoksen vei nimiinsä tiukan ulkopelin siivittämän Etelä-Suomi ja näin ollen turnausvoitto oli myös selviö.

Voitokkaassa poikien joukkueessa pelinjohtajana toimi Matti Pirinen ja joukkueessa pelasivat Pyry Alanen, Kaapo Kalmari, Väinö Järvinen, Eelis Luomala, Severi Orrainen, Juuso Luostari, Eeli Jaakkola, Joose Kukkola, Elmo Peltonen, Aapo Luostari, Santeri Rehula ja Jani Hämäläinen.

Turnauksessa hienosti esiintyneessä tyttöjen joukkueessa pelasivat Harri Reunasen ja Anriika Taunilan komennossa Kaisa Kuittinen, Aino Kähkönen, Minttu Reunanen, Melissa Karimies, Lina Olenius, Tuuli Kivimaa, Reetta Lehtinen, Pihka Oksanen, Emmi Satokangas, Liinu Turpela, Kiisa Uusitalo ja Piitu Saarinen
D- tyttöjen kevätturnaus Hyvinkäällä

Sami Ritola
21.2.2017

Hyvinkään Tahkon D-tytöt järjestävät D-tyttöjen kevät turnauksen Hyvinkäällä lauantaina 6.5.2017 kello 11 - 18. Turnaukseen mahtuu viisi joukkuetta isäntäjoukkueen lisäksi.

Ottelut pelataan Martin hiekkatekonurmella, Takamartintie 11. Kentällä on kaksi juniorikenttää vierekkäin, jossa pelaamme pelit kahdessa lohkossa ja sijoitusottelut päälle, jolloin joka joukkuelle tulee kolme peliä päivän aikana. Peliaika on 50 minuuttia.

Osallistumismaksu on 100 euroa ja yksi uusi pallo per joukkue. Tahko järjestää peleihin peli- ja syöttötuomarit, muut tehtävät hoidetaan mukana olevien joukkueiden kesken. Kentällä on kioski, josta voi ostaa kahvia ja pientä purtavaa. Lisätiedot ja ilmoittautumiset: Kalle Leskinen, 040 5869 782, kalle.leskinen@icloud.com.
Alueen itä-länsi ottelut hakumenettelyyn

Sami Ritola
18.2.2017

Alueellisten itä-länsi otteluiden järjestelyoikeudet ikäluokittain julistetaan haettavaksi Etelän Pesiksen jäsenseuroille. Hakuaika päättyy 28.2 ja haku suoritetaan vapaamuotoisella hakemuksella sähköpostitse.

Perinteiset itä-länsi ottelut ovat keränneet aluesarjojen junioripelaajien parhaimmistoa koolle mittelemään idän ja lännen herruudesta jo vuosikausien ajan. Itä-Länsi otteluita on järjestetty E-, D- ja C- ikäluokissa ja näin tullaan jatkamaan myös tulevan kauden osalta.

Seurojen yhteisen sopimuksen mukaisesti jatkossa järjestelyoikeutta voi hakea seura, ei yksittäinen joukkue. Lisäksi järjestävälle seuralle on luvassa pienimuotoinen järjestelypalkkio, jolla katetaan kenttä ja tuomarikustannuksia.

Hakuaika päättyy 28.2 ja vapaamuotoiset hakemukset toimitetaan sähköpostitse sami.ritola(ät)etelanpesis.fi osoitteeseen.
Etelän aluejoukkueet Poriin

Sami Ritola
17.2.2017

Tälläkin kaudella Porin karhuhalli kokoaa hiihtolomaviikolla 22.2 Satakunnan, Varsinais-Suomen ja Etelä-Suomen C- ikäisten aluejoukkueet mittelemään paremmuudestaan.

Poikien joukkueen pelinjohtajana toimii Matti Pirinen ja joukkueeseen on valittu Pyry Alanen, Kaapo Kalmari, Väinö Järvinen, Eelis Luomala, Severi Orrainen, Juuso Luostari, Eeli Jaakkola, Joose Kukkola, Elmo Peltonen, Aapo Luostari, Santeri Rehula ja Jani Hämäläinen.

Tyttöjen joukkueessa pelaavat Harri Reunasen ja Anriika Taunilan komennossa Kaisa Kuittinen, Aino Kähkönen, Minttu Reunanen, Melissa Karimies, Lina Olenius, Tuuli Kivimaa, Reetta Lehtinen, Pihka Oksanen, Emmi Satokangas, Liinu Turpela, Kiisa Uusitalo ja Piitu Saarinen

Ottelu Porissa alkavat jo aamutuimaan klo 8:30, mutta ensimmäisenä Etelän joukkueista ovat tulessa tytöt, jolloin he kohtaavat klo 11 Satakunnan.
Lahden Mailaveikot hakee junioripäällikköä

Sami Ritola
15.2.2017

Lahden Mailaveikot hakee juniorivalmennuspäällikköä kokoaikaiseen työsuhteeseen. Haemme innokasta ja aktiivista liikunta-alan osaajaa, joka ottaa vastuun junioritoiminnan kehittämisestä ja harrastepohjan laajentamisesta. 

Lahden Mailaveikot ry on vuonna 1929 perustettu pesäpalloon erikoistunut urheiluseura. Seuran toiminta on tällä hetkellä erittäin vahvassa nosteessa. Jäsenmäärä on kasvanut voimakkaasti, ja joukkueita on tällä hetkellä vajaat 20. Seura on edustettuna miesten ja naisten suomisarjassa, maakuntasarjassa sekä C-ikäisistä nuorempiin kilpa- ja pelisarjoissa. Seuran toiminnan piirissä on yli 400 henkilöä, osa kilpatoiminnassa, osa harrastetoiminnassa ja toimihenkilötehtävissä. Nuorimmat harrastajat ovat 5-vuotiaita ja yläikärajaa ei harrastepuolella ole. Osaavaan valmentajajoukkoomme kuuluu 20 valmentajaa ja 12 apuvalmentajaa. Fysiikkavalmennuksen osalta meillä on hyvää yhteistyötä yleisurheiluvalmennuksen kanssa.

Lahdessa on laadukkaat harjoitteluolosuhteet pesäpallolle talvella ja kesällä. Urheilukeskuksessa sijaitseva Suurhalli tarjoaa junioreiden turnauksiin ensiluokkaisen ympäristön. Kesällä käytössämme on Kisapuiston hiekkatekonurmi ja useita tekonurmikenttiä eri puolilla Lahtea.

Junioripäällikön toimenkuva on monipuolinen ja siihen kuuluun muun muassa junioritoiminnan johtaminen ja sen kehittäminen, suunnitelmallinen ja pitkäjänteinen juniorivalmennuksen johtaminen sekä toiminnan laadun parantaminen ja yhteisöllisyyden kehittäminen.

Lisätietoja tehtävästä sekä hakuohjeet löydät tästä linkistä.
C-B ikäisten alueleirin ilmoittautuminen alkaa

Sami Ritola
4.2.2017

C- ja B- ikäisten alueleiri järjestetään tänäkin vuonna ja järjestävänä paikkakuntana toimii viime vuotiseen tapaan Tampere. Ajankohdaksi on määritelty 21.-23.4 välinen viikonloppu.

Leiri-ilmoittautuminen alkaa mananataina 6.2 klo 18 ja leirille tullaan ottamaan yhteensä 30 C- ja B- ikäisten joukkueita. Varaathan siis paikkasi ajoissa !

Leiripassin hinta on 98 euroa per pelaaja ja leirillä on voimassa valtakunnallisten leirien tapaan tuomarivelvoite. Turnauksen järjestelyvastuussa on tänä vuonna Hämeen Pesis sekä paikallisena päävastuullisena seurana Manse PP.

Ilmoittautumaan pääset tästä linkistä ilmoittautumisen avauduttua: www.pesistulospalvelu.fi
Aluesarjoihin ilmoittautuminen alkanut

Sami Ritola
2.2.2017

Kauden 2017 Etelän Pesiksen kilpa-, peli- ja sekasarjoihin ilmoittautuminen on alkanut kestäen aina helmikuun loppuun asti. Totuttuun tyyliin voit ilmoittautua aina G- ikäisistä junioreista aikuisten sarjoihin asti.

Viime vuoden tapaan ilmoittautuminen tehdään www.pesistulospalvelu.fi palvelun kautta. Ilmoittautumisen yhteydessä voit kertoa toiveesi kilpa- ja pelisarjan osalta sekä joukkueesi tavoitteleman pelimäärän.

Sarjamaksut ovat kaikissa juniorisarjoissa 100 euroa per joukkue ja aikuisten sarjoissa 120 euroa per joukkue.
Pesiksen pelileiri 20.-22.2 Aatun johdolla

Sami Ritola
30.1.2017

7-13-vuotiaille tyttö- ja poikajunioreille tarjoutuu erinomainen tilaisuus saada pesäpallo-oppia suoraan lajin huipulta. Ex-huippupesäpalloilija Markus ”Aatu” Meriläinen johtaa pelileiriä Helsingissä, Pirkkolan palloiluhallissa, talvilomalla maanantaista keskiviikkoon 20.-22.2.

Ohjelmassa on pelinomaisia tilanneharjoituksia ja taktiikkaa niin sisä- kuin ulkopelinkin kannalta. Leiriläiset saavat myös henkilökohtaista opetusta liittyen pelitaktiikkaan.

Leiriin sisältyy kuusi monipuolista lajiharjoitusta (yhteensä 10,5 tuntia) ja kolme osiota ”videotreeniä” (yhteensä 4,5 tuntia). Oikeita pelejä katsotaan ja analysoidaan leiriläisten kanssa videolta. Tilanteita pysäytetään ja käydään läpi pelin taktiikan ja oppimisen kannalta. Leiri on tarkoitettu motivoituneille ja oppimishaluisille lajin harrastajille erityisesti pääkaupunkiseudulla.

Pirkkolan palloiluhalli sijaitsee uimahallin yhteydessä osoitteessa Pirkkolan metsätie 6, 00630 Helsinki. Leiripäivät alkavat kello 8.00 ja päättyvät kello 15.30. Osallistumismaksu on 150 € leiriläistä kohden sisältäen lämpimän ruoan päivittäin. Ole nopea, sillä ilmoittautuminen jatkuu 10.2.2017 saakka tai niin kauan kuin paikkoja riittää.

Ilmoittautuminen ja tiedustelut 10.2.2017 mennessä Markus Meriläinen: 040 550 7916, markusmerilainen(ät)outlook.com
C- tyttöjen turnaus helsingissä 29.4

Sami Ritola
30.1.2017

Roihu järjestää C-tyttöjen harjoitusturnauksen Helsingissä Turnaukseen voidaan ottaa mukaan enintään 6 joukkuetta. Joukkuemaksu on 120 euroa/joukkue. Lisäksi jokainen joukkue toimittaa turnaukseen kaksi (2) uutta naisten ottelupalloa. Roihu järjestää kaikki tuomarit, kirjurit ja tulostaulun hoitajat.

Jokainen joukkue pelaa 4 ottelua. Otteluaika on 60 minuuttia ja tasoittava. Tasoittavaa vuoroa ei pelata, jos otteluaika on täynnä ja sisälle tuleva joukkue on voittanut ottelun. Jos tasoittavaa vuoroa pelaava joukkue tekee voittojuoksun silloin kun otteluaika täyttyy, ottelu lopetetaan siihen. Samalla peliteolla syntyvät muut juoksut hyväksytään.

Ilmoittautuminen ja turnausta koskevat tiedustelut anu.kentala@gmail.com, puh. 050 589 8855 tai johanna.markkanen@gmail.com, puh. 050 465 4675. Joukkue varmistaa paikkansa turnauksessa maksamalla etukäteen laskutetun osallistumismaksun.

Turnauksen jälkeen palkitaan jokaisen joukkueen kaksi parasta pelaajaa.
Alueleiri palaa Lahteen

Sami Ritola
24.1.2017

On aika jo kääntää katse tulevaan kesään! Lahden Mailaveikot järjestää Etelä-, Varsinais-Suomen sekä Hämeen yhteisen alueleirin 9.-11.6.2017.

Tämän G-D-ikäisten leirin valmistelut ovat jo hyvässä vauhdissa. Iso joukko leirin tekemiseen osallistuvia innokkaita henkilöitä on kokoontunut jo useamman kerran ideoimaan leirille myös mahtavaa oheisohjelmaa! Tästä lisää infoa lähempänä…

Lahdessa on erittäin hyvät olosuhteet ajatellen leiriä ja sen kaikkia pesispelejä. Leirillä tapahtuvaan majoittumiseen on varattuna kolme koulua. Käytössä on kaikkiaan 17 eri kenttää, joista 5 on rouhenurmikenttiä ja lisäksi vielä Kisapuiston hiekkatekonurmikenttä. Pelien pääpaikkana toimii Lahden klassinen Kisapuisto viiden kentän voimin. Tällä leirillä E-poikien ja E-tyttöjen kilpasarjojen peleille on varattuna kaksi syksyllä 16 valmistunutta rouhenurmikenttää.

G-junioreille järjestetään lauantaipäivän (10.6.) kestävä pelileiri. Tällä tavoin myös lajin nuorimpien harrastajien on helppo tutustua mahtavaan pesisleirielämään. Heille kuuluvat kaikki samat mukavuudet kuin muillekin leiriläisille; päiväruokailut, leirituotteet sekä pelit vielä leirin ”ytimessä”, Kisapuiston hiekkakentällä. Toivotamme siis myös G-joukkueet erittäin tervetulleiksi Lahteen mukaan nauttimaan leiristä!

Alueleirille ilmoittautuminen alkaa keskiviikkona 1.3. klo 12.00. Kannattaa ilmoittautua nopeasti, jotta saatte varmistettua paikkanne upealla leirillä!

Seuraa meitä sosiaalisessa mediassa, sivut ovat jo auki! Facebook: Alueleiri 2017 Lahti ja Instagram: lahdenalueleiri2017 Leirin nettisivuilta löydät ajantasaisen infon: http://www.lahdenmailaveikot.fi/alueleiri-2017/