Uutiset

2017 | 2016 | 2015 | 2014 | 2013 | 2012 | 2011 |2010 | 2009 | 2008 | 2007 | 2006 | ETSI

Uutisosion alle kerätään kootusti kaikki Etelän Pesiksen alueella tapahtuvat tapahtumat, koulutukset sekä tiedotettavat asiat. Etelän Pesiksen jäsenseurojen rekisteröityjen käyttäjien on mahdollista lisäksi aktivoida erillinen newsletter toiminto jäsensivuilta, jonka avulla käyttäjä saa sähköpostiinsa tiedon uuden uutisen ilmestyessä.

Kilpailu- ja leiri-info Jokioisilla

Sami Ritola
28.12.2015

Uuden kolmen alueen yhteistyön (Etelä, Häme, Varsinais-Suomi) kilpailu- ja leiritoiminnan infoseminaari järjestetään lauantaina 9.1.2016 klo 11-15 Jokioisten Paanan koulun auditoriossa.

Tilaisuudessa käydään läpi tulevan kauden kilpailumääräyksiin liittyviä asioita niin sarjojen kun leirienkin kannalta.

Tervetuloa mukaan vaikuttamaan ja keskustelemaan!
Lyöntikoulutusta Hyvinkäällä

Sami Ritola
19.12.2015

Etelän Pesis järjestää 12-16 vuotiaille alueen tyttö- ja poikajunioreille suunnattua lyöntitekniikkakoulutusta Hyvinkäällä lauantaina 16.1.

Kouluttajana toimii vuoden 2012 vuoden miespelaaja, lyöntipuolen tekijämies Juha Korhonen Hyvinkään Tahkosta. Koulutuspaikat tullaan täyttämään ilmoittautumisjärjestyksessä, joten kannattaa varata paikka koulutukseen ajoissa!

Ilmoittautuminen koulutukseen tulee tehdä 3.1 mennessä.
Kauden 2015 palkitut ja syyskokous

Sami Ritola
27.11.2015

Etelän Pesiksen syyskokouksen yhteydessä Hyvinkäällä palkittiin kauden 2015 parhaita ja onnistujia. Pelaajapalkinto ojennettiin toisena vuonna peräkkäin Hyvinkään Tahkon Juha Puhtimäelle ja parhaan poikapelaajan palkinnon vei nimiinsä Sami Virto. Naisten puolella parhaaksi arvostettiin niin ikään toisena vuonna peräkkäin Vihdin Pallon Annika Färm ja tyttöpelaajana palkittiin Lotta Immonen.

Vuoden pelinjohtaja Toni Ojala luotsasi Hämeenlinnan Paukun naisjoukkueen superpesisporteille asti ja vuoden valmentajan Mika Järvisen komennossa Janakkalan C-tytöt saavuttivat mainion sijoituksen nuorisoleirillä.

Seura-aktiivit Lahden Mailaveikoista ja Vihdin Pallosta eli Tomi Särmäkari ja Simo-Pekka Sutinen palkittiin hienosti hoidetuista Etelä-Suomen alueleireistä. Vuoden tuomarina palkittiin ensimmäistä kauttaan B- tasolla viheltänyt Timo Hämäläinen Järvenpäästä.

Syyskokouksessa vahvistettiin kauden 2016 toiminta- ja taloussuunnitelma sekä valittiin johtokuntaan uudelle kaksivuotis kaudelle Esa Lehtiranta, Henna Backberg ja Hannu Vaininen.

Kauden 2015 palkitut

Vuoden miespelaaja: Juha Puhtimäki, Hyvinkään Tahko
Vuoden naispelaaja: Annika Färm, Vihdin Pallo
Vuoden poikapelaaja: Sami Virto, Hyvinkään Tahko
Vuoden tyttöpelaaja: Lotta Immonen, Vihdin Pallo
Vuoden pelinjohtaja: Toni Ojala, Vihdin Pallo
Vuoden valmentaja: Mika Järvinen, Janakkalan Jana
Vuoden tuomari: Timo Hämäläinen, Järvenpää
Vuoden nuorisotuomari: Joona Silvennoinen, Lahti
Vuoden seura-aktiivi: Tomi Särmäkari, Lahden Mailaveikot
Vuoden seura-aktiivi: Simo-Pekka Sutinen, Vihdin Pallo
Vuoden juniorijoukkueet: Janakkalan Jana, C- tytöt
Vuoden juniorijoukkueet: Espoon Pesis, D- tytöt
Vuoden aktiivisin tuomari: Tero Kapanen, Hyvinkää
Vuoden junioriseura: Hyvinkään Tahko
Vuoden seura: Lahden Mailaveikot
Vuoden tuomariseura: Hyvinkään Pesäpallotuomarit
Yhteistyöteko: Hämeenlinnan Paukku ja Janakkalan Jana
Etelän Pesiksen syyskokous

Sami Ritola
13.11.2015

Etelän Pesiksen sääntömääräinen syyskokous järjestetään Hyvinkäällä ravintola Harlekiinin tiloissa osoitteessa Kauppatori 1, Hyvinkää keskiviikkona 25.11. klo 18:30 alkaen. Tilaisuutta edeltää alueen parhaiden palkitsemistilaisuus sekä kahvitarjoilu.

Kokousmateriaali on toimitettu jäsenseuroille. Tervetuloa!
Yhteiset pallot seurakoulutus

Sami Ritola
9.11.2015

Lentopallo ja pesäpallo iskevät yhdessä. Kunnari tai ässä, ratkaisu on tässä! Kolme seuraa on koolla kolmena iltana asiantuntijakoulutuksessa ja oppimassa toisiltaan. Teemat vaihtuvat kuukausittain.

Haussa on maakunnittain kolme itsensä kehittämisestä kiinnostunutta lentopallo- ja pesäpalloseuraa Etelä-Suomesta, Hämeestä ja Varsinais-Suomesta.

Koulutuksessa kohdataan kolmella pesällä. Asiantuntijoiden alustusten pohjalta keskustellaan teemoista yhteisen pöydän ympärillä ja löydetään uusia eväitä seuratoiminnan eteenpäinviemiseksi. Tammikuun koulutuksen aiheena on tekijöiden rekrytointi ja jaksaminen, Helmikuussa keskustellaan viestinnän modernisoinnin tiimoilta ja Maaliskuussa painitaan drop outin torjumisen tiimoilla.

Seuran toivotaan osallistuvan koulutukseen ainakin kolmen edustajan voimin joka tapaamisessa. Koko koulutuskokonaisuuden hinta on kaikilta osallistujilta yhteensä vain 90 €. Ilmoittauminen tulee tehdä 15.12.2015 mennessä. Ilmoittautuminen tapahtuu Pesäpalloliiton sivujen kautta tästä linkistä.
105- pesisharjoitetta

Sami Ritola
27.10.2015

Etelän Pesis järjestää 30.11 Lahdessa koulutuskeskus Salpauksen tiloissa klo 17:30 alkaen 105- pesisharjoitetta koulutuksen, joka on suunnattu niin opettajille kuin pesäpallokäyntejä ja pesäpallokoulutusta tekeville seura-ihmisille.

Pesäpallo on erinomainen liikuntamuoto motoristen perustaitojen harjoittelemiseen. Tasapaino-, liikkumis- ja välineen käsittelytaidot kehittyvät pesäpallotunneilla, kun opetusjärjestelyt tehdään huolellisesti ja oppilaslähtöisesti. 105 Pesäpallo–onnistumista™ -materiaalin avulla opettaja voi valita oppitunnin tavoitteeseen parhaiten soveltuvia harjoitteita, pelejä ja leikkejä. Luokittelu on tehty suositukseksi helpottamaan opettajan suunnittelutyötä. Keskeistä on kuitenkin muistaa, että oppilaiden taitotaso on merkittävin tekijä suunnittelutyön perustana.

Koulutuksen vetäjänä toimii Anriika Taunila. Ilmoittautuminen koulutukseen 24.11 mennessä tästä linkistä.

Lisätietoja koulutuksesta löydät http://105onnistumista.net/ osoitteesta.
Tule pelaamaan pesäpalloa Espooseen

Sami Ritola
26.10.2015

Suomen toiseksi suurimman kaupungin suurin pesäpalloseura kutsuu mukaan pesäpallon pariin. Espoon Pesiksen joukkueissa pääset pelaamaan pesistä kilpailuhenkisesti tai rennommissa merkeissä.

Espoon Pesis kuuluu jäsenmäärältään Suomen suurimpiin pesäpalloseuroihin, jolla on joukkueet kaikissa ikäluokissa. Naisten ykkösjoukkue nousi tulevalle kaudelle suomensarjaan.

Kysy lisää mahdollisuuksista:

Jonna Ahlqvist (Toiminnanjohtaja) jonna.espoonpesis(ät)gmail.com , Tatu Suontausta (Valmennuspäällikkö) (tytöt ja naiset) tatu.suontausta(ät)hotmail.com, 050 501 2030 tai Juha Rinta-Rahko Valmennuspäällikkö (pojat) juha(ät)plastcenternordic.fi

Aiheesta lisää: Espoon Pesiksen kotisivut
Seuratoimijapäivä

Sami Ritola
18.10.2015

Etelän Pesiksen seurojen yhteinen seuratoimijapäivä järjestetään Järvenpään Rivolissa lauantaina 7.11. klo 10:00 alkaen.

Seuratoimijapäivän kantavana teemana tulee VS Pesis ja Häme yhteistyön tuomat asiat alueen toimintaan. Lisäksi tilaisuudessa tullaan käymään läpi yleisiä asioita. Tapahtuma päättyy noin klo 16.

Tilaisuus on suunnattu Etelän Pesiksen seurojen aktiivisille päättäjille ja ilmoittautuminen onnistuu tästä linkistä.
PML- koulutus 8.11 Vantaalla

Sami Ritola
18.10.2015

Etelän Pesis järjestää PML- koulutuksen Vantaalla Ilolan koululla sunnuntaina 8.11 klo 08:30 alkaen. Koulutus on suunnattu valmentajaksi aikoville ja pelaajien vanhemmille.

Koulutus sisältää luentoja lapsen kehitysvaiheet huomioivasta liikunnasta, käytännön harjoituksia lapsen monipuolisesta liikunnasta ja toimii erinomaisena pohjana lajitaitojen rakentamista varten. Kouluttajana toimii Anriikka Taunila.

Tarkempi aikataulu lähetetään ilmoittautuneille lähempänä koulutusta. Koulutuksen hinta on 65 euroa.

Osallistujapaikat tullaan täyttämään ilmoittautumisjärjestyksessä ja koulutukseen voit ilmoittautua 27.10 mennessä tästä linkistä tai vaihtoehtoisesti sähköpostitse: sami.ritola(ät)etelanpesis.fi
JPVT- koulutus Hyvinkäällä

Sami Ritola
18.10.2015

Etelän Pesis järjestää Junioripesis valmentaja koulutuksen I- osan Hyvinkäällä 13.– 15.11.2015 välisenä viikonloppuna.

Koulutuksen hinta on 125 euroa. Ennakkotiedot ohjelmineen tullaan toimittamaan suoraan osallistujille sähköpostitse. Koulutuksen pääkouluttajana toimii Jussi Haapala.

Koulutukseen ilmoittautuminen tiistaihin 31.10.2015 mennessä joko tästä linkistä tai sähköpostilla sami.ritola(ät)etelanpesis.fi. Ilmoitathan ilmoittautumisen yhteydessä täydelliset yhteystietosi sisältäen osoite, puhelin ja sähköpostitiedot sekä seurasi.

Paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä.
Pelinjohtokoulutusta Lahdessa 14.10

Sami Ritola
22.9.2015

Lahdessa järjestetään keskiviikkona 14.10.2015 klo 18-21 Pesiksen Pelinjohtamisen perusteet -kurssi. Se on tarkoitettu kaikille aloittaville pelinjohtajille tai sellaisille, joilla on vielä varaa kehittyä sekä aivan kaikille jotka haluavat tietää lisää asiasta.

Paikka on Lotilan koulu osoitteessa, Vuoksenkatu 6, 6 min kävelymatkan päässä rautatieasemalta ja tarkemmat saapumisohjeet lähetetään kaikille ilmoittautuneille.

Kurssin järjestää Lahden Mailaveikot ry ja vetäjänä toimii Juha Onnelainen. Sisältö keskittyy pelinjohtajan asemaan, tehtäviin joukkueessa ennen kilpailukautta ja -kaudella, ennen ottelua ja ottelun aikana sekä ottelun jälkeen. Kurssin hinta kahvitarjoiluineen on 30 € /henkilö

Ilmoittautumiset: 11.10.-15 iltaan mennessä sähköpotitse osoitteeseen: jussi@rekkapaja.fi
Itä vei länttä Etelän C-tähdistöpeleissä

Sami Ritola
13.9.2015

Etelän C-aluesarjojen molemmat Itä-Länsi-ottelut päättyivät Idän voittoon lähes intiaanikesän olosuhteissa pelatuissa otteluissa Helsingin Roihuvuoressa sunnuntaina 13.9.

Poikien pelissä Itä voitti jaksoin 2–0 (8–4, 6–4). Pelien järjestelyistä vastanneen Roihun C-tyttöraati valitsi kentän parhaaksi kunnarin lyöneen Aatu Haukkamaan Tahkosta. Idän joukkueen parhaana palkittiin pelin toisen kunnarin lyöjä Leevi Hyytiäinen ja kakkospalkinnolla Totti Nikula, molemmat Pumusta. Lännen joukkueesta palkittiin ykköspalkinnolla Samuel Ritakorpi Paukusta ja kakkospalkinnolla Sami Makkonen Espoosta.

Tyttöjen peli päättyi Idälle 2–0 (8–3, 7–3). Kentän parhaana palkittiin kolmesti kotiuttanut Puhdin Saana Seppä. Idän ykköspalkinnon sai Taika Lyytinen ja kakkospalkinnon Katariina Kaario, molemmat Pumusta. Lännen joukkueesta palkittiin parhaana Paukun Iida Miettinen ja kakkosena Vipan Satu Makkonen.

Tapahtuman järjestelyistä vastasi erinomaisesti Roihu, Jouko Kunnaksen johdolla.
D- ikäisten itä-lännet idän juhlaa

Sami Ritola
6.9.2015

Etelän Pesiksen D- ikäisten alueelliset itä-länsi ottelut pelattiin Janakkalassa Turengin kansanpuiston pesäpallopyhätössä. Sään herran suosimassa tapahtumassa oli runsaslukuisesti yleisöä paikalla sillä niin poikien- kuin tyttöjenkin ottelua seurasi noin 200 katsojaa.

Tyttöjen ottelu päättyi loppujen lopuksi idän selkeään voittoon jaksoin 2-0 (17-4, 13-7). Kentän parhaan palkittiin Liinu Turpela Espoosta ja I- palkinoilla idän Tuuli Kivimaan ja lännen Venla Heikkinen. II- palkinnot nappasivat idän Ella Reiman ja lännen Heli Petrell.

Poikien ottelu päättyi, tyttöjen tapaan, idän voittoon joskin hieman tiukemmin numeroin jaksojen ollessa 2-1 (4-2, 1-4, 4-0s). Idän I- palkinnolla palkittiin Elias Iso-Kuortti ja II- palkinnolla Juho Kela. Lännen I- palkinto meni Elmo Peltoselle ja II- palkinto Joosua Rätölle. Kentän parhaana arvostettiin Konsta Saarilehdon ulko- ja sisäpelisuoritukset.

Tapahtuman järjestelyistä vastasi ansiokkaasti Janakkalan Janan pesäpallojaosto. Itä-Länsi tapahtumat jatkuvat syyskuun puolivälissä, kun Roihuvuoressa pelataan C- ikäisten ja Hyvinkäällä E- ikäisten alueelliset itä-länsi ottelut sunnuntaina 13.9.
C- ikäisten itä-länsi 13.9 Helsingissä

Sami Ritola
3.9.2015

C- ikäisten itä-länsi ottelut pelataan sunnuntaina 13.9 Helsingin Roihuvuoressa järjestävän seuran Roihun johdolla.

Poikien tähdistöottelu alkaa klo 11, jonka jälkeen tytöt valtaavat estraadin klo 13. Tervetuloa paikan päälle seuraamaan ikäluokan aluesarjan parhaita ja katsastamaan kioskin runsasta antia.

Tyttöjen idän joukkueessa pelaavat pelinjohtajien Jaana Vapaavuoren ja Annika Aallon johdolla: Ellamaria Hutri, Henna Ahonen, Anniina Turunen (LMV), Jenni Peussa, Emilja Fihlman, Saana Seppä (Puhti), Aino Vapaavuori, Ira Vehman, Tilda Palola (Roihu), Taika Lyytinen, Katariina Kaario, Taru Kaario (Pumu)

Tyttöjen lännen joukkueessa pelaavat pelinjohtajien Jari Luopan ja Jaana Heikkilän johdolla seuraavat pelaajat: Pilvi Puusaari, Eliida Holmberg, Jenni Halme, Sanna-Maria Kauppinen, Neea Myyryläinen, Pipsa Pakarinen (Espoo), Riikka Kahilainen, Satu Makkonen, Jessika Lehtiranta (Vipa), Iida Miettinen, Aino Kähkönen, Riina Kanerva (Paukku)

Poikien idän joukkueessa pelaavat pelinjohtajakaksikon Lauri Helinin ja Lasse Joensuun johdolla joukkueessa pelaavat Jasper Pasanen, Aaro Junkkari, Totti Nikula, Leevi Hyytiäinen, Joel Suutari, Joonas Sivonen (Pumu), Olli Olsamo, Kristo Remander, Aaro Onnelainen (LMV), Ville Kokkoniemi, Valtteri Kotiranta, Tuukka Koskinen (Päpe)

Poikien lännen joukkueessa pelaavat pelinjohtaja Antti Pajalan johdolla Sami Makkonen, Juho Heino (Espoo), Mika-Matti Heinonen, Aatu Haukkamaa, Ville Leppämäki, Johannes Lindfors, Toni Toropainen, Joonas Lehtinen, Väinö Järvinen, Juuso Luostari (Tahko), Santeri Hasari, Samuel Ritakorpi (Paukku)
E- ikäisten itä-lännet 13.9 Hyvinkäällä

Sami Ritola
3.9.2015

E- ikäisten alueelliset itä-lännet pelataan tänä vuonna Hyvinkäällä, jossa järjestävänä seurana toimii Hyvinkään Tahko. Tyttöjen tähdistöottelu alkaa klo 12 ja poikien vastaava klo 14:30. Molemmat ottelut pelataan Pihkalassa ja kioski palvelee koko tapahtuman ajan niin yleisöä kuin taustajoukkojakin.

E- poikien lännen joukkueessa pelaavat pelinjohtajien Mikael Hasun ja Eero Tarvaisen johdolla: Jaakko Helminen, Toni Saarinen, Juuso Harainen (Tahko), Joel Helimo, Matias Paananen (Manse PP), Mikael Karhu, Jussi Salo (Lammi), Olli Tervaniemi, Juho Turkulainen (Paukku), Lukas Olenius, Leevi Kivi (Kipe06), Vili Hettula ja Lassi Kaskinen (Vipa)

E- poikien idän joukkueessa pelaavat pelinjohtajien Antti Kataja-Rahkon ja Esa Kesäsen johdolla: Samu Kyhyräinen, Akseli Haukkamaa (Kepe), Karo Soininen, Kasperi Hämäläinen (KPL), Kaapo Kinanen, Ilari Hirvonen (LMV), Luukas Laitinen, Tatu Hämäläinen (Roihu), Kim Karjalainen, Okko Elomäki (Pumu), Hermanni Kataja-Rahko, Julius Sairanen, Henri Kesänen (Espoo)

E- tyttöjen idän joukkueessa pelaavat pelinjohtaja Maarit Sauvalan johdolla seuraavat pelaajat: Iina Myyrä, Janita Utriainen, Erika Sauvala, Veera Kokko (Puhti), Taru Viinikanoja, Enni Levanen, Lilia Karttunen, Anna Aulasmaa (LMV), Miimi Vuojärvi, Aino-Linnea Ritari, Iiris Valonen, Eevi Makkonen (Kepe)

E- tyttöjen lännen joukkueessa pelaavat pelinjohtajien Petra Jokivallin ja Henna-Riikka Kivisen alaisuudessa: Kiia Porola, Sara Ahovalli, Elina Huohvanainen, Julia Antti-Roiko (Tahko), Inkeri Aunesluoma, Suvi Keränen, Milja Leppäjoki, Venla Vapaavuori (Roihu), Joanna Kuusijoensuu, Senja Koskinen, Katariina Ylöstalo ja Tiia Savikko (Jana)

E- tytöt Itä-Länsi 0-2 (6-13, 9-15), Kentän parhaana palkittiin Taru Viiniikanoja, Länsi I: Milja Leppäjoki, II: Elina Huohvanainen, Itä I: Miimi Vuojärvi ja II: Anne Aulasmaa

E- pojat Itä-Länsi 2-0 (14-4, 10-1), Kentän parhaana palkittiin Samu Kyhäräinen, Länsi I: Hermanni Kataja-Rahko, II: Kaapi Kinanen, Itä I: Vili Hettula ja II: Toni Saarinen
C aluejoukkueturnauksesta menestystä

Sami Ritola
30.8.2015

Etelän Pesiksen C-ikäisten poikajoukkue saavutti hopeaa ja tyttöjoukkue hienosti kultaa C-ikäisten aluejoukkueturnauksessa Tampereella kuluvana viikonloppuna. Etelä-Suomen lisäksi turnauksessa pelasivat Satakunta, Häme, Varsinais-Suomi ja Etelä-Pohjanmaa.

Tyttöjen mestarijoukkueessa pelasivat pelinjohtaja Jari Luopan johdolla seuraavat pelaajat: Anni Heikkilä, Fanni Kanerva, Iida Järvinen, Senni Korhonen, Sohvi Korhonen, Katri Oksanen, Bettiina Pasi, Vilma Levänen, Ira Jokivalli, Vilma Haapala, Tiia Saarela ja Annamaija Suontausta.

Poikien hopeajoukkueessa pelasivat pelinjohtajien Ilkka Surakan ja Rauno Haukan johdolla seuraavat pelaajat: Totti Nikula, Santeri Rinta-Rahko, Atte Onnelainen, Aaro Junkkari, Leevi Hyytiäinen, Aatu Haukkamaa, Mika-Matti Heinonen, Veikka Paavilainen, Henrik Ristolainen, Aleksanteri Saarinen, Luukas Levänen, Jere Handolin.

Lisätietoa turnauksesta, sarjataulukot ja ottelutulokset löytyvät tämän linkin takaa.
D- ikäisten itä-länsi

Sami Ritola
7.8.2015

D- ikäisten alueellinen itä-länsi tapahtuma järjestetään sunnuntaina 16.8 Janakkalassa.

Tapahtuman avaa tyttöjen ottelu, joka alkaa klo 12 ja tapahtuma päättyy poikien tähdistöotteluun, joka alkaa klo 15. Tapahtuman ajan katsojia palvelee järjestävän seuran Janakkalan Janan runsas kioski.

D- poikien idän joukkueessa pelaavat Aslan Alin johdolla Luukas Vanha-Eskola, Heimer Voigt, Konsta Saarilehto, Jose Untola (Roihu), Miska Jyrkinen (KPL), Anton Helanne, Kalle Mäki (PuMu), Lauri Virtanen, Riku Karvonen, Otso Koljonen, Elias Iso-Kuortti ja Juho Kela (Espoo).

D- poikien lännen joukkueessa pelaavat pelinjohtaja Sanimaria Selingon johdolla Eelis Luomala, Joosua Rättö, Ville Rämet, Aapo Luostari, Markus Haapamäki, Oskar Savolainen, Elmo Peltonen, Jaakko Kujanpää, Kaapo Kalmari (Tahko), Lari Hietamäki, Iivari Hänninen (Paukku), Mirko Niskanen ja Juuso Puumala (KePe)

D- tyttöjen idän joukkueessa pelaavat Juha Onnelaisen ja Arto Määtän johdolla Lina Olenius, Ella Reiman (KiPe), Aino Kuusisto, Ellen Kentala, Salli Palola, Tinja Salmi (Roihu), Suvi Pyörälä, Piippa Gröndahl, Liinu Turpela, Tuuli Kivimaa (Espoo), Hanne Jestola, Oona Canth (KePe)

D- tyttöjen lännen joukkueessa Ville-Veikko Laineen ja Markus Kuusijoensuun johdolla pelaavat Liina-Lotta Rättö, Heli Petrell, Janina Holmberg, Tia Saharinen, Ellinoora Peltola (Tahko), Venla Heikkinen, Julia Kuusijoensuu, Santra Koskinen (Jana), Julia Pasanen, Susa Ajakainen (LMV), Jasmiina Kulmala ja Elli Erkkilä (Paukku)
Alueleiri on Lahes - seuraa radiosta

Sami Ritola
11.6.2015

Etelän Pesiksen alueleiri järjestetään Lahdessa tulevana viikonloppuna perjantaista sunnuntaihin. Edellisen kerran pesäpalloilijat leireilivät kaupungissa näyttävimmin yli 30 vuotta sitten, vuonna 1984. Mukana on 44 joukkueellista junioripelaajia D-ikäisistä F-ikäisiin.

Otteluiden lomassa palvelee kioski ja tarjolla on monipuolista ohjelmaa osallistujille. Paikallinen graffititaiteilija Jarkko Manninen tekee Kisapuistoon pesisaiheisen graffititeoksen perjantaina. Lahden ammattikorkeakoulun LimuRadio viihdyttää puolestaan leirikansaa lauantaina ja sunnuntaina.

Mukaan tunnelmaan pääsevät myös kotijoukot ja kaikki muut kiinnostuneet. LimuRadio välittää suoraa leiriradiolähetystä sekä livestreamia omilla sivuillaan.

Tsekkaa lisäksi upean kuvakisan tuloksia Facebookissa ja leirikuulumisia niin videolla, kuvina kuin terveistenkin muodossa. Alueleirin omia sivuja päivitetään säännöllisesti viikonlopun aikana.
Alueiden yhteistyö tiivistyy

Sami Ritola
8.6.2015

Pesäpallon aluejärjestöt aloittavat tiiviin yhteistyön Etelä-Suomessa, Hämeessä ja Varsinais-Suomessa. Tavoitteena on nostaa lajin profiilia laadukkaan toiminnan kautta Helsingin, Tampereen ja Turun muodostamassa kolmiossa, joka on Suomen voimakkaimmin kehittyvä alue.

Yhteistyö näkyy vahvimmin kolmella tasolla: Tapahtumat ja leirit, kilpailutoiminta sekä yhteinen koulutusportfolio.

– Etelä-Suomen, Hämeen ja Varsinais-Suomen metropolialueilla asuu puoli Suomea. Myös pesiksen harrastajien osalta tämä kolmikko muodostaa suurimman yhteisen harrastajajoukon. Tämä väestöpohja antaa parhaan mahdollisuuden tulevaisuudessa pesisperheen kasvattamiseen ja uusiin innovaatioihin, toteavat Varsinais-Suomen Pesiksen puheenjohtaja Antti Aine, Hämeen Pesäpallon puheenjohtaja Timo Mäkelä ja Etelän Pesiksen puheenjohtaja Sami Ritola.

Pesäpalloliiton toiminnanjohtaja Arto Ojaniemi pitää yhteistyön polun avausta merkittävänä koko lajin kannalta.

– Rohkeimpien arvioiden mukaan jopa neljä viidestä työpaikasta on Helsingin, Turun ja Tampereen kolmiossa 10-20 vuoden kuluessa. Pesäpallon tulee säilyttää vahva asemansa maakunnissa, mutta samalla hakea lisäarvoa sieltä, mistä sitä on saatavissa. Tilausta pesäpallolle on aivan varmasti joka puolella Suomea, kun toiminta järjestetään ja suunnitellaan laadukkaasti ja tarjotaan ihmisille vaihtoehtoja.
Uudenmaan alakoulujen mestarit selvinneet

Sami Ritola
27.5.2015

Uudenmaan alakoulujen mestaruudet ratkaistiin Espoon Mailapuiston ja Koulumäen kentillä. Tyttöjen sarjassa emäntäjoukkue Espoo vei mestaruuden ja poikien puolelle mestaruutta tuuletti Hyvinkää.

Tyttöjen turnauksessa mukana olivat Nurmijärven, Järvenpään ja Espoon mestarit. Karhusuon koulun joukkue Espoosta voitti toisessa ottelussaan Nurmijärven kotiutuslyöntikilpailussa ja varmisti näin mestaruuden Nurmijärven jäädessä hopealle. Järvenpään joukkue oli kolmas.

Poikien mestaruuden vei Hyvinkää voittaen finaalissa Järvenpään. Pronssiottelussa taistelivat Espoo ja Nurmijärvi. Ottelu päättyi Espoon voittoon.

Turnauksen paikallisista järjestelyistä vastasi ansiokkaasti Espoon Pesiksen seuraväki.
Tavoitteellista harjoittelua PK- seudulla

Sami Ritola
25.5.2015

Entinen huippupesäpalloilija Markus ”Aatu” Meriläinen järjestää pesiksen pelikoulun 9-15-vuotiaille tyttö- ja poikajunioreille Helsingissä 10.-18.6. Osallistujat jaetaan kahteen ryhmään, jotta harjoitukset ovat mahdollisimman tehokkaita ja opettavia. Tavoitteena on erityisesti lisätä pelaajien pelitaitoa.

Aatun Pesiksen Pelikoulussa paneudutaan pelinomaisiin tilanneharjoituksiin sisä –ja ulkopelin kannalta. Mukana on taktiikkaa sekä niin sisäpelaajien kuin ulkopelinkin merkkipeliä. Sisäpelissä pyritään löytämään oikeita lyöntiratkaisuja eri tilanteisiin.

Pelikoulu kokoontuu joka arkipäivä ajalla 10.-17.6. Ensimmäinen ryhmä harjoittelee kello 13-14.30 ja toinen kello 14.30-16. Lisäksi molemmille yhteinen loppuluento järjestetään torstaina 18.6. kello 11-12. Nykyisistä tähdistä pelikoulussa vierailevat mm. superpesispelaajat Lotta Immonen Vihdin Pallosta ja Juha Puhtimäki Hyvinkään Tahkosta.

Pelikoulun osallistumismaksu on 120 € sisältäen pelikoulutuotteen, pääsyn superpesisotteluun Vihti-Kankaanpää (24.6.), monipuolisen ohjelman pelaajavierailuineen sekä Karhu Palloilun Jukka Pölläsen johtaman tuotetestauksen.

Lisätietoja löydät tästä linkistä tai voit ottaa yhteyttä suoraan Markukseen p. 040 550 7916 tai markusmerilainen(ät)outlook.com

Ilmoittautuminen ja tiedustelut 5.6 mennessä. Paikkoja on rajoitetusta ja ne täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä.
C- ikäisten alueleiri päätökseen

Sami Ritola
26.4.2015

Viikonloppuna pelattu C- ikäisten alueleiri kokosi lähes 300 tyttö- ja poikajunioria keväiseen tasonmittelyyn Vihdin kirkonkylän, Ojakkalan ja Nummelan maastoihin. Kaiken kaikkiaan otteluita pelattiin viiden kentän voimin ja paikallisista järjestelyistä vastasi ansiokkaasti Vihdin Pallo.

Poikien sarjassa Kymenlaaksosta saapunut HP/Ysit yhdistelmäjoukkue marssi voitosta voittoon ja kukisti sarjan moraalisessa loppuottelussa Tahkon niukasti juoksuin 6-4 ja vei näin ollen leirimestaruuden mennessään. Kolmanneksi sijoittui Lahden Mailaveikot, tasapisteissä Hämeenlinnan Paukun kanssa.

Tyttöjen sarjassa mestaruudesta taisteltiin niin ikään tiukasti ja loppujen lopuksi Espoon ykkösjoukkueen alkusarjassa saavuttama voitto Pöytyästä oli erittäin tärkeä, siivittäen Espoolaiset turnausvoittoon. Toiseksi sijoittui siis Pöytyä ja kolmanneksi Janakkalan Jana.

Turnauksen tulospalvelu löytyy www.pesistulospalvelu.fi osoitteesta.
Sarjakausi avattu ja uusia sääntöjä

Sami Ritola
23.4.2015

Etelän Pesiksen sarjakausi 2015 on tänään virallisesti avattu, sillä kauden ensimmäisessä ottelussa kohtasivat e- tyttöjen sarjassa Hyvinkään Tahko ja Keravan Pesis-Juniorit.

Kausi tuo tullessaan taas muutamia uusia sääntöasioita, joten nyt onkin hyvä paikka tutustua niin yli-ikäisyyssääntöön kuin alueen kilpailumääräyksiin, jotka molemmat löytyvät kilpailutoiminnan alta sarjatoiminta osiosta. Samaiseen paikkaan on päivitetty myös myönnetyt yli-ikäisyysluvat sekä kilpasarjoihin kiinnitetyt pelaajat.

Tuleva viikonloppu tuo tullessaan myös ensimmäisen alueleirin, sillä C- ikäiset juniorit valtaavat perjantaista alkaen Vihdin kentät. Voidaankin siis sanoa, että uusi kausi on todenteolla polkaistu käyntiin !
Päänsuojuksen käyttöpakko laajenee

Sami Ritola
12.4.2015

Tulevalla kaudella otetaan Etelän Pesiksen sarjoihin käyttöön päänsuojuksen käyttövelvollisuus aina D- ikäisiin junioreihin asti. Vastaava sääntö on voimassa myös näiden ikäluokkien valtakunnallisilla leireillä sekä alueleireillä.

Päänsuojuksen käyttöpakko koskee ensi vaiheessa G, F, E ja D- junioreita ja se on käytössä niin alkulämmittelyssä, kaikilla ulkopelipaikoilla sekä sisäpelin osalta kaikilla kaaren läheisyydessä olevilla pelaajilla. Tämän lisäksi päänsuojuksen kiinnityshihnan tulee olla kiinni kaikissa ikäluokissa.

Päänsuojuksen käyttöä suositellaan myös muissa ikäluokissa. Muutoksen takana on lajin turvallisuusnäkökohta
Yhteistyöllä naispesäpalloilun huipulle Hämeestä

Sami Ritola
11.4.2015

Hämeessä on allekirjoitettu kaksi merkittävää sopimusta nais- ja tyttöpesäpallon eteenpäinviemiseksi. Superpesiksen Mansen Räpsä ja Ykköspesiksen Hämeenlinnan Paukku sekä Paukku ja suomensarjan Janakkalan Jana aloittavat vahvan yhteistyön.

Tavoitteena on taata pelaajapolulle hyviä ja jokaisen pelaajan kehityksen kannalta optimaalisia reittivalintoja. Yhteistyösopimukset täydennetään farmisopimuksin, mikä sinetöi pelaajien liikkumisen seurasta toiseen.

Mahdollisuuksia lisää Hämeenlinnan Lyseon lukioon perustettu pesislinja, jonka vastuuvalmentajana toimii kokenut, nuorten pelaajien valmennukseen erikoistunut Jari Luopa. Opiskelun ja urheilun yhteensovittamista tukee urheiluakatemia Tavastia.

Pelaajia on liikkunut jo talven 2015 aikana tutustumassa eri joukkueisiin ja harjoitteluun. Pelaajapolkuajattelua on tarkoitus täydentää tulevaisuudessa vielä tiiviimmällä valmentajien yhteistyöllä seurojen edustusjoukkueiden ja tyttöjen superpesisjoukkueiden välillä.
Kirjurikoulutusta Hyvinkäällä ja Järvenpäässä

Sami Ritola
20.3.2015

Etelän Pesis järjestää ison- ja pienen pöytäkirjan kirjurikoulutusta Järvenpäässä ja Hyvinkäällä sekä ATK kirjurikoulutusta Hyvinkäällä huhtikuussa.

Perinteinen ison- ja pienen pöytäkirjan koulutus näkee päivänvalon keskiviikkona 15.4 klo 18 alkaen. ATK- kirjurikoulutus järjestetään tiistaina 21.4 klo 18 alkaen. Molempien koulutuksien kouluttajana toimii Henna Backberg ja koulutuspaikkana toimii Hyvinkään Rantasipin kokoustilat osoitteessa Härkävehmaankatu 4, Hyvinkää.

Ison- ja pienen pöytäkirjan koulutusta järjestetään Järvenpäässä Kinnarin koulun tiloissa sunnuntaina 12.4 Eija Hokkalan johdolla klo 15 alkaen.

Ilmoittautuminen Hyvinkään koulutuksiin 29.3 mennessä ison- ja pienen pöytäkirjan osalta tästä linkistä ja ATK- kirjurikoulutuksen osalta tästä linkistä. Järvenpään koulutukseen ilmoittautuminen 5.4 mennessä tästä linkistä.
Aluesarjoihin ilmoittautuminen päättynyt

Sami Ritola
12.3.2015

Etelän Pesiksen aluesarjoihin ilmoittautuminen on päättynyt ja joukkueita ilmoittautui eri sarjoihin yhteensä 113 kappaletta.

Ottelupäivien sopiminen on käynnistynyt ja valtaosa ottelupäivistä saadaan sovittua maaliskuun aikana. Ilmoittautuminen jatkuu vielä G- ikäisten ja sekasarjan osalta, joiden pelipäivät varmistuu myöhemmin.

Aiempien vuosien tapaan alueella on käytössä muutamia erityissääntöjä, joista olennaisimpana yli-ikäisyys sääntö sekä kilpa- ja pelisarjan pelaajien pelaajaliikennettä ohjaava normisto. Päivitetyt dokumentit tullaan julkaisemaan kilpailutoiminta osion alla lähiaikoina.
Pääsiäisturnaus Lahdessa

Sami Ritola
9.3.2015

Lahden Mailaveikot järjestää pääsiäisturnauksen Lahdessa C- ikäisille poikajoukkueille perjantaina 3.4. klo 10-18 välisenä ajanjaksona.

Ottelut pelataan mukkulan kuplahallissa, joten sääkään ei pääse pilaamaan otteluita. Mukaan turnaukseen mahtuu neljä joukkuetta ja jokaiselle joukkueelle tulee kolme ottelua, peliajan ollessa 50 minuuttia per ottelu.

Paikan päällä toimii puffetti ja joukkueille on järjestetty myös ruokailumahdollisuus pientä korvausta vastaan. Turnausmaksu on 300 euroa per joukkue, joka sisältää ottelut sekä tuomaroinnin. Lisätietoja Ari Länsiharjulta p. 044-5811415 tai sähköpostitse ari.lansiharju(ät)hotmail.fi
Tuomarivastaavien koulutustilaisuus 19.3 klo 17:30

Sami Ritola
8.3.2015

Tuomarivastaavien koulutustilaisuus järjestetään torstaina 19.3 klo 17:30 alkaen Hyvinkään Rantasipissä. Tilaisuus on pakollinen kaikille jäsenseurojen tuomarivastaaville tai heidän mahdollisille sijaisilleen.

Tilaisuudessa käydään läpi tuomarivastaavien tehtäviä ja merkittävää roolia seurojen tuomareiden ja alueyhdistyksen välillä. Lisäksi tilaisuudessa annetaan eväitä tuomarivastaavien seuran sisäisesti käymiin tuomarikoulutustilaisuuksiin ja seuran sisäisen tuomaritarkkailun suorittamiseen.

Ilmoittautua tapahtumaan voit kätevästi tästä linkistä. Sitovat ilmoittautumiset on tehtävä viimeistään 13.3 mennessä.
Ball Sports –messut viikonloppuna

Sami Ritola
4.3.2015

Ball Sports, Fillari, Kunto, Outdoor, Golf, Helsinki Horse Fair ja Kuva&Kamera. Helsingin Messukeskuksessa järjestetään viikonloppuna peräti seitsemät messut yhdellä lipulla. Baseball ja pesäpallo ovat näkyvästi esillä Ball Sports –messujen toimintapisteillään.

Pesäpallo esittäytyy teemalla ”pesis on taitureiden peli” osastollaan sijainnissa 7r50. Pesäpalloliiton ja Etelän Pesiksen lisäksi järjestävinä seuroina ovat mukana Espoon Pesis ja helsinkiläinen Roihu. Kannattele palloa mailalla ja testaa aikasi, kokeile syöttämistä, tutustu lyömiseen näpypisteellä tai kokeile näitä kaikkia. Lisäksi sunnuntain lajiesityksessä nähdään Roihun D-tytöt tositoimissa.

Baseball rakentaa tapahtumaan lyöntihäkin. Tule kokeilemaan, miltä tuntuu lyödä heitettyyn syöttöön. Osasto löytyy sijainnista 7p31.
Joukkueenjohtajien koulutus 9.3 klo 17:30

Sami Ritola
28.2.2015

Etelän Pesis järjestää seurojen uusille tai kokemattomille joukkueenjohtajille koulutusta Hyvinkään Rantasipin kokoustiloissa osoitteessa Härkävehmaankatu 4, maanantaina 9.3 klo 17:30 alkaen.

Koulutuksessa käydään läpi joukkueenjohtajien tehtäviä Etelän Pesiksen suuntaan mm. ottelupäivien sopiminen, tulosten kirjaaminen, seurasiirrot jne. Tilaisuudessa on nk. kyselypakko, eli tarkoitus on saada mahdollisimman kattavasti asiat käsiteltyä.

Ilmoittautua voit kätevästi tästä linkistä. Sitovat ilmoittautumiset on tehtävä viimeistään 5.3 mennessä.
Etelän Pesiksen alueleirin ilmoittautuminen alkanu

Sami Ritola
27.2.2015

Etelän Pesiksen C- ikäisten Vihdin ja F-D ikäisten Lahden alueleirien ilmoittautuminen on alkanut.

Ilmoittautuminen tapahtuu aiemmista vuosista poiketen www.pesistulospalvelu.fi osoitteessa. Samaisessa paikassa voit ilmoittaututua myös 1.3 klo 12 alkaen valtakunnallisille leireille.

Leiripassin hinta molemmille alueleireille on 80 euroa, ja ilmoittautumismaksu, jolla varmistat osallistumisesi, on 160 euroa sisältäen 2 leiripassia. Huomaathan, että ilmoittautua kannattaa hyvissä ajoin sillä leirit täyttyvät nopeasti.

Lisätietoa leiristä julkaistaan myöhemmin. Voit ilmoittautua suoraan C- ikäisten leirille tästä linkistä ja F-D ikäisten leirille tästä linkistä.
105- pesisharjoitetta koulutus

Sami Ritola
23.2.2015

Etelän Pesis järjestää 9.4 Keravalla klo 18 alkaen 105- pesisharjoitetta koulutuksen, joka on suunnattu niin opettajille kuin pesäpallokäyntejä ja pesäpallokoulutusta tekeville seura-ihmisille.

Pesäpallo on erinomainen liikuntamuoto motoristen perustaitojen harjoittelemiseen. Tasapaino-, liikkumis- ja välineen käsittelytaidot kehittyvät pesäpallotunneilla, kun opetusjärjestelyt tehdään huolellisesti ja oppilaslähtöisesti. 105 Pesäpallo–onnistumista™ -materiaalin avulla opettaja voi valita oppitunnin tavoitteeseen parhaiten soveltuvia harjoitteita, pelejä ja leikkejä. Luokittelu on tehty suositukseksi helpottamaan opettajan suunnittelutyötä. Keskeistä on kuitenkin muistaa, että oppilaiden taitotaso on merkittävin tekijä suunnittelutyön perustana.

Koulutuksen vetäjänä toimii Anriika Taunila. Ilmoittautuminen koulutukseen 22.3 mennessä tästä linkistä.

Lisätietoja koulutuksesta löydät http://105onnistumista.net/ osoitteesta.
Yli-ikäisyys valtakunnallisten leirien pelisarjaan

Sami Ritola
19.2.2015

Pesäpalloliiton kilpailun johtoryhmä on tehnyt päätöksen koskien yli-ikäisiä pelaajia valtakunnallisilla leireillä. Maksimissaan kahden yli-ikäisen pelaajan käyttö ottelua kohden on sallittua pelisarjassa sekä F- ikäisten sarjoissa, mikäli poikkeuslupa on etukäteen anottu ja hyväksytty. G- ikäluokassa yli-ikäisyyssääntö ei ole voimassa.

Pelaaja voi olla korkeintaan yhden vuoden yli-ikäinen kyseiselle leirille. Kilpailullisen menestyksen hakemista ei hyväksytä perusteeksi yli-ikäisen pelaajan käyttämiselle ja hakemusten käsittelyssä huomioidaan myös turvallisuusaspekti.

Joukkue voi hakea poikkeuslupaa haluamalleen määrälle yli-ikäisiä pelaajia, joista kuitenkin vain kaksi voi nimetä yksittäisen ottelun pöytäkirjaan Y-kirjaimella merkittynä. Anomukset yli-ikäisten pelaajien käyttämiseksi käsittelee Pesäpalloliiton seuratoiminta- ja nuorisopäällikkö Jari Malinen. Poikkeusluvat tulee anoa kirjallisella hakemuksella perusteluineen ja lähettää sähköpostitse osoitteeseen jari.malinen(ät)pesis.fi 31.5.2015 mennessä.

Lisäksi kilpailun johtoryhmä on täsmentänyt valtakunnallisten leirien pelisarjan yhdistelmäjoukkueiden muodostamista. Jatkossa joukkueen voi kasata vapaasti kahden tai useamman seuran pelaajista.

Pesäpalloliiton johtokunta on vahvistanut tulevan kauden leiripassien hinnat. Naperoleirillä passin hinta on 120 €, Tenavaleirillä 167 €, Suurleirillä 175 € ja Nuorisoleirillä 195 €. Ilmoittautuminen tulevan kesän valtakunnallisille leireille alkaa totuttuun tapaan 1.3 klo 12 alkaen.
Reaktori messukeskuksessa, Etelän Pesis mukana !

Sami Ritola
18.2.2015

Nuorten talvilomatapahtuma Reaktori juhlii 10-vuotissynttäreitään Helsingin Messukeskuksessa 18.-20.2. Tapahtumaan on vapaa pääsy sen aukioloaikoina keskiviikosta perjantaihin kello 13-20.

Talvilomaansa kaupungissa viettäville on tarjolla toimintaa, pelejä ja aktiviteetteja. Pesäpallo on menossa mukana lyöntipisteellään. Järjestelyistä vastaavat Etelän Pesis ja pääkaupunkiseudun jäsenseurat.

Liikunnan lisäksi messuilla on runsaasti muutakin ohjelmaa. Kulje basaarialueella halki maanosien, kuvauta itsesi haaveidesi matkakohteessa, osallistu biisinkirjoitus-työpajaan, solmi oma makramee-koru, suunnittele persoonallinen hennatatuointi, taiteile härän selässä Fallkullan kotieläintilan pisteellä, rauhoitu meditaation parissa tai pelaile leppoisasti lautapelejä. Paljon muutakin kivaa tekemistä löytyy laidasta laitaan.

Reaktori-päivien jännitys huipentuu päätösbileisiin Gloriassa lauantaina 21.2. klo 18 alkaen. Lavalle nousevat Kevin Tandu ja nuoret sirkustaiturit Pukinmäestä. Illan juontaa entinen Ruudin ydinryhmäläinen ja räppäri Hassan Maikal (sisäänpääsy 4 euroa, jäsenkortilla 2 euroa). Jäsenkortin saat esimerkiksi Reaktorin info-pisteeltä.

Reaktori on Ekokompassi-tapahtuma ja pyrkii ympäristöystävälliseen tapahtumatuotantoon ja toimintaan. Tule mukaan viettämään iloista talvilomaviikkoa Helsingin Messukeskukseen täysin ilmaiseksi. Messukeskus sijaitsee osoitteessa Messuaukio 1, Pasilan aseman välittömässä läheisyydessä.
C- ikäisten aluejoukkueet Poriin

Sami Ritola
16.2.2015

C- ikäisten Etelä-Suomen aluejoukkueet matkaavat huomenna tiistaina 17.2 Porin karhuhalliin kohtaamaan Satakunnan ja Varsinais-Suomen aluejoukkueet.

Talven harjoituskauden keskellä pelattava turnaus alkaa Etelä-Suomen tyttöjoukkueen osalta klo 11:00, jolloin vastaan asettuu Satakunnan tyttösikermä. Kello 12:15 pojat astuvat näyttämölle kohdaten Varsinais-Suomen. Iltapaivällä klo 13:30 tytöt saavat vastaansa Varsinais-Suomen ja klo 14:45 turnauksen päättävässä ottelussa pojat kohtaavat Satakunnan.

Poikien joukkueen pelinjohtajana toimiii Arto Haukkamaa ja joukkueessa pelaavat Leevi Hyytiäinen, Aaro Junkkari, Santeri Rinta-Rahko, Atte Onnelainen, Jasper Pasanen, Henrik Ristolainen, Jere Handolin, Aleksanteri Haukka, Aatu Haukkamaa, Miksu Heinonen, Otto Ojala ja Aleksi Saarinen.

Tyttöjen joukkuetta johtaa Matti Pirinen ja joukkueessa pelaavat Anni Heikkilä, Fanni Kanerva, Iida Järvinen, Noora Kuusisto, Katri Oksanen, Kia Kähkönen, Janika Rantanen, Camilal Höglund, Aino Vapaavuori, Riikka Kahilainen, Sanna-Maria Kauppinen ja Ulla Tervo.
PML- koulutus Järvenpäässä

Sami Ritola
4.2.2015

Etelän Pesis järjestää PML- koulutuksen Järvenpäässä Kinnarin koululla lauantaina 11.4 klo 09:00 alkaen. Koulutus on suunnattu valmentajaksi aikoville ja pelaajien vanhemmille.

Koulutus sisältää luentoja lapsen kehitysvaiheet huomioivasta liikunnasta, käytännön harjoituksia lapsen monipuolisesta liikunnasta ja toimii erinomaisena pohjana lajitaitojen rakentamista varten. Kouluttajana toimii Anriikka Taunila.

Tarkempi aikataulu lähetetään ilmoittautuneille lähempänä koulutusta. Koulutuksen hinta on 65 euroa.

Osallistujapaikat tullaan täyttämään ilmoittautumisjärjestyksessä ja koulutukseen voit ilmoittautua 28.2 mennessä tästä linkistä tai vaihtoehtoisesti sähköpostitse: sami.ritola(ät)etelanpesis.fi
Aluesarjoihin ilmoittautuminen käynnissä

Sami Ritola
1.2.2015

Kauden 2015 Etelän Pesiksen kilpa-, peli- ja sekasarjoihin ilmoittautuminen on alkanut kestäen aina helmikuun loppuun asti. Totuttuun tyyliin voit ilmoittautua aina G- ikäisistä aikuisten sarjoihin asti.

Ilmoittautumisten tilannetta voi tänäkin vuonna seurata reaaliajassa kilpailutoiminnan ala-otsikon alta löytyvästä linkistä. Sarjoihin ilmoittautumisen voit suorittaa kätevästi täyttämällä tästä linkistä löytyvän lomakkeen tiedot huolellisesti.

Sarjamaksut ovat kaikissa juniorisarjoissa 80 euroa per joukkue ja aikuisten sarjoissa 100 euroa per joukkue.
C- ikäisten alueleiri Vihdissä 24.-26.4

Sami Ritola
30.1.2015

Haluaako C- ikäisten joukkueesi hyvän tasonmittauksen kauden alkuun, kokea erinomaisen leirifiiliksen tai kentien muuten vaan tulla pelaamaan ja ottamaan mittaa useista eri vastustajista.

C- ikäisten alueleiri valtaa näyttämöt, historiansa toista kertaa, 24.-26.4.2015 välisenä aikana Vihdin alueella ja on juuri oikea paikka polkaista kausi käyntiin toden teolla!

Ilmoittautuminen avautuu myöhemmin helmikuussa, mutta jo nyt kannattaa merkata aika almannakkaan, sillä paikkoja tulee olemaan rajoitetusti ja viime vuoden suosio huomioon ottaen kaikki joukkueet eivät välttämättä mahdu mukaan.
JPVT- koulutus 17.-19.4 Nurmijärvi

Sami Ritola
28.1.2015

Etelän Pesis järjestää Junioripesis valmentaja koulutuksen I- osan Nurmijärven Palojoella 17.– 19.4.2015.

Koulutus alkaa perjantaina 17.4 klo 18 ja päättyy noin klo 21. Lauantaina ja sunnuntaina päivät alkavat aamusta klo 09 ja kestävät noin klo 17 asti. Koulutuksen hinta on 125 euroa. Ennakkotiedot ohjelmineen tullaan toimittamaan suoraan osallistujille sähköpostitse. Koulutuksen pääkouluttajana toimii Ilkka Surakka, apunaan Saana Rasimus.

Koulutukseen ilmoittautuminen tiistaihin 31.3.2015 mennessä joko tästä linkistä tai sähköpostilla sami.ritola(ät)etelanpesis.fi. Ilmoitathan ilmoittautumisen yhteydessä täydelliset yhteystietosi sisältän osoite, puhelin ja sähköpostitiedot sekä seurasi.

Paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä.
Lyöntikoulutusta Hyvinkäällä 1.3

Sami Ritola
22.1.2015

Etelän Pesis järjestää E-C ikäisille alueen junioripelaajille suunnattua lyöntitekniikkakoulutusta Hyvinkäällä sunnuntaina 1.3.

Kouluttajana toimii vuoden 2012 vuoden miespelaaja, lyöntipuolen tekijämies Juha Korhonen Hyvinkään Tahkosta. Koulutuspaikat tullaan täyttämään ilmoittautumisjärjestyksessä, joten kannattaa varata paikka koulutukseen ajoissa!

Ilmoittautuminen koulutukseen tulee tehdä 15.2 mennessä tästä linkistä. Muistathan ilmoittautumisen yhteydessä mainita ilmoittautujan iän.
Lukkarikoulutusta Hyvinkäällä 8.2

Sami Ritola
19.1.2015

Etelän Pesis järjestää lukkarikoulutusta Hyvinkäällä sunnuntaina 8.2.2015. Koulutus on suunnattu F - C ikäisille lukkarinaluille ja koulutus järjestetään kahdessa eri ryhmässä klo 13-16 välisenä ajanjaksona. Paikat tullaan täyttämään ilmoittautumisjärjestyksessä.

Koulutuksen pääkouluttajana toimii Riku Rantanen, joka on palkittu mm. kahdesti vuoden lukkari palkinnolla puhumattakaan useista itä-länsi valinnoista.

Ilmoittautuminen tapahtuu E- ja F- ikäisten osalta tästä linkistä ja C- ja D- ikäisten osalta tästä linkistä. Muistathan ilmoittautumisen yhteydessä kertoa myös osallistujan syntymävuoden sekä muut mahdolliset olennaiset tiedot.

Ilmoittautumisia otetaan vastaan 31.1.2015 (tai kun koulutukset täynnä) asti ja paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä. Lukkarikouluilla on ollut vuosien varrella huima suosio, joten olethan ajoissa liikkeellä!
Maakuntasarjat 2015

Sami Ritola
18.1.2015

Maakuntasarjojen alustavat lohkojaot ovat valmistuneet, jonka mukaan miesten tulevan kauden etelä-lohkossa pelataan yhdeksän ja naisten kahdentoista joukkueen voimin.

Miesten maakuntasarjan etelä-lohkossa paremmuuttaan selvittävät: Cobra Team Hyvinkäältä, Espoon Pesis, Riihi-Pesis Riihimäeltä, Kinnarin Pesis 2006, Järvenpää, Lahden Mailaveikot, Puna-Mustat Helsinki, Rekolan Pesis, Vantaanjoen Juoksu, Vantaa ja Otakoppi Espoosta.

Naisten puolella joukkueet ovat: Hyvinkään Tahko 2, Hyvinkään Tahko 3, Hämeenlinnan Paukku, Kinnarin Pesis 2006, Järvenpää, Kuusankosken Puhti, Nurmijärven Maila, Puna-Mustat Helsinki, Roihu, Helsinki, Virkkalan Kiri, Janakkalan Jana, Lahden Mailaveikot ja Espoon Pesis