Uutiset

2017 | 2016 | 2015 | 2014 | 2013 | 2012 | 2011 |2010 | 2009 | 2008 | 2007 | 2006 | ETSI

Uutisosion alle kerätään kootusti kaikki Etelän Pesiksen alueella tapahtuvat tapahtumat, koulutukset sekä tiedotettavat asiat. Etelän Pesiksen jäsenseurojen rekisteröityjen käyttäjien on mahdollista lisäksi aktivoida erillinen newsletter toiminto jäsensivuilta, jonka avulla käyttäjä saa sähköpostiinsa tiedon uuden uutisen ilmestyessä.

Maila Lingman-Nukalalle Espoo-mitali

Sami Ritola
9.12.2014

Espoon Pesiksen hallituksen pitkäaikainen jäsen ja seurapuurtaja Maila Lingman-Nukala on saanut Espoon kaupungin myöntämän Espoo-mitalin. Mailan pyyteetön työ koululaisten ja nuorten pesäpalloilijoiden parissa sai ansaitsemansa huomion Espoon itsenäisyyspäivän juhlakonsertissa Barona-areenalla lauantaina.

Mitali on huomionosoitus tehdystä työstä koulupesiksen parissa sekä lasten ja nuorten liikunnassa syrjäytymisen ehkäisemiseksi eteen tehdyistä ponnisteluista niin Espoon Pesiksessä kuin sen ulkopuolellakin.

- Olo oli nöyrä ja suunnattoman kiitollinen lavalla seistessäni, Maila kiittelee saamastaan huomiosta.

Mitalitaiteilija Kauko Räsäsen suunnittelemaa Espoo-mitalia on jaettu vuodesta 1972 alkaen tunnustukseksi ansiokkaasta toiminnasta Espoon hyväksi. Mitalin myöntää kaupungin mitalitoimikunta.
Etelän alueleiri Lahdessa 12.- 14.6.2015

Sami Ritola
3.12.2014

Etelä-Suomen perinteinen ja suosittu F-D ikäisten nuorten alueleiri pelataan ensi-kesänä 12.-14.6.2015 välisenä viikonloppuna. Järjestävänä seurana toimii Lahden Mailaveikot.

Lahden kaupunki ja Mailaveikot ovat valmiina ottamaan vastaan leirivieraat hyvien pelikenttien ja lyhyeiden siirtymien sävyttämänä. Leirin päänäyttämönä tulee toimimaan kisapuiston hiekkatekonurmikenttä.

Viime vuonna alueleiri keräsi Hämeenlinnaan 46 joukkuetta mittelemään paremmuudestaan hyvissä olosuhteissa, loistavan tunnelman sävyttämänä. Leirit onnistuivat erinomaisesti ja tarkoitus on tulevanakin vuonna jatkaa tästä ja luoda loistava lasten- ja nuorten tapahtuma, jossa sinä ja joukkueesi olette keskiössä!
Ossi Savolainen Pesäpalloliiton johtoon

Sami Ritola
22.11.2014

Uudenmaan maakuntajohtaja Ossi Savolainen, 58, Hyvinkäältä on valittu Pesäpalloliiton uudeksi puheenjohtajaksi syyskokouksessa Jyväskylässä. Liittokokouksen kanta oli yksimielinen. 14 vuotta Pesäpalloliittoa luotsannut Unto Väisänen kutsuttiin kunniapuheenjohtajaksi.

Savolaisella on pesäpallon parista pitkä ja monipuolinen tausta alkaen juniorivuosista kasvattajaseurassa Imatran Pallo-Veikoissa. Hyvinkään Tahkon puheenjohtajana Savolainen on toiminut vuodesta 2010 lähtien ja Pesäpalloliiton johtokunnassa 2008-12.

Pesäpalloliiton johtokuntaan valittiin uusina jäseninä tutkijatohtori Antti Aine Turusta ja liikuntatieteen maisteri Kimmo Hirsilä Oulusta. Johtokunnassa jatkavat Markku Jussila Ylivieskasta ja Sami Ritola Kangasalta.
Kauden 2014 Etelä-Suomen parhaat

Sami Ritola
16.11.2014

Etelän Pesiksen syyskokouksen yhteydessä Hyvinkäällä palkittiin kauden 2014 parhaita ja onnistujia. Pelaajapalkinnot ojennettiin Hyvinkään Tahkon Juha Puhtimäelle ja Ville Harjulle, Vihdin Pallon Annika Färmille sekä Roihun Maria Toikkaselle.

Vuoden pelinjohtaja Toni Ojala luotsasi Vihdin Pallon naisten superpesisjoukkueen menestyksekkäästi läpi koko haastavan kauden ja vuoden valmentajan Markku Vahvelaisen ohjauksessa Tahkon C-tyttöjoukkue juhli SM-hopeaa Seinäjoella.

Seura-aktiivit Roihusta ja Espoon Pesiksestä eli Tytti Salminen ja Maila Lingman-Nukala, saivat erikoispalkinnot ansiokkaasta työstään, jonka he ovat tehneet Etelä-Suomalaisen pesäpalloilun eteen.

Syyskokouksessa vahvistettiin kauden 2015 toiminta- ja taloussuunnitelma sekä valittiin johtokuntaan uudelle kaksivuotis kaudelle Sami Ritola puheenjohtajan ominaisuudessa, Leena Virta, Petri Makkonen, Eija Hokkala ja Pekka Friberg.

Kauden 2014 palkitut

Vuoden miespelaaja: Juha Puhtimäki, Hyvinkään Tahko
Vuoden naispelaaja: Annika Färm, Vihdin Pallo
Vuoden poikapelaaja: Ville Harju, Hyvinkään Tahko
Vuoden tyttöpelaaja: Maria Toikkanen, Roihu, Helsinki
Vuoden pelinjohtaja: Toni Ojala, Vihdin Pallo
Vuoden valmentaja: Markku Vahvelainen, Hyvinkään Tahko
Vuoden tuomari: Mika Henriksson, Vantaa
Vuoden nuorisotuomari: Sanimaria Selinko, Hämeenlinnan Paukku
Vuoden seura-aktiivi: Teemu Heikkilä, Hämeenlinnan Paukku
Vuoden seura-aktiivi: Sini Vesanen, Kinnarin Pesis 2006
Vuoden juniorijoukkueet: Hyvinkään Tahko C-tytöt
Vuoden aktiivisin tuomari: Riina Reuna, Hyvinkää
Vuoden junioriseura: Hämeenlinnan Paukku
Vuoden seura: Hyvinkään Tahko
Vuoden tuomariseura: Roihu, Helsinki
Tiedotuspalkinto: Ari Nieminen, Hyvinkään Tahko
Erikoispalkinto: Marja Kouki, Lahden Mailaveikot
Erikoispalkinto: Tytti Salminen, Roihu
Erikoispalkinto: Maila Lingman-Nukala, Espoo
Kipe poikien B-SM joukkueessa vielä tilaa

Sami Ritola
7.11.2014

Järvenpääläisen Kinnarin Pesiksen B- poikien SM joukkueeseen etsitään vielä pelaajia.

2.11. pidetyssä try-out tilaisuudesa Kipe-06 B-sm joukkueeseen saatiin hyvä kilpailu- ja kehityskykyinen ryhmä. Tilaa olisi kuitenkin vielä 2-3 motivoituneelle ja työtäpelkäämättömälle, hyvät lajitaidot omaavalle joukkuepelaajalle.

Jos olet kiinnostunut pyrkimään mukaan tavoitteelliseen ryhmään ensikaudeksi ota yhteyttä: Esa Lamponen esa.lamponen@lystileikki.fi puh. 040 554 0262
Keravalla etsitään maakuntasarjanpelaajia

Sami Ritola
4.11.2014

Viime kaudella Suomensarjassa pelannut ja uuteen kauteen valmentajansa Pekka Rajalan kanssa lähtevä Keravan Pesis-Juniorit etsii uusia pelaajia naisten maakuntasarjajoukkueeseen.

Mikäli kiinnostus heräsi olethan yhteyksissä Reetta Wirmaniin, jonka tavoitat sähköpostitse osoitteesta reetta.wirman@live.fi.
Etelän Pesiksen syyskokous

Sami Ritola
30.10.2014

Etelän Pesiksen sääntömääräinen syyskokous järjestetään Hyvinkäällä ravintola Harlekiinin tiloissa osoitteessa Kauppatori 1, Hyvinkää keskiviikkona 12.11. klo 18:30 alkaen. Tilaisuutta edeltää alueen parhaiden palkitsemistilaisuus sekä kahvitarjoilu.

Kokousmateriaali on toimitettu jäsenseuroille. Tervetuloa!
E- tyttöjen virallinen peliaika muuttuu

Sami Ritola
30.10.2014

Pesäpallon pelisääntöjen 8 §:ään on tehty muutos koskien E-tyttöjen virallista otteluaikaa, joka on pelikaudesta 2015 alkaen 3+3+1 vuoroparia.

Otteluaika muutetaan näin yhteneväksi D-junioreiden ja E-poikien otteluiden kanssa. Muutos ei koske valtakunnallista Tenavaleiriä, jonka osalta otteluajat määritellään leirin kilpailumääräyksissä.
Juniorikenttään lisätään etukaari

Sami Ritola
17.10.2014

D-tyttöjen virallisissa pesäpallo-otteluissa otettiin toissa vuonna käyttöön etukaari, jonka säde on 2000 millimetriä. Jatkossa vastaava käytäntö laajenee kaikkiin juniorikentällä pelattaviin otteluihin eli myös E-poikien sarjoihin ja valtakunnalliselle Tenavaleirille.

Kaaren etureuna on siis kahden metrin päässä lautasen keskipisteestä eli hieman lähempänä kuin miesten ja naisten kentissä. Kaareen osunut lyönti on aina laiton - myös silloin, kun kaari on piirretty kenttään.
JPVT- koulutus 13.-15.3 Nurmijärvi

Sami Ritola
14.10.2014

Etelän Pesis järjestää Junioripesis valmentaja koulutuksen I- osan Nurmijärven Palojoella 13.– 15.3.2015.

Koulutus alkaa perjantaina 7.11 klo 18 ja päättyy noin klo 21. Lauantaina ja sunnuntaina päivät alkavat aamusta klo 09 ja kestävät noin klo 17 asti. Koulutuksen hinta on 125 euroa. Ennakkotiedot ohjelmineen tullaan toimittamaan suoraan osallistujille sähköpostitse. Koulutuksen pääkouluttajana toimii Ilkka Surakka, apunaan Saana Rasimus.

Koulutukseen ilmoittautuminen sunnuntaihin 22.2.2015 mennessä joko tästä linkistä tai sähköpostilla sami.ritola(ät)etelanpesis.fi. Ilmoitathan ilmoittautumisen yhteydessä täydelliset yhteystietosi sisältän osoite, puhelin ja sähköpostitiedot sekä seurasi.

Paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä.
Vipa etsii valmennuspäällikköä

Sami Ritola
11.9.2014

Vihdin Pallo ry on vuonna 1967 perustettu pesäpallon erikoisseura. ViPan junioritoiminnan tavoitteena on tarjota monipuolisen laadukasta lasten ja nuorten harrastustoimintaa sekä auttaa nuoria kilpaurheilijoita etenemään pelaajapolullaan kohti seuran edustusjoukkueita. Kaudella 2015 miesten ykkösjoukkue pelaa suomensarjassa ja naisten edustusjoukkue superpesiksessä.

Haemme kehittyvään toimintaamme valmennuspäällikköä.

Työ on osa-aikainen.

Valmennuspäällikön pääasialliset työtehtävät ovat
- kokonaisvaltainen valmennustoiminnan organisointi ja kehittäminen erityisesti lasten ja nuorten liikunnan parissa
- aikuisten harrastepesistoiminnan ja perheliikunnan kehittäminen
- seuran taloudellisten resurssien kehittäminen sovitulla tavalla

Edellytämme tehtävään valittavalta henkilöltä oma-aloitteisuutta, yhteistyö- ja organisointikykyä sekä lajintuntemusta. Luemme eduksi liikunta-alan koulutuksen ja aiemman kokemuksen urheiluseuratyöstä. Toimenkuvaa voidaan muokata tehtävään valitun henkilön erityisosaamisen mukaan.

Hakemukset ansioluettelon ja palkkatoiveen kera tulee toimittaa 30.9.2014 mennessä sähköpostilla esa.lehtiranta@kolumbus.fi. Lisätietoja antaa seuran puheenjohtaja Esa Lehtiranta, puh. 0400-623663.
PML- koulutusta Helsingissä

Sami Ritola
11.9.2014

Etelän Pesis järjestää PML- koulutuksen Helsingin Roihuvuoressa lauantaina 4.10 klo 09- alkaen. Koulutus on suunnattu valmentajaksi aikoville ja pelaajien vanhemmille.

Koulutus sisältää luentoja lapsen kehitysvaiheet huomioivasta liikunnasta, käytännön harjoituksia lapsen monipuolisesta liikunnasta ja toimii erinomaisena pohjana lajitaitojen rakentamista varten. Kouluttajana toimii Anriikka Taunila.

Tarkempi aikataulu lähetetään myöhemmin ilmoittautuneille. Koulutuksen hinta on 60 euroa.

Osallistujapaikat tullaan täyttämään ilmoittautumisjärjestyksessä ja koulutukseen voit ilmoittautua 28.9 mennessä tästä linkistä tai vaihtoehtoisesti sähköpostitse: sami.ritola(ät)etelanpesis.fi
Kepen B- tyttöjen tryout tilaisuus 14.9

Sami Ritola
8.9.2014

Keravan Pesis-Juniorit ry järjestää Tryout-tilaisuuden B-tyttöjen superpesisjoukkueen täydentämiseksi sunnuntaina 14.9. klo 16.00 Keravan Koivikon kentällä, Koivikontie 35.

Keravan Pesis-Juniorit ry on kartoittanut syksyn mittaan kiinnostusta B-tyttöjen superpesisjoukkueen aikaansaamiseksi. Tämän hetken joukkuerunko koostuu Keravalla pelaavista pelaajista, mutta joukkueen saamiseksi kasaan on päätetty järjestää kaikille avoin Tryout -tilaisuus.

Etsimme porukkaan sitoutuneita ja motivoituneita pelaajia, jotka ovat valmiita lähtemään mukaan vähintään kahden vuoden projektiin. Joukkueella on käytössä talvella sisäharjoitteluhalli, koulujen liikuntasaleja sekä kuntosali. Harjoituksia tulee olemaan noin viidesti viikossa joiden tarkemmat ajankohdat selviävät myöhemmin syksyllä. Joukkueen valmennuksesta ja pelinjohdosta vastaa Arto Haukkamaa.

Tryout tilaisuus alkaa klo 16.00 yhteisella avauksella, jonka jälkeen siirrytään fysiikka- ja lajiosioihin. Mukaan tarvitset omat varusteet. Tilaisuuteen ei tarvitse erikseen ilmoittautua. Ole ajoissa paikalla.
Helsinkiin C-poikien kilpasarjajoukkue

Sami Ritola
30.8.2014

Helsingin Puna-Mustat kokoaa kaudelle 2015 vahvaa C-poikien joukkuetta, johon kaikilla C-ikäisillä (99 – 01-syntyneet) on mahdollisuus pyrkiä. Try out – harjoitus- ja testijakso järjestetään 15. – 28.9.2014 Suur-Helsingin alueella.

Miksi koottu joukkue? Jotta kaikilla alueemme poikajunioreilla olisi mahdollisuus kehittyä ja päästä pelaamaan parhaiden kanssa; kovia ja kehittäviä pelejä. Tarjotaan mahdollisuus jatkaa tästä myös lähialueella eteenpäin, vanhempiin junioreihin ja miehiin saakka.

Miksi Puna-Mustat? Helsingin Puna-Mustat pystyy tarjoamaan erinomaiset harjoitus- ja peliolosuhteet ja Helsinkiin on helppo päästä mistä vain.

Kuka valmentaa ja mitkä tavoitteet? Valmennuksesta ja pelinjohdosta vastaavat espoolaiset Lasse Joensuu ja Lauri Helin. Joukkueen ensisijaiset tavoitteet kaudella 2015 ovat C-poikien SM-karsinnassa.

Miten mukaan? Try out – harjoitusjaksolle ilmoittautuminen tapahtuu lähettämällä sähköpostia toiminnanjohtaja Markku Salmelle, martapsal@gmail.com. Lähetä hakemuksesi viimeistään 10.9.2014.

Kerrothan sähköpostissa yhteystietosi, seurasi, taustasi pesäpalloilijana ja miksi haet joukkueeseen. Lisäksi halutaan tietoa paljonko olet valmis harjoittelemeaan viikkotasolla tai mahdollisesti muut asiat mitä haluat tuoda esille.

Mukaan saa hakea kaikki halukkaat, asuinpaikalla tai nykyisellä seuralla ei ole välia. Lisätietoja saatavissa Lasse Joensuu, lasse.joensuu@eduvantaa.fi, p. 0503502683 tai Pasi Salmela, pasi.salmela@nystig.fi, p. 040 5024926
C- ikäisten aluejoukkueturnaus 23.- 24.8

Sami Ritola
22.8.2014

C- ikäisten aluejoukkueet kohtaavat jo perinteeksi muodostuneessa alueturnauksessa tulevana viikonloppuna 23.- 24.8 välisenä aikana Tampereella. Varsinais-Suomen, Hämeen ja Pohjanmaan joukkueiden lisäksi myös Etelä-Suomesta osallistuu ikäluokan tyttö- ja poikajoukkue tapahtumaan.

Aiemmista vuosista poiketen alueiden väliset ottelut ovat saaneet rinnalleen Varalassa tapahtuvan kaksipäiväisen leirityksen, jossa otteluiden lisäksi on luvassa niin testejä, kuin harjotteita.

Etelä-Suomen poikajoukkueessa aluettamme edustavat Matias Lehto, Lauri Valjakka, Jasper Pasanen, Samu Kivinen, Santeri Hasari, Akseli Palo, Oskari Laasonen, Aaro Junkkari, Atte Onnelainen, Aku Jäntti, Urho Koljonen, Markus Hyytinen, Väinö Piispa, Niklas Demir ja Oliver Matila. Pelinjohdosta vastaa Mika Kulmala.

Tyttöjen joukkuetta johtavat pelinjohtajat Juha Onnelainen sekä Mika Järvinen ja joukkueessa pelaavat Aino Ala-Kauhaluoma, Iida Järvinen, Senni Korhonen, Sohvi Korhonen, Riikka Kahilainen, Hanni Haapsaari, Aino Kähkönen, Suvi Viinikanoja, Sonia Palovaara, Ulla Tervo, Sanna-Maria Kauppinen, Annika Välimaa ja Jenna Storhammar.
E- tyttöjen itä-länsi 23.8 Keravalla

Sami Ritola
22.8.2014

E- ikäisten tyttöjen alueen itä-länsi otelu pelataan lauantaina 23.8 Keravalla Koivikon hiekkatekonurmella klo 16:00 alkaen.

Idän joukkueeseen on valittu seuraavat pelaajat: Hanna Jestola, Ella Reiman, Venla Ylitalo (Kepe), Taru Viinikanoja, Venla Rantamäki, Enni Levanen (LMV), Heidi Salmi, Henriina Talvensaari, Kaisa Siekkeli (Puhti), Kiira Yrjänen, Eveliina Huohvanainen, Sofia Hentunen (Tahko). Pelinjohdosta idän puolella vastaavat Petri- ja Leevi Makkonen sekä huoltajan roolissa toimii Kirsi Meyburgh.

Lännen joukkueessa idälle vastaan laittavat seuraavat pelaajat: Julia Sivonen, Aurora Oksanen, Aino Huovinen (Espoo), Iiris Kiljunen, Henna Mattila, Julia Kuusijoensuu (Jana), Emma Heikkilä, Noora Alanko, Minna Pirinen (Paukku), Salli Palola, Tinja Salmi, Hilma Kokkoniemi, Liisa Tuusjärvi, Milja Leppäjoki (Roihu). Pelinjohdosta lännellä vastaavat Jukka Keronen sekä Aino Stenvall ja huoltajana toimii Jali Sivonen.

Tapahtuman ajan yleisöä sekä muuta kannustusjoukkoa palvelelee kioski. Tervetuloa katsomaan alueen parhaita e- tyttöjunioreita!
D- ikäisten itä-länsi 17.8 Janakkalassa

Sami Ritola
11.8.2014

D- ikäisten itä-länsi ottelut pelataan tulevana sunnuntaina 17.8 klo 10:00 alkaen Janakkalan Kansanpuiston pesäpallokentällä. Tapahtuma alkaa D- tyttöjen ottelulla klo 10, jota seuraa D- poikien vastaava klo 13 alkaen. Koko itä-lännen ajan yleisöä kentällä palvelee kioski.

D- tyttöjen idän joukkueen muodostavat Sini Rautiainen, Enni Töyry (Puhti), Ella-Maria Hutri, Elisa Korhonen, Jenna Vilander, Sara Ajakainen (LMV), Melissa Karimies, Lotta Magnusson, Assi Rislakki, Kaisa Laurila (Kipe), Anna Ala-Kauhaluoma, Kaisa Kuittinen (Jana) sekä peliä johtavat Ismo Ala-Kauhaluoma ja Markus Kuusijoensuu. Lännen vastaavat pelinjohtajat ovat Anriika Taunila ja Tatu Suontausta sekä pelaajat Annamaija Suontausta, Reetta Lehtinen (Espoo), Satu Lehto, Veera Kontola, Laura Molander, Kamilla Turtiainen (Roihu), Maija Mäkelä, Viivi Keränen, Aino Kähkönen, Alisa Mäkelä (Paukku), Elli Erkkilä, Iida Sormunen

D- poikien idässä pelinjohtaja Joni Lintulan johdolla pelaavat Santeri Rehula, Mikko Tuhkanen, Aaro Onnelainen, Olli Hirvonen (LMV), Nuutti Viskari, Joona Ronkainen (KPL), Luka Raesmaa, Arttu Nousiainen (Roihu), Valtteri Suni, Aleksanteri Haukka, Eelis Luomala, Kaapo Kalmari, Markus Haapamäki ja Joonas Lehtinen (Tahko). Lännen puolella peliä johtaa Lotta Jokela ja pelaamassa ovat seuraavat tulevaisuuden pelimiehet Oskari Vänttinen, Tuukka Tapper (Vihti), Juho Seppänen, Juho Tuominen (Paukku), Teemu Taskinen, Aarne Kuitunen (Kepe), Totti Nikula, Joel Niemi (Pumu), Santeri Rinta-Rahko, Jussi Ojala, Aaro Peltola ja Aku Valkola (Espoo)
C- ikäisten itä-länsi 9.8 Riihimäellä

Sami Ritola
4.8.2014

C- ikäisten itä-länsi ottelut pelataan Riihimäen peltosaaren pesäpallostadionilla lauantaina 9.8 klo 11 alkaen, jolloin estraadille astuvat tytöt. Päivä jatkuu poikien pelisarjan ottelulla klo 13:30, huipentuen poikien kilpasarjan otteluun alkaen klo 16.

C- tyttöjen idän joukkueen peliä johtavat Harri Reunanen ja Keijo Laakso ja joukkueessa pelaavat Ronja Hyttinen, Henriikka Hämäläinen (Puhti), Janita Storhammar, Ellen Fahlgren, Jonna Vainikainen (Pumu), Camilla Höglund, Lotta Kivelä, Aliisa Torkkel, Aino Vapaavuori (Roihu), Sini Laakso, Minttu Reunanen, Lotta Savolainen, Roosa Ylitalo (Tahko 00). Lännen joukkueessa pelinjohtaja Marko Mäntytömän johdolla voittoa tavoittelevat Neea Myyryläinen, Sonia Palovaara, Ulla Tervo (Espoo CT), Tuuli Kivimaa, Pilvi Puusaari, Emmi Satokangas (Espoo DT), Anni Heikkilä, Fanni Kanerva, Ellinoora Ojala (Paukku), Hanni Haapsaari, Riikka Kahilainen, Sarita Lehtiranta ja Satu Makkonen (Vipa)

Poikien pelisarjan idän joukkueessa pelaavat Tero Kouki, Santtu Nieminen, Justus Pelo, Jani Raami (HP/Ysit), Iisak Marttila, Olli Olsamo, Rasmus Onnelainen, Nico Österlund (LMV), Adrian Balic (Pumu), Niklas Demir, Ville Kokkoniemi, Toni Suurnäkki (Roihu) ja pelinjohdosta vastaa Juha Onnelainen sekä Johnny Salo. Pelisarjan lännen joukkueessa pelinjohtaja Arto Tuomelan alaisuudessa pelaavat Tapani Lautala, Teuvo Lautala, Panu Pakarinen (Espoo), Santeri Hasari, Samu Kivinen, Veikka Vuori (Paukku), Touko Huttunen, Matias Lehto, Leevi Hyyryläinen (Päpe), Riku Aalto, Allu Saarinen ja Aku Salo (Tahko III)

Poikien kilpasarjan idän joukkueen muodostavat Aaro Junkkari, Aku Jäntti, Urho Koljonen, Atte Onnelainen (Espoo), Markus Hyytinen, Leevi Makkonen, Väinö Piispa, Jonas Soininen (Kipe06), Aleksi Hasu, Veikka Paavilainen, Emil Pokkinen, Niklas Wirnenius (Tahko) sekä pelinjohtaja Juha Onnelainen. Lännen joukkueessa pelaavat Oskari Laaksonen, Akseli Palo (LMV), Juho Arminen, Eero Dahl, Pasi Jokinen, Sami Karhunen, Aleksi Suni, Konsta Ylä-Soininmäki (Riipe), Samuli Kannas, Miika Olkkonen, Riku Olkkonen, Verneri Paavola (Vipa) sekä peliä johtava Markku Karhunen.
Vapaa pääsy 6.8 Vipan naisten superpesisotteluun

Sami Ritola
4.8.2014

Vihdin Pallo taistelee suorasta sarjassa säilymisestä. Seuraava Vipattarien kotiottelu pelataan tulevana keskiviikkona 6.8 klo 18:00 alkaen, jossa kotijoukkue saa vastaansa Mansen Räpsän.

Vihdin Pallon yhteistyökumppanit tarjoavat otteluun vapaan pääsyn kaikille Etelän Pesiksen jäsenseuroille. Tervetuloa kannustamaan kotijoukkuetta voittoon!
E- ikäisten poikien itä-länsi

Sami Ritola
2.8.2014

E- poikien kilpa- ja pelisarjan itä-länsi ottelut pelataan sunnuntaina 3.8 Kouvolassa.

Kilpasarjan ottelu alkaa klo 13 KSS Energia areenalla ja pelisarjan vastaava ottelu pelataan klo 14 alkaen Sumulaakson kentällä. Otteluiden jälkeen tapahtuma jatkuu klo 17 alkavalla Miesten Superpesis ottelulla KPL-Sotkamon Jymy.

Kilpasarjan idän joukkueessa pelaavat Elias Pitkänen, Aake Leppä, Santeri Pasi, Jiri Niemi (KPL), Väinö Väänänen, Elmo Peltonen, Tomi Saarinen, Jami Myllylä (Tahko Brown), Roope Korkiakangas, Samu Kyhyräinen, Tino Loikkanen ja Rasmus Nousiainen (Kepe). Kilpasarjan lännen joukkueen muodostavat Kasperi Heinimäki, Hermanni Kataja-Rahko, Viljami Heinimäki, Otso Koljonen, Henri Kesänen, Julius Sairanen, Sakari Kataja-Rahko (Espoo), Atte Hellman, Vili Hettula, Wilho Pyrylä, Niclas Karjalainen ja Valtteri Keskinen (Vihti)

Poikien pelisarjan idän joukkueessa pelaavat Ville Vierimaa, Juhani Huuhtanen, Wiljami Valtonen, Aapo Luostari (Tahko Yellow), Akseli Koskinen, Olli Tervaniemi, Iivari Hänninen, Eeli Karevaara (Paukku), Joonas Rantanen, Mikke Karvonen, Otto Rantanen ja Mikael Karhu (Lammi). Lännen joukkueen pelisarjassa muodostavat Jaakko Juvanen, Lauri Kosonen, Akseli Haukkamaa (Kepe), Petrus Tofferi, Miika Hangasmaa, Max Schroderus (Roihu), Leevi Järvinen, Veeti Muttilainen, Lasse Saraluoto (Lahti), Sami Blumchen, Karri Remander ja Kalle Lehti (Päpe)

Pelinjohdosta vastaavat poikien kilpasarjassa idässä Lassi Reinkainen ja Jani Leskinen sekä lännen puolella Jari Heinimäki. Pelisarjan idän peliä johtavat Eero Tarvainen ja Mikael Hasu sekä lännen puolella Mika Lappalainen.
Etelä-Suomen F-D alueleiri

Sami Ritola
14.6.2014

Etelä-Suomen F-D ikäisten alueleiri on alkanut 46 joukkueen voimin Hämeenlinna-Hattula seudulla.

Leirin tulospalvelua voit seurata tästä linkistä.
Maakuntasarjojen kausiennakot

Sami Ritola
22.5.2014

Maakuntasarjakausi on juuri käynnistynyt ja näin ollen myös maakuntasarjakauden ennakkopaketit ovat julkaistu.

Käy katsomassa ja tutustu miten pelinjohtajat ovat rankanneet eri joukkueet ja kuka operoi suurimmalla budjetilla sekä kuka hakee sarjanousua ja kenellä sen sijaan on tavoitteena sarjapaikan uudistaminen.

Tänä vuonna miesten maakuntasarjassa pelaa 14 joukkuetta ja naisten etelä-lohkossa vastaavasti 12 joukkuetta.

Miesten maakuntasarjan etelä-lohkon ennakkopaketti saatavissa tästä linkistä ja naisten vastaava tästä linkistä.
Etulaiton 1/2014 julkaistu

Sami Ritola
21.5.2014

Etelän Pesiksen verkkojulkaisu etulaittoman kauden ensimmäinen numero on julkaistu.

Tästä numerosta löydät tarinaa muun muassa pitkän linjan pesäpallovaikuttajasta Pauli Korhosesta, maakuntaasarjojen ennakkoarviot pelinjohtajien suusta sekä kautta historian C- ikäisten ensimmäisestä alueleiristä.

Etulaittoman uusimman numeron löydät tästä linkistä.
D ylialueellinen Hyvinkäällä 10.5

Sami Ritola
9.5.2014

D- ikäisten ylialueellisen Etelä-Suomen turnaus kokoaa tulevana lauantaina ikäluokkansa huippujoukkueet Satakunnasta, Hämeestä, Varsinais-Suomesta, Etelä-Suomesta ja Etelä-Pohjanmaalta Hyvinkäälle mittaamaan tasoa.

Tyttöjen puolella mukana on emäntäjoukkue Hyvinkään Tahkon lisäksi Porin Pesäkarhut, Kuusankosken Puhti, Espoon Pesis, Kankaanpään Maila, Nurmon Jymy ja Mansen Räpsä. Poikien puolella kovia harjoitusotteluita hakevat Jokioisten Koetus, Kankaanpään Maila, Espoon Pesis, Ulvilan Pesä-Veikot, Nurmon Jymy ja isäntäjoukkue Hyvinkään Tahko.

Otteluita pelataan niin Martin kuin Hyvinkään Pihkalankin hiekkatekonurmella heti aamusta klo 10 alkaen.
Tervetuloa katsomaan ja nauttimaan pelistä sekä buffetin antimista.
C- ikäisten alueleiri päätökseen

Sami Ritola
5.5.2014

Kautta historiansa ensimmäinen Etelän Pesiksen järjestämä C- ikäisten alueleiri keräsi Järvenpää-Kerava akselille yhteensä 22 ko. ikäluokan joukkuetta. Otteluita pelattiin neljällä kentällä n. 350 pelaajan voimin.

Vaihtelevissa sääolosuhteissa pelattu turnaus tarjosi erinomaista harjoitusta joukkueille juuri sarjakauden kynnyksellä. Poikien sarjassa voittajaksi selvisi HP ja Pesä Ysien yhdistelmäjoukkue, joka voitti loppuottelussa niukasti yhdellä juoksulla Espoon Pesiksen Siniset joukkueen. Kolmannen sijan kotiinsa vei Lahden Mailaveikot, joka Paukun lukuisten loukkaantumisten takia sai luovutusvoiton.

Tyttöjen puolella loppuottelusta tuli vieläkin tiukempi kuin poikien vastaavasta. Tahkon ja Kuusankosken Puhdin ottelu venyi aina kotiustuslyönteihin saakka, jossa tahko oli niukasti parempi juoksuin 3-2. Näin ollen Tahkolle sarjan voitto ja Kuusankoskelle kunniakas toinen sija. Pronssia kotiinsa vei Janakkalan Jana, joka kukisti omassa sijoitusottelussaan emäntäjoukkue Keravan Pesis-Juniorit.

Tulokset ja sarjataulukot löydettävissä pesistulospalvelusta tästä linkistä.
Väärät pois seurakoulutus

Sami Ritola
30.3.2014

Etelän Pesiksen alueen seuroille suunnattu väärät pois seurakoulutus järjestetään kahdessa osassa Järvenpäässä, josta toinen eli jälkimmäinen osa järjestetään lauantaina 5.4.

Koulutuksen toisessa osassa keskitytään mm. seuran taloustoimintaan. Kaiken kaikkiaan koulutus sisältää erinomaisen kattauksen mm. seurojen johtokunnissa toimiville henkilöillle !

Kouluttajina toimivat Jari Malinen ja Merja Ahokas. Jotta koulutuksesta saadaan seuran kannalta paras teho irti on toivottavaa, että per seura osallistujia on vähintään kaksi.

Ilmoittautuminen koulutukseen tapahtuu 4.4 mennessä tästä linkistä tai vaihtoehtoisesti sähköpostitse: sami.ritola(ät)etelanpesis.fi
Verokoulutus

Sami Ritola
28.3.2014

Etelän Pesis järjestää lauantaina 12.4 yhdistysten puheenjohtajille, johtokuntien jäsenille ja taloudenhoitajille koulutuksen, jonka teemana on yhdistysten verotus verottajan viimeaikaisten tulkintojen mukaan.

Koulutuspaikkana toimii Hyvinkää, Ravintola Harlekiinin Sky Bar, joka sijaitsee ravintolan yläkerrassa.

Sitovat ilmoittautumiset koulutukseen sunnuntaihin 6.4.2014 mennessä tästä linkistä tai vaihtoehtoisesti sähköpostilla sami.ritola(ät)etelanpesis.fi tai puhelmitse 040-5606078.
Kevätkokous

Sami Ritola
24.3.2014

Etelän Pesiksen sääntömääräinen kevätkokous järjestetään Hyvinkäällä Rantasipin kokoustilassa osoitteessa Härkävehmaankatu 4, Hyvinkää 24.3. klo 17:30 alkaen.

Kokousmateriaali on toimitettu jäsenseuroille. Tervetuloa !
PML- koulutus Espoossa

Sami Ritola
18.3.2014

Etelän Pesis järjestää PML- koulutuksen Espoossa sunnuntaina 6.4 klo 09- alkaen. Koulutus on suunnattu valmentajaksi aikoville ja pelaajien vanhemmille.

Koulutus sisältää luentoja lapsen kehitysvaiheet huomioivasta liikunnasta, käytännön harjoituksia lapsen monipuolisesta liikunnasta ja toimii erinomaisena pohjana lajitaitojen rakentamista varten.

Tarkempi aikataulu lähetetään myöhemmin ilmoittautuneille. Koulutuksen hinta on 60 euroa.

Sitovat ilmoittautumiset koulutukseen 31.3.2014 mennessä tästä linkistä tai vaihtoehtoisesti sähköpostilla sami.ritola(ät)etelanpesis.fi tai puhelmitse 040-5606078.

Osallistujapaikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä.
Harrastepesisohjaajien koulutus

Sami Ritola
15.3.2014

Etelän Pesis järjestää harrastepesisohjaajien koulutuksen Järvenpäässä sunnuntaina 13.4 klo 10 alkaen. Kouluttajana toimii Jari Luopa ja koulutuksen hinta on 50 euroa per osallistuja sisältäen materiaalin ja ruokailun.

Koulutus sisältää käytännönharjoituksia sekä teoriaa mm. tekniikkaopetusta, tietoa pienpeleistä, lyhyen sääntökertauksen, aikuisten harrastepesiksen ohjauksen erityispiirteet, ohjeet harrastepesiksen käynnistämiseen ja toteutukseen.

Koulutukseen ilmoittautuminen 31.3 mennessä tästä linkistä, tai vaihtoehtoisesti sähköpostitse sami.ritola(ät)etelanpesis.fi
C- ikäisten aluejoukkueturnaus

Sami Ritola
19.2.2014

Satakunnan tyttöjoukkue ja Etelä-Suomen poikajoukkue vei nimiinsä eilen Porin karhuhallissa pelatun C- ikäisten aluejoukkueturnauksen.

Viime vuotiseen tapaan voittoa juhlinut poikajoukkueemme marssi voitosta voittoon, vaikka viimeisessä ottelussa Varsinais-Suomen yhdistelmä haastoikin viimeiseen asti. Tyttöjen puolella sen sijaan kyyti oli kylmempää sillä Satakunnan joukkue oli selvästi edellä ja lunta tupaan tuli vielä Varsinais-Suomeltakin, joskin tiukan taistelun sävyttämänä.

Turnauksen tulokset

Tytöt:
Satakunta – Varsinais-Suomi 18-1
Satakunta – Etelä-Suomi 10-0
Etelä-Suomi – Varsinais-Suomi 7-9

Pojat:
Satakunta – Varsinais-Suomi 2-12
Satakunta – Etelä-Suomi 1-11
Varsinais-Suomi – Etelä-Suomi 6-13
Lyöntikoulutusta Hyvinkäällä

Sami Ritola
11.2.2014

Etelän Pesis järjestää alueen junioripelaajille suunnattua lyöntitekniikkakoulutusta Hyvinkään Wanha Areenalla sunnuntaina 23.3.

Suuren suosion johdosta ilmoittautumisia ei enää voida ottaa vastaan.
C- ikäisten aluejoukkueet Poriin

Sami Ritola
11.2.2014

C- ikäisten Etelä-Suomen aluejoukkueet matkaavat viikon päästä tiistaina 18.2 Porin karhuhalliin kohtaamaan Satakunnan ja Varsinais-Suomen aluejoukkueet.

Talven harjoituskauden keskellä pelattava turnaus alkaa Etelä-Suomen tyttöjoukkueen osalta klo 11:00, jolloin vastaan asettuu Satakunnan tyttösikermä. Kello 12:15 pojat astuvat näyttämölle kohdaten niin ikään Satakunnan. Iltapaivällä klo 13:30 tytöt saavat vastaansa Varsinais-Suomen ja klo 14:45 turnauksen päättävässä ottelussa pojat kohtaavat Varsinais-Suomen.

Poikien joukkueen pelinjohtajana toimiii Arto Haukkamaa ja joukkueessa pelaavat: Aku Jäntti, Miki Leppäniva, Erik Lahti, Matias Kauppinen, Tony Vuorinen, Teemu Stranden, Niko Aronen, Arttu Haukkamaa, Kristian Sarosto, Olavi Kuitunen ja Leevi Makkonen.

Tyttöjen joukkuetta johtaa Matti Pirinen ja joukkueessa pelaavat: Emilia Ahlroos, Suvi Hämäläinen, Camilla Höglund, Lotta Kivelä, Emma Lindfors, Emma Lång, Ellinoora Ojala, Helena Vainisalo, Niina Vertanen, Salla Vertanen ja Suvi Viinikanoja.
Joukkueenjohtajien koulutusta

Sami Ritola
4.2.2014

Etelän Pesis järjestää seurojen uusille tai kokemattomille joukkueenjohtajille koulutusta Hyvinkään Rantasipin kokoustiloissa osoitteessa Härkävehmaankatu 4, keskiviikkona 26.2 klo 18:30 alkaen.

Koulutuksessa käydään läpi joukkueenjohtajien tehtäviä Etelän Pesiksen suuntaan mm. ottelupäivien sopiminen, tulosten kirjaaminen, seurasiirrot jne. Tilaisuudessa on nk. kyselypakko, eli tarkoitus on saada mahdollisimman kattavasti asiat käsiteltyä.

Ilmoittautua voit kätevästi tästä linkistä. Sitovat ilmoittautumiset on tehtävä viimeistään 16.2 mennessä.
Aluesarjoihin ilmoittautuminen alkaa

Sami Ritola
1.2.2014

Kauden 2014 Etelän Pesiksen kilpa-, peli- ja sekasarjoihin ilmoittautuminen on alkanut kestäen aina helmikuun loppuun asti. Totuttuun tyyliin voit ilmoittautua aina G- ikäisistä aikuisten sarjoihin asti.

Ilmoittautumisten tilannetta voi tänäkin vuonna seurata reaaliajassa kilpailutoiminnan ala-otsikon alta löytyvästä linkistä. Sarjoihin ilmoittautumisen voit suorittaa kätevästi täyttämällä tästä linkistä löytyvän lomakkeen tiedot huolellisesti.

Sarjamaksut ovat kaikissa juniorisarjoissa 70 euroa per joukkue ja aikuisten sarjoissa 90 euroa per joukkue.
C- ikäisille alueleiri 2014 !

Sami Ritola
28.1.2014

Haluaako C- ikäisten joukkueesi hyvän tasonmittauksen kauden alkuun, kokea erinomaisen leirifiiliksen tai kentien muuten vaan tulla pelaamaan ja ottamaan mittaa useista eri vastustajista.

C- ikäisten alueleiri valtaa näyttämöt, ensimmäistä kertaa historiassaan, 2.-4.5.2014 välisenä aikana Järvenpään ja Keravan alueella ja on juuri oikea paikka polkaista kausi käyntiin toden teolla!

Otteluita pelataan molemmilla paikkakunnilla mm. kahden hiekkatekonurmikentän voimin, mutta majoittuminen sekä joukkueiden ruokailu tapahtuu Järvenpäässä. Pisin kentän ja majoituksen välinen etäisyys on n. 10 km, joten liikkuminenkin on vaivatonta.

Leiripassin hinta on 70 euroa, sisältäen mm. ottelut, peli- ja syöttötuomarin, ruokailut ja majoituksen. Nyt onkin siis hyvä hetki varmistaa paikkasi ja ilmoittautua leirille. Paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä.
Maakuntasarjat 2014

Sami Ritola
25.1.2014

Maakuntasarjojen lohkojaot ovat valmistuneet. Etelä-lohkossa pelaa tänä vuonna miesten puolella 12 joukkuetta ja naisten puolella 10 joukkuetta. Pelejä on tiedossa siis totuttuun tyyliin vähintäänkin riittävästi.

Maakuntasarjojen sarjakausi alkaa toukokuun puolivälissä, riippuen ylempien sarjojen alkamisesta. Etelä-lohkon voittajat nousevat Suomensarjaan ja viimeisimmiksi sijoittuneet putoavat aluesarjaan kaudelle 2015.

Miesten maakuntasarjassa pelaavat seuraavat joukkueet: Keravan Pesis-Juniorit, Cobra Team, Hyvinkää, Espoon Pesis, Haminan Palloilijat 2, Kouvolan Pallonlyöjät 3, Lahden Maila-Veikot 2 Puna-Mustat, Helsinki 2, Rekolan Pesis, Vantaa, Otakoppi, Espoo , Pesä Ysit, Lappeenranta, Riihi-Pesis, Riihimäki ja Vantaanjoen Juoksu

Naisten puolella joukkueet ovat: Puna-Mustat 2, Espoon Pesis, Hyvinkään Tahko 2, Janakkalan Jana, Kinnarin Pesis 2006, Järvenpää Nurmijärven Maila, Virkkalan Kiri, Roihu 3, Keravan Pesis-Juniorit ja Hämeenlinnan Paukku

Sekä miesten, että naisten maakuntasarjoja saatetaan täydentää vielä. Sarjaohjelmat valmistuvat alustavasti maaliskuun alkuun mennessä.
Lukkarikoulutusta Hyvinkäällä

Sami Ritola
18.1.2014

Etelän Pesis järjestää lukkarikoulutusta Hyvinkäällä sunnuntaina 8.2.2015. Koulutus on suunnattu F - C ikäisille lukkarinaluille ja koulutus järjestetään kahdessa eri ryhmässä klo 13-16 välisenä ajanjaksona. Paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä.

Koulutuksen pääkouluttajana toimii Riku Rantanen, joka on palkittu mm. kahdesti vuoden lukkari palkinnolla puhumattakaan useista itä-länsi valinnoista.

Ilmoittautuminen tapahtuu E- ja F- ikäisten osalta tästä linkistä ja C- ja D- ikäisten osalta tästä linkistä. Muistathan ilmoittautumisen yhteydessä kertoa myös osallistujan syntymävuoden sekä muut mahdolliset olennaiset tiedot.

Ilmoittautumisia otetaan vastaan 31.1.2015 (tai kun koulutukset täynnö) asti ja paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä. Lukkarikouluilla on ollut vuosien varrella huima suosio, joten olethan ajoissa liikkeellä!
Väärät pois seurakoulutus

Sami Ritola
1.1.2014

Etelän Pesiksen alueen seuroille suunnattu väärät pois seurakoulutus järjestetään kahdessa osassa Järvenpäässä, josta ensimmäinen osa järjestetään 1.3 ja toinen 5.4.

Koulutuksen ensimmäinen osio käsittää missio-, visio- ja strategiatyöskentelyä sekä vapaaehtoisrekrtyointia. Toisessa osassa keskitytään mm. seuran taloustoimintaan. Kaiken kaikkiaan koulutus sisältää erinomaisen kattauksen mm. seurojen johtokunnissa toimiville henkilöillle !

Kouluttajina toimivat Jari Malinen ja Merja Ahokas. Jotta koulutuksesta saadaan seuran kannalta paras teho irti on toivottavaa, että per seura osallistujia on vähintään kaksi. Koulutuksen hinta on 150 euroa per seura ja paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä.

Ilmoittautuminen koulutukseen tapahtuu 31.1 mennessä tästä linkistä tai vaihtoehtoisesti sähköpostitse: sami.ritola(ät)etelanpesis.fi
Pesisrehtorikoulutus

Sami Ritola
1.1.2014

Etelän Pesis järjestää pesisrehtorikoulutuksen lauantaina 1.2.2014. Koulutus on tarkoitettu sekä uusille, että jo aiemmin pesiskoulutoimintaa järjestäville seuroille ja tahoille.

Koulutus antaa työvälineet ja materiaalit pesiskoulutoiminnan järjestämiseen sekä eväitä laadukkaan junioritoiminnan organisointiin. Koulutukseen osallistuvat ja sen suorittaneet saavat käyttöönsä Pesäpalloliiton laatutunnuksen. Koulutuksen käynyt henkilö saa myös PML pätevyyden.

Koulutuksen hinta on 50 euroa per henkilö. Ilmoittautuminen koulutukseen tämän linkin kautta 26.1.2014 mennessä. Paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä.