Uutiset

2017 | 2016 | 2015 | 2014 | 2013 | 2012 | 2011 |2010 | 2009 | 2008 | 2007 | 2006 | ETSI

Uutisosion alle kerätään kootusti kaikki Etelän Pesiksen alueella tapahtuvat tapahtumat, koulutukset sekä tiedotettavat asiat. Etelän Pesiksen jäsenseurojen rekisteröityjen käyttäjien on mahdollista lisäksi aktivoida erillinen newsletter toiminto jäsensivuilta, jonka avulla käyttäjä saa sähköpostiinsa tiedon uuden uutisen ilmestyessä.

Hyvää joulua ja menestyksestä uutta vuotta !

Sami Ritola
24.12.2011

Pesäpallontäyteinen vuosi alkaa olla takana päin ja osa meistä on jo kovaa vauhtia suunnannut katseensa kohti tulevan kauden uusia ja mielenkiintosiia haasteita.

Jouluna on kuitenkin meidän kaikkien syytä heittää arkiset asiat sivuun ja rauhoittua hetkeksi sekä vetää happea ja rentoutua ystävien ja läheisten parissa. Lämmin kiitos kuluneesta Teille kaikille.

Etelän Pesis toivottaa kaikille Rauhallista joulua ja erinomaista tulevaa vuotta 2012.
PPL ja Superpesis etsivät sisällöntuottajia

Sami Ritola
22.12.2011

Superpesis ja Pesäpalloliitto hakevat nettikirjoittajia, valokuvaajia ja videokuvaajia.

Superpesis ja Pesäpalloliitto ovat asettaneet sähköisen median kehittämishankkeet yhdeksi tärkeimmästä tulevaisuuden haasteista. Tavoitteena on luoda mediakonsepti, joka lisää merkittävästi reaaliaikaista tiedottamista, parantaa valokuvien saatavuutta ja laatua sekä lisää erilaisten videotuotantojen määrää.

Nettikirjoittajien tehtäviin kuuluvat muun muassa otteluennakot ja -raportit, koosteet, taustajutut, henkilökuvat sekä sosiaalisen median reaaliaikainen päivittäminen. Kuvaajat vastaavat pääasiassa otteluiden kuvaamisesta, pelaajakuvista, tilanneotoksista ja yleiskuvista sekä printti- että sähköiseen mediaan. Videokuvaajien tehtäviä ovat haastattelut, otteluvälähdykset, taustat ja ilmiöt. Lopullisen tehtävänkuvan rakentamista ohjaa kuitenkin kunkin toimijan asiantuntemus, osaaminen, kiinnostus ja innostus.

Tule joukkoomme tekemään ja luomaan uudenlaista pesiksen mediakokonaisuutta. Tiimissämme kaikki ideat ja osaamisen taso otetaan vastaan, tärkeintä on oma innostus. Kukaan ei ole ammattilainen syntyessään - järjestämme koulutusta ja luomme toimivat puitteet tekemiselle.

Tehtävät suunnitellaan oto-periaatteella. Korvauksista sovitaan tehtävien laajuuden ja määrän pohjalta.

Tule rohkeasti mukaan rakentamaan pesäpallon uutta mediakonseptia ja täytä hakemus osoitteessa http://www.pesis.fi/koulutus/nettitoimittajat.

Lisätietoa: Juha Tikkanen, p. 040 779 7795
Etulaiton 3/2011 julkaistu

Sami Ritola
21.12.2011

Etelän Pesiksen verkkojulkaisu etulaittoman vuoden kolmas ja samalla vuoden viimeinen numero on julkaistu. Seuraava etulaiton julkaistaan helmi-maaliskuussa 2012.

Lehdessä ollaan muun muassa syyskokouksen ja seuratoimijapäivän tunnelmissa. Haastattelussa alueemme A- tason pitkänlinjan tuomari ja entinen liiton nuorisotuomarikouluttaja Jouni Ojala Espoosta. Lisäksi lehti kokoaa tietoa tulevista tapahtumista.

Etulaittoman uusimman numeron löydät tästä linkistä.
Espoon Pesis hakee valmentajia

Sami Ritola
20.12.2011

Lisenssimäärällä mitattuna Suomen toiseksi suurin pesäpalloseura, Espoon Pesis, hakee seuralle juniorivalmennusvastaavaa sekä valmentajia tyttö- ja poikajoukkueisiin.

Tehtävien tarkempi sisältö muovautuu valittujen henkilöiden taustojen ja taitotasojen mukaan. Edellytämme innostunutta ja innostavaa otetta, sinnikkyyttä ja avarakatseisuutta. Palkkio määräytyy sovittujen tehtävien vaatimustason sekä valittavan henkilön sitoutumisasteen mukaisesti.

Pyydämme yhteydenotot sähköpostitse osoitteeseen matti.selkala(ät)pp1.inet.fi 15.1.12 mennessä
Lukkarikoulutusta Hyvinkäällä

Sami Ritola
13.12.2011

Etelän Pesis järjestää lukkarikoulutusta Hyvinkäällä Wanha Areenan tiloissa sunnuntaina 22.1.2012. Koulutus on jaettu kahteen ryhmään, joista ensimmäisessä ryhmässä ovat D- ja C- ikäiset lukkarit ja jälkimmäisessä E- ja F- ikäiset.

Molemmissa tapahtumissa pääkouluttajana toimii Jari Levänen, joka on toiminut itse mm. mestaruussarjatason lukkarina sekä useiden huippulukkareiden kouluttajana ja superpesismiehistön pelinjohtajana.

Ilmoittautuminen tapahtuu Etelän Pesiksen jäsensivustojen kautta tai sähköpostitse osoitteeseen sami.ritola(ät)etelanpesis.fi. Muistathan sähköposti ilmoittautumisen yhteydessä yhteystietojen lisäksi kertoa myös osallistujan syntymävuoden.

Ilmoittautumisia otetaan vastaan 8.1.2012 asti ja paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä. Lukkarikouluilla on ollut vuosien varrella huima suosio, joten olethan ajoissa liikkeellä!
Syyskokous katsoi tulevaisuuteen

Sami Ritola
10.12.2011

Etelän Pesiksen syyskokous kokosi taas alueen seuraväkeä yhteisen pöydän äärelle Hyvinkäällä 24.11.

Kokous tunnisti alueellamme niin vahvuuksia kuin heikkouksia, joihin molempiin pyritään tulevaisuuden toiminnassa vaikuttamaan positiivisesti. Kokousväki korosti seura- ja yhteistyön merkitystä, jotka ovatkin tulevan toimintasuunnitelman yksi kantavimmista tekijöistä. Tulevaisuuden turvaamiseksi yhteistyötä koulumaailman kanssa tullaan myös korostamaan entisestään.

Pesäpalloliike ja Etelän Pesis valmistautuvat pesäpallon 90- vuotiseen juhlakauteen hyvässä ja elinvoimaisessa kunnossa. Tehtävää on paljon, mutta motivoituneiden tekijöiden avulla haasteetkin tullaan kääntämään voitoksi.

Johtokunnassa erovuoroisten jäsenten tilalle valittiin uudelle kaksivuotiskaudelle Hannu Vaininen, Esa Lehtiranta ja Joel Lingman. Uutena jäsenenä johtokuntaan valittiin Henna Backberg Hyvinkäältä.

Kokous vahvisti toimintasuunnitelman ja talousarvion vuodelle 2012.
Nice-Team 30 vuotta

Sami Ritola
5.12.2011

Naispesäpalloiluun erikoistunut Hyvinkääläinen Nice-Team on päässyt kunnioitettavaan 30 vuoden ikään. Takana on menestyksekkäistä otteluita, mutta ennen kaikkea näiden kaikkien vuosien takana on hyvä porukka ja ryhmähenki.

Nice-Team 30v juhlat Kiitos Nice-Teamin synnystä, 1980 -luvun alkupuolella, kuuluu jalkapallon parissa viihtyneille miehille, joiden kentän laidalla värjöttelemään kyllästyneet sisaret ja tyttöystävät päättivät vaihtaa seisoskelun pesäpalloon. Vuosien varrella joukkueen kokoonpano on muuttunut moneen kertaan, mutta vieläkin toiminnassa on mukana perustajajäseniä.

Pelitaival alkoi 80- luvulla luontevasti Hyvinkään sisäisestä puulaakisarjasta, mutta erinomaisesta menestyksestä johtuen tie johti nopeasti piirisarjan kautta maakuntasarjaan. Tänä päivänä joukko pelaa reipasta naispesistä Etelän Pesiksen aluesarjassa.

Lue lisää energisestä kolmekymppisestä Nice-Teamin kotisivuilta.
Etelä-Suomen alueleiri 2012

Sami Ritola
27.11.2011

Etelä-Suomen perinteinen ja suosittu nuorten alueleiri pelataan jälleen ensi-kesänä 8.-10.6. välisenä viikonloppuna. Näyttämöinä toimivat D- ikäisten junioreiden osalta Espoo ja F- sekä E- ikäisten osalta Kerava.

Molempien leirien päänäyttämönä toimivat hiekkatekonurmikentät sekä ehdottomana etuna on myös lyhyet etäisyydet kaikkien peliareenoiden osalta. D- ikäisten järjestävänä seurana toimii Suomen toiseksi suurin pesäpalloseura Espoon Pesis ja F- sekä E- ikäisten vastuullisena toimii Keravan Pesis-Juniorit. Molemmilla paikkakunnilla järjestelyt ovat jo käynnistyneet.

Viime vuonna alueleiri keräsi Etelä-Suomeen 51 joukkuetta mittelemään paremmuudestaan hyvissä olosuhteissa, loistavan tunnelman sävyttämänä. Leirit onnistuivat erinomaisesti ja tarkoitus on tulevanakin vuonna jatkaa tästä ja luoda loistava lasten- ja nuorten tapahtuma.
Kauden palkitut 2011

Sami Ritola
24.11.2011

Etelän Pesis palkitsi perinteiseen tapaan vuotuisessa palkitsemistilaisuudessa Hyvinkäällä 24.11 kauden 2011 ansioituneita alueen toimijoita. Palkintopöydän antimista pääsi nauttimaan mm. Vihdin Pallon naisjoukkueen eri toimijat, jotka ansiokkaasti nostivat Etelä-Suomalaisen joukkueen taas naisten korkeimmalle sarjatasolle.

Vuoden seuran Espoon Pesiksen puheenjohtaja Maila Lingman-Nukala ja johtokunnan Pekka Friberg Vuoden seura palkinto meni toista vuotta peräkkäin Suomen toiseksi suurimmalle pesäpalloseura Espoon Pesikselle. Vuoden kehittyjä palkinnolla muistettiin Hämeenlinnan Paukun vahvaa sekä määrätietoista seuratyötä ja vuoden Junioriseuran pokaali meni Hämeenlinnan naapuriin Janakkalan Janalle, joka erityisesti on ansioitunut tyttöpuolen kehittämisessä.

Henkilökohtaisista huomioista pääsivät nauttimaan mm. vuoden miespelaajana palkittu Hyvinkään Tahkon kantava voima Juha Korhonen sekä naisten puolella jo ykköspesiksen vuoden pelaajana palkittu Mari Sallinen Vihdistä. Pesisvaikuttaja palkinnolla muistettiin Matti Haukkamaata Keravalta, joka on jo vuosikymmenien ajan vienyt pesäpalloa eteenpäin niin alue- kuin seuratasollakin.

Kauden 2011 palkitut

Vuoden poikapelaaja
Vuoden tyttöpelaaja
Vuoden miespelaaja
Vuoden naispelaaja
Vuoden nuorisotuomari
Vuoden pelinjohtaja
Vuoden seura-aktiivi
Vuoden juniorijoukkue
Vuoden valmentaja
Vuoden kehittyjä
Kauden pesisteko
Vuoden junioriseura
Vuoden seura

Pesisvaikuttaja
Mediateko
  Henri Taipale, Lahden Mailaveikot
Johanna Pakarinen, Roihu
Juha Korhonen, Hyvinkään Tahko
Mari Sallinen, Vihdin Pallo
Matias Laukkanen, Hämeenlinna
Petra Simolin, Vihdin Pallo
Mari Vuorinen, Hämeenlinnan Paukku
Hyvinkään Tahkon C- pojat
Mikko Pirhonen, Puna-Mustat
Hämeenlinnan Paukku
Vihdin Pallo (Naisten superpesikseen nousu)
Janakkalan Jana
Espoon Pesis

Matti Haukkamaa, Kerava
Matti Nylander, HelsinkiPesäpalloliiton palkittuja

Sami Ritola
18.11.2011

Espoon Pesiksen kantava voima puheenjohtaja Maila Lingman-Nukala on palkittu Pesäpalloliiton syyskokouksen yhteydessä Jyväskylässä 18.11 vuoden nuorten kasvun tukijana. Samaisen palkinnon sai myös tämän vuotisen Tenavaleirin leirinjohtaja Daniela Tanhua, Raumalta.

Mailalle myönnetyn huomionosoituksen perusteluina oli mm. hänen tekemä merkittävä työ Espoon koulukäyntien yhteydessä, ja lasten- ja nuorten pesäpallotoiminnan kehittäminen Espoossa.

Syyskokouksen yhteydessä vuoden seurana palkittiin Kankaanpään Maila ja vuoden junioriseurana Oulun Lippo Juniorit. Lisätietoa kokouksesta ja muista palkituista Pesäpalloliiton sivuilta tästä linkistä.
Puna-Mustat 70 vuotta

Sami Ritola
17.11.2011

Helsingin Puna-Mustat juhli 70 vuotiasta menestyksekästä taipalettaan 12.11 Karjalatalossa Helsingin Käpylässä. Paikalle oli saapunut 120 juhlijaa, joukossaan jäseniä ja pelaajia kaikilta vuosikymmeniltä.

Kunniapuheenjohtaja Nils Hagman kirjoittamassa vieraskirjaan Tilaisuuden avauksesta vastasti seuran puheenjohtaja Matti Nylander ja juhlapuheen piti pesäpalloliiton toiminnanjohtaja Arto Ojaniemi, joka on edustanut seuraa itsekkin peliurallaan. Seuran arvovaltaisen vanhemman kaartin tervehdyksen toi seuran kunniapuheenjohtaja Nils Hagman. Tilaisuuden juonnosta vastasi ansiokkaasti Aimo Melleri.

Tilaisuudessa oli lämmin tunnelma ja kaikki merkit viittaavat siihen, että Puna-Mustat on jälleen nousussa. Lue lisää palkituista ja illasta Puna-Mustien sivuilta tästä linkistä. Sivuilta löytyy myös kattavasti kuvia illasta.
Hitterin ilta

Sami Ritola
17.11.2011

Pesäpallon Juhlavuoden avaustapahtuma – Hitterin ilta lauantaina 6.1. - järjestetään useissa maakunnissa samanaikaisesti klo 17.00-24.00 välisenä aikana.

Lähde haastamaan itsesi ja joukkueesi pesäpallon 90. juhlavuoden hitteriturnaukseen. Hitteri on jännittävä viitepeli pienjoukkueille, peli sisältää kaikki pesäpallon osa-alueet ja vauhdikas peli tempaisee mukaansa kaikki pelaajat.

Turnauksien käytännön järjestäjinä toimivat maakuntayhdistykset yhteistyössä seurojen kanssa (otteluohjelma, tuomarit, tiedotus ym). Rajoitteita joukkueiden kokoamisen suhteen ei ole (ei seurasidonnaisuuksia tms.). Pelit turnauksiin rakennetaan ilmoittautumisten mukaan. Turnaukset ovat tarkoitettu E-ikäisistä (s. 2000 tai aikaisemmin) pelaajista aikuisiin saakka. Turnaukset ovat maksuttomia.Turnausjoukkueet ovat velvollisia tuomaan turnauksiin kolme hyväkuntoista palloa.

Ilmoittautumiset turnauksiin tästä linkistä. Ilmoittautumiset turnauksiin päättyvät 13.12.2011.

Turnauspaikkakuntina toimivat: Turku (Impivaaran halli), Seinäjoki (Seinäjoki Areena), Joensuu (Joensuu Areena), Oulu (Ouluhalli), Pori (Karhuhalli) ja Tampere (Pirkkahalli C)

Lue lisää Pesäpalloliiton sivuilta.
A- ja B- nuorten sarjailmoittautuminen

Sami Ritola
16.11.2011

Ilmoittautuminen Pesäpalloliiton järjestämiin valtakunnallisiin A- ja B- nuorten sarjoihin on käynnistynyt.

Voit ilmoittautua tyttöjen- ja poikien superpesikseen sekä B- poikien SM- sarjaan aina 15.12 asti Pesäpalloliiton sivuilta. Lisätietoa sarjoista ja ilmoittautuminen tapahtuu tästä linkistä.

Muiden liitto- ja aluejohteisten sarjojen ilmoittautumiset alkavat myöhemmin.
Etulaiton 2/2011 julkaistu

Sami Ritola
10.11.2011

Etelän Pesiksen verkkojulkaisu etulaittoman vuoden toinen numero on julkaistu. Etulaittoman seuraava numero ilmestyy joulukuussa.

Lehdessä käsitellään muun muassa Vihdin Pallon naisten joukkueen nousutarinaa superpesikseen ja ennen kaikkea tulevan kauden rakentamista. Lisäksi numerossa palataan onnistuneiden alueleirien tunnelmaan sekä valtakunnallisen your move tapahtumaan.

Etulaittoman uusimman numeron löydät tästä linkistä.
Seuratoimijapäivä

Sami Ritola
10.11.2011

Etelän Pesiksen alueen jäsenseurat kokoontuivat sankoin voimin Järvenpäässä 5.11 yhteisen pöydän ääreen keskustelemaan aluettamme koskevista asioista sekä hahmottamaan tulevaisuuden linjauksia.

Päivä tarjosi antoisaa keskustelua, uusia ideoita sekä yhteisiä linjauksia. Tilaisuudessa oli edustettuna 23 henkilön voimin lähes kaikki Etelän alueen merkittävät juniorityötä tekevät seurat.

Kantavana teemana oli normaalien peruspalveluitten laadukkaan ylläpidon lisäksi seurayhteistyö, pesiskoulujen ja koulukäyntien organisointi sekä seurakoulutus, johon lähiaikoina tulee myös toimenpiteitä erillisen koulutuksen merkeissä. Koulutuksen puolella haasteisiin pyritään vastaamaan tuomalla koulutuksia entistä lähemmäksi seuroja sekä laajentamalla peruskouluksellista kattausta.
PML- koulutus 26.11 Espoossa

Sami Ritola
17.10.2011

Etelän Pesis järjestää PML- koulutuksen Espoon Martinkallion koululla lauantaina 26.11 klo 10- alkaen. Tilaisuuden pääkouluttajana toimii Marita Huikari ja koulutus on suunnattu valmentajaksi aikoville ja pelaajien vanhemmille.

Koulutus sisältää luentoja lapsen kehitysvaiheet huomioivasta liikunnasta, käytännön harjoituksia lapsen monipuolisesta liikunnasta ja toimii erinomaisena pohjana lajitaitojen rakentamista varten.

Tarkempi aikataulu lähetetään myöhemmin ilmoittautuneille. Koulutuksen hinta on 60 euroa sisältäen koulutuksen, ruokailun ja koulutusmateriaalit.

Sitovat ilmoittautumiset koulutukseen 6.11.2011 mennessä joko Etelän Pesiksen jäsensivujen kautta tai vaihtoehtoisesti sähköpostilla sami.ritola(ät)etelanpesis.fi tai puh. 040-5606078.

Osallistujapaikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä.
JPVT- koulutus 4.-6.11.2011

Sami Ritola
10.10.2011

Etelän Pesis järjestää Junioripesis valmentaja koulutuksen Tuusulassa 4.– 6.11.2011. Koulutus käsittää JPVT- koulutuksen molemmat jaksot (JPVT I ja JPVT II) ja sen pääkouluttajana tulee toimimaan Ilkka Surakka.

Koulutus alkaa perjantaina 4.11 klo 18 ja päättyy noin klo 21. Lauantaina ja sunnuntaina päivät alkavat aamusta klo 09 ja kestävät noin klo 17 asti. Koulutuksen hinta on 125 euroa. Ennakkotiedot ohjelmineen tullaan toimittamaan suoraan osallistujille sähköpostitse.

Koulutukseen ilmoittautuminen torstaihin 26.10.2010 mennessä joko Etelän Pesiksen jäsensivujen kautta tai suoraan sähköpostilla sami.ritola(ät)etelanpesis.fi. Ilmoitathan ilmoittautumisen yhteydessä täydelliset yhteystietosi sisältän osoite, puhelin ja sähköpostitiedot sekä seurasi.

Paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä.
NPVT- koulutukset

Sami Ritola
29.9.2011

Syksyn lähestyessä ja hetken hengähdyksen jälkeen on taas hyvä hetki päivittää valmennuksellista osaamista ja suunnata kohti uusia haasteita. NPVT- koulutuksien kaikki osuudet järjestetään tänä kautena Pajulahden urheiluopistolla erinomaisissa puitteissa.

Kouluttajina koulutuksissa toimivat lajiihmisille tutut Katja Saari, Mikko Hylkilä ja Eero Pitkänen. Koulutuksiin ilmoittautuminen tapahtuu tästä linkistä.

Jakso 1: 11.-12.11.2011 Fyysinen valmennus 
Jakso 2: 6.-8.1.2012 Lajitaitojen opettaminen 
Jakso 3: 23.-25.3.2012 Pelin opettaminen ja pelinjohto ViPa hakee valmennuspäällikköä

Sami Ritola
27.9.2011

Vihdin Pallo ry on vuonna 1967 perustettu perinteikäs pesäpallon erikoisseura. Kehittääksemme junioritoimintaamme edelleen haemme seuraamme ammattitaitoista ja innostavaa osa-aikaista valmennuspäällikköä. Valmennuspäällikön tehtäviin kuuluu koko seuran valmennustoiminnan koordinointi, tavoiteasettelu ja joukkueiden valmennuksen yhtenäistäminen. Valmennuspäällikön toimen viikkotyöajaksi on ajateltu 15-20 tuntia.

Hän osallistuu myös käytännön valmennustyöhön ja joukkueiden vetäjien kouluttamiseen.

Edellytämme tehtävään valittavalta oma-aloitteisuutta, pitkäjänteisyyttä, sopivaa valmentajatutkintoa ja kokemusta valmennustyöstä.

Lisätietoja tehtävästä antavat puheenjohtaja Esa Lehtiranta, puh. 0400-623663, ja varapuheenjohtaja Pekka Salonen, puh. 050-5908223. Hakemukset palkkatoivomuksineen 7.10.2011 mennessä pyydämme lähettämään sähköpostitse osoitteeseen esa.lehtiranta(ät)kolumbus.fi.
C- ja E- ikäisten itä-lännet

Sami Ritola
18.9.2011

C- ja E- ikäisten alueen tyttö- ja poikajunioreiden itä-länsi ottelut pelataan tänään Keravan koivikon hiekkatekonurmella klo 11 alkaen. paikalla Teitä palvelee kioski ja itse otteluihin palataan myöhemmin.
Vihdin Pallo nousi naisten superpesikseen

Sami Ritola
10.9.2011

Etelä-Suomen alue saa taas pitkän tauon jälkeen oman joukkueen naisten superpesikseen. Asia varmistui, kun Vihdin Pallo voitti ykköspesiksen loppuottelussa Kempeleen Kirin otteluvoitoin 3-1.

Kempeleellä lauantaina 10.9 pelatussa neljännessä ottelussa Vihdin Pallo voitti ottelun 2-0 (5-2, 8-2) ja sinetöi nousunsa. Etelä-Suomen pesäpalloväki onnittelee joukkuetta!
E- ja F- tyttöjen syysturnaus Vihdissä

Sami Ritola
4.9.2011

Vihdin Pallo järjestää E- ja F- tyttöjen syysturnauksen Nummelan hiekkanurmella lauantaina 17.9. Mukaan mahtuu Vihdin Pallon omien joukkueiden lisäksi sekä 4 E- ja F- tyttöjoukkuetta ja osallistumismaksu on 50 euroa.

Jokaiselle joukkueelle tulee neljä ottelua ja ilmoittautumiset osoitteeseen: matti.turunen.66(ät)luukku.com tai puhelimitse 040-7736262
G- ikäisten turnaus

Sami Ritola
2.9.2011

Etelän Pesis järjestää yhteistyössä Keravan Pesis-Junioreiden kanssa G- ikäisten turnauksen Keravalla sunnuntaina 2.9. Ottelut alkavat kello 10 ja päättyvät klo 16.

Mukana turnauksessa ovat KPL kahdella joukkueella, Roihu, Espoon Pesis ja Hyvinkään Tahko. Kaikki joukkueet pelaavat turnauksessa vähintään kaksi ottelua ja ottelut pelataan Keravan koivikon uudelle hiekkatekonurmella.
Tyttöjuniorit ilmaiseksi sisään naisten nousupelei

Sami Ritola
31.8.2011

Vihdin Pallon naisten joukkue raivasi tiensä ykköspesiksen loppuotteluun voittamalla Kankaanpään naiset puhtaasti otteluvoiton 2-0 ja taistelevat näin ollen noususta Superpesikseen!

Vihdin Pallon tyttöjuniorit tarjoaa kaikille Etelän Pesiksen tyttöjunioreille vapaan pääsyn loppuotteluihin noususta naisten superpesikseen. Ottelut pelataan Nummelan Hiidenkirnussa keskiviikkona 31.3.2011 klo 17.30 ja sunnuntaina 4.9.2011 klo 17.00.

Otteluihin pääset sisään kertomalla oman joukkueesi nimen.
D- ikäisten itä-lännessä itä kuljettajan paikalla

Sami Ritola
21.8.2011

Hienoissa puitteissa ja hyvissä olosuhteissa pelatuissa D- ikäisten itä-länsi tapahtumassa idän joukkueet veivät kolmesta kohtaamisesta kaksi, joskin tyttöjen ottelua lukuunottamatta kaikki pelit olivat tasaista taistoa.

Lue lisää otteluista ja katso kuvat Hyvinkään Tahkon sivuilta.
D- poikien itä-länsi 20.8 Hyvinkäällä

Sami Ritola
19.8.2011

D- poikien alueen itä-länsi ottelut pelataan huomenna Hyvinkään Pihkalan hiekkanurmella kello 10 alkaen, jolloin estraadille astuvat tyttöpelaajat. Poikien alemman jatkosarjan itä-länsi starttaa klo 12:30 ja poikien ylemmän sarjan klo 15:00.

Koko tapahtuman ajan Tahkon järjestämä kioski palvelee joukkueita ja kannustusjoukkoja ja valikoimassa on mm. kahvia, pyttipannua, makkaraa ja tuoreita leivonnaisia.

D- tytöt: Hannele Toivonen, Riina Kallio, Sara Tuomisto, Anna-Maria Filatov, Heli Puukari (Espoo), Lotta Kivelä, Marja Kaistinen (Paukku), Anni Tuomi, Oona Vahvelainen, Aino-Kaisa Laakso, Lotta Vahvelainen, Tessa Vahvelainen (Tahko), PJ: Hanna-Mari Kesti (Espoo) ja Marko Mäntytörmä (Paukku)

D- tytöt: Hanna Tirkkonen, Sonja Kinnunen (Kerava), Ella Montonen, Catharina Höglund (Roihu), Jasmin Rytkönen, Emilia Ahlroos (Päpe), Aino Ala-Kauhaluoma, Mira Pasanen (Janakkala), Silja Vehmas, Julia Laulajainen (VJJ), Ida Luuk, Henriikka Harinen (Kipe06), PJ: Outi Aho (Kipe06)

D- pojat ylempi: Santtu Patova, Pasi Palmumäki, Jere Harjuvaara (Tahko PRO2013), Teemu Innala, Eero Petäjä, Erik Lahti (Espoo), Riku Tauschi, Andreas Ripatti, Matti Harinen (Kipe06), Matias Lehto, Touko Huttunen, Aki Ronkainen (Päpe), PJ: Kari Kotiniemi (Espoo)

D- pojat ylempi: Eero Kuitunen, Turo Sipilä, Tuomo Therman (Kepe), Eero Dahl, Sami Karhunen, Leevi Lehto (Riipe), Tony Vuorinen, Otto Vesala, Kalle Valaja (Paukku), Mikael Kivekäs, Mikko Heikkinen, Elmo Karukannas (Tahko D97), PJ: Markku Karhunen (Riipe)

D- pojat alempi: Joonas Silvennoinen, Dani Juntto, Oskari Peltonen (LMV), Eero Mukkila, Leevi Hietamäki, Anssi Haltia (Lammi), Aku Jäntti, Miika Olkkonen, Riku Olkkonen (Espoo D2), Pauli Multimäki, Aleksi Valkola, Ville Härkönen (Espoo D3), PJ: Perri Lahti (Lammi)

D- pojat alempi: Jere Rodas, Joel Rodas, Samuli Kannas (Vipa), Leevi Makkonen, Markus Hyytinen, Kristian Sarosto (Kepe), Sakari Saarinen, Jaakko Juusti, Jan Karjalainen (Pumu), Niklas Demir, Joonas Nousiainen, Onni Pietilä (Roihu), PJ: Kai Kahilainen (Vipa)

Tervetuloa seuraamaan hyvää pesäpalloviihdettä!
Espoon Pesis etsii valmentajia

Sami Ritola
16.8.2011

Espoon Pesis etsii uusia resursseja valmennukseen ja pelinjohtoon kaikkiin ikäluokkiin niin tyttö- kuin poikajoukkueisiin. Joukkueet / harjoitusryhmät kaudelle 2012 päätetään syys- lokakuun vaihteessa.

Espoon Pesis on kasvanut yhdeksi Suomen suurimmista pesisseuroista lisenssien sekä pesis- ja harrastepassien määrällä mitattuna (360 kpl). Harrastajamäärä seniorit mukaan lukien on jo nelisensataa ja junioreiden sarjatasoilla kasvu jatkuu, tervetuloa mukaan!

Jos koet, että sinulla on annettavaa valmentajana tai pelinjohtajana niin ota yhteyttä seuran valmennusvastaavaan Matti Selkälään matti.selkala(ät)pp1.inet.fi. Aikaisempaa valmennuskokemusta et välttämättätarvitse, mutta toki se on eduksi.

Espoon Pesis netissä: www.espoonpesis.fi
Pesistä koko yö Espoossa 27.-28.8.

Sami Ritola
15.8.2011

Tule yksin, kaksin tai joukkueena ja koe urallasi jotain ainutlaatuista. Kuutamopesistä pelataan Espoonlahden valaistulla hiekkatekonurmella lauantaista 27.8. klo 20 sunnuntaihin 28.8. klo 8 alkaen.

Otteluiden kesto on yksi tunti ja mahdollinen tasoittava vuoro. Välineitä saa tarvittaessa lainaksi järjestävän seuran Espoon Pesiksen toimesta.

Osallistumismaksu on lähinnä muodollinen, vain yksi (1) euro henkilöltä ottelua kohden. Ilmoittaudu tästä linkistä.
Menestystä aluejoukkueturnauksesta

Sami Ritola
14.8.2011

Tampereen Kaupissa tänään 14.8 pelatussa C- ikäisten aluejoukkueturnauksessa poikien mestaruuden vei Etelä-Suomen joukkue, tyttöjen sijoittuessa myös hienosti kolmanneksi.

Pojat kaatoivat välierässä Satakunnan joukkueen kohtuu selvästi ja kohtasivat loppuottelussa Etelä-Pohjanmaan, joka niin ikään voitti välierässään selvästi Varsinais-Suomen. Tiukassa loppuottelussa, jossa johtoasema vaihtui tiuhaan, Etelä oli loppujen lopuksi vahvempi ja otti mukaansa kultaiset mitalit.

Tyttöjen päivä alkoi kahdella voitolla, jonka jälkeen pelattiin tasapeli Varsinais-Suomea vastaan. Viimeisessä ottelussa Satakunta oli parempi ja vei näin ollen mestaruuden, Varsinais-Suomen saavuttaessa hopeaa paremman juoksueronsa vuoksi.

Lisää turnauksesta pesäpalloliiton ja Länsi-Suomen pesiksen sivuilta.
C- ikäisten aluejoukkueet kohtaavat Tampereella

Sami Ritola
11.8.2011

Etelä-Suomen C- ikäisten tyttöjen ja poikien aluejoukkueet ottavat mittaa Hämeen, Varsinais-Suomen, Satakunnan ja Etelä-Pohjanmaan joukkueista Tampereella 14.8. Ottelut pelataan Kaupin pesäpallokentillä ja poikien joukkuetta luotsaa Jussi Haapala ja tyttöjen Ilkka Surakka.

Etelä-Suomen joukkueissa pelaavat pojissa: Waltteri Haapala (Tahko), Matias Hangasmaa (Pumu), Waltteri Hämäläinen (Tahko), Iiro Jansson (Pumu), Jaakko Järvi (Pumu), Jaakko Kivistö (Pumu), Joonas Lindgren (Pumu), Jarkko Matikka (Tahko), Samuli Ollikainen (Pumu), Patrik Reinikainen (Tahko), Joonas Vepsäläinen (Kipe) ja Sami Virto (Vipa).

Tyttöjen joukkueessa aluetta edustavat: Aliisa Aakula (Paukku), Kaisa Evikoski (Espoo), Anni Haukkamaa (Kepe), Milja Härö (Espoo), Lotta Immonen (Pumu), Aura Kuitunen (Kepe), Kristiina Laurikainen (Pumu), Vilma Montonen (Roihu), Heidi Nieminen (Paukku), Vera Ristell (Espoo), Elna Satokangas (Vipa), Maria Toikkanen (Pumu), Iita Turpela (Vipa), Minna Varis (Paukku) ja Petra Vepsäläinen (Roihu)

Lisää turnauksesta tästä linkistä.
Hitterin SM- kilpailut

Sami Ritola
8.8.2011

Hitterin, eli kansanomaisesti lyöntimyllyn, SM-kisojen ilmoittautuminen on alkanut. Jokaiseen Hitterin SM-turnaukseen otetaan 32 joukkuetta ilmoittautumisjärjestyksessä ja turnauksia järjestetään lapsista nuoriin sekä aikuisiin.

Ilmoittautuminen turnauksiin päättyy viimeistään maanantaina 5.9, mikäli ko. kisojen joukkuemäärä ei täyty ennen sitä. Lue lisätietoja ja ilmoittaudu mukaan tästä linkistä.
Menestystä valtakunnanleireiltä

Sami Ritola
23.7.2011

Etelän alueen joukkueet mittelivät taas menestyksekkäästi valtakunnallisilla leireillä. Kirkkaimman menestyksen sijoituksellisesti saavutti Hyvinkään Tahkon C- poikien kilpasarjan joukkue hävitessään niukasti loppuottelun Nurmon Jymyä vastaan ja sijoittuessaan näin ollen toiseksi eilen päättyneellä Nuorisoleirillä Jyväskylässä.

Samaisen seuran D- tyttöjoukkue saavutti kilpasarjassa hienosti pronssia Loimaa-Pöytyällä järjestetyllä Suurleirilllä. Mitaleja ei tämän enempää Etelä-Suomeen tänä vuonna tullut, mutta sen sijaan erinomaisia suorituksia ja sijoituksia sitäkin enemmän. Käy katsomassa tästä linkistä muiden joukkueiden edesottamuksista.
Alueen itä-länsi ottelut

Sami Ritola
15.7.2011

Etelän Pesiksen aluesarjojen itä-länsi otteluiden järjestäjät ja ajankohdat ovat päätetty. C- ja E- ikäisten itä-länsi ottelut pelataan Keravan upouudella hiekkatekonurmella sunnuntaina 18.9.

D- ikäisten alueen parhaat mittelevät paremmuudestaan lauantaina 20.8 Hyvinkään hiekkatekonurmella. Tapahtumista lisää lähempänä ja tervetuloa katsomaan otteluita!
Alueleiri käynnistynyt

Sami Ritola
10.6.2011

Etelä-Suomen alueleiri on käynnistynyt helteisissä olosuhteissa Hämeenlinnassa ja Janakkalassa. Yhteensä D-, E- ja F- ikäisiä leiriläisiä paikkakunnilla on n. 800, 51 joukkueen voimin, sekä lisäksi runsaat kannustusjoukot tuovat aidon leiritunnelman.

Otteluohjelmia sekä tuloksia voit seurata pesistulospalvelusta tästä linkistä.
Uudenman koulupesis mestarit selvillä

Sami Ritola
2.6.2011

Uudenmaan ala-asteiden koulupesismestaruudet ratkaistiin taas perinteiseen tapaan juuri ennen lukuvuoden päätöstä. Tällä kertaa näyttämönä toimi Järvenpää ja järjestävänä seurana paikallinen Kinnarin Pesis.

Poikien ja tyttöjen puolella mestaruuden vei Hyvinkää, joka voitti poikien puolella loppuottelussa Keravan ja tytöissä Järvenpään. Poikien pronssia vei Järvenpää ja tyttöjen Espoo.

Koulupesiksen lopputurnaus pelattiin hyvässä säässä ja joukkueita osallistui edellä mainittujen lisäksi myös Nurmijärveltä.
Maakuntasarjakausi käyntiin

Sami Ritola
19.5.2011

Miesten- ja naisten maakuntasarjakausi on saatu jo hyvään vauhtiin, sillä ensimmäiset ottelut pelattiin jo viime viikolla. Miesten sarjaan ennakkosuosina lähtee sarjakyselyn perusteella Hyvinkäänläinen Cobra Team, kannoillaan Riihi-Pesis Riihimäeltä.

Naisten puolella suosikin viittaa kantaa harteillaan Järvenpääläinen Kinnarin Pesis 2006 ja Lahden Mailaveikot.

Miesten, että naisten maakuntasarjojen etelä-lohkoa pelataan 11 joukkueen voimin ja sarjojen voittajat nousevat Suomensarjaan. Maakuntasarjoissa pelaa tänäkin vuonna useita kokeneita jo pitkään pesäpallokenttiä kiertäneitä pelaajia sekä nuoria tulevaisuuden C- ja B- ikäisiä pelaajia.

Miesten maakutasarjan etelä-lohkon kausi-ennakko 2011
Naisten maakutasarjan etelä-lohkon kausi-ennakko 2011
Maakuntasarjojen tulopalvelu
50 ilmoittautunutta aluleirillä

Sami Ritola
9.5.2011

Etelä-Suomen alueleirin valmistelut ovat hyvällä mallilla sekä D- ja F- ikäisten näyttämöllä, että E- ikäisten peliareenoilla Janakkalassa. Joukkueitakin on ilmoittautunut leirille mukavasti, 50 joukkueen raja meni rikki viikonloppuna.

Leirinjohtajien Hannaleena Vainion sekä Mari Vuorisen mukaan leiriorganisaatio odottaa jo innokkaasti leiriläisiä sekä sen mukanaan tuomaa leiritunnelmaa. Säiden haltijoillekkin on lähetetty pyyntö hyvästä alkukesän säästä!

Etelä-Suomen alueleiri pelataan 10.-12.6. ja ilmoittautumisaika leireille päättyy tämän viikon loppuun mennessä.
Liitonsarjojen tuomariohjelmat

Sami Ritola
5.5.2011

Etelä-Suomen alueen liitonsarjaotteluiden tuomariohjelmat ovat julkaistu ja ne löytyvät verkosta Etelän Pesiksen sivuilta tuomaritoiminnan alta. Ohjelmia tullaan päivittämään sitä mukaa kun mahdollisia muutoksia tulee.

Ohjelmasta löydät kaikki alueen liitonsarjojen tuomaritehtävät pl. Miesten superpesiksen, ykköspesiksen ja naisten superpesiksen osalta, joista ohjelmat on julkaistu kesäkuun loppuun asti. Päivitys näiden puuttuvien otteluiden osalta tullaan tekemään myöhemmin kesällä.

Tuomarien tiedot tullaan julkaisemaan lähiaikoina.
Harrastepesisohjaajien koulutus

Sami Ritola
16.4.2011

Etelän Pesis järjestää harrastepesisohjaajien koulutuksen Järvenpäässä 28.4 klo 17 alkaen. Kouluttajana toimii Sami-Petteri Kivimäki ja koulutuksen hinta on 25 euroa per osallistuja sisältäen materiaalin.

Koulutus sisältää harrastepesiksen käytännön demot ja mallitunnit, tekniikkaopetus ja pienpelit, lyhyt sääntökertaus ,aikuisten harrastepesiksen ohjauksen erityispiirteet, ohjeet harrastepesiksen käynnistämiseen ja toteutukseen.

Koulutukseen ilmoittautuminen 22.4 mennessä jäsensivujen kautta, tai vaihtoehtoisesti sähköpostitse sami.ritola(ät)etelanpesis.fi
Kevätkokous

Sami Ritola
3.4.2011

Etelän Pesiksen sääntömääräinen kevätkokous järjestetään tiistaina 19.4.2011 klo 18:00 alkaen Hyvinkään Harlekiinin tiloissa osoitteessa Kauppatori 1, Hyvinkää.

Kokouskutsu ja esityslista toimitetaan suoraan jäsenseuroille. Tervetuloa!
PK- seudun kuntopesissarjojen ilmoittautuminen

Sami Ritola
23.3.2011

Pääkaupunkiseudun kuntopesissarjat pelataan edellisten vuosien tapaan myös kesällä 2011. Pelipaikkoina toimivat Väinö Tannerin kenttä Hakaniemessä ja Käpylän urheilupuiston kentät. Järjestettävät sarjat ovat miesten sarja ja sekasarja. Naisten sarja järjestetään mikäli osallistuvia joukkueita on riittävästi.

Ilmoittautuminen on käynnissä. Ilmoittautumisaika päättyy perjantaina 1.4.2010. Ilmoittaudu lähettämällä sähköpostiviesti osoitteeseen kuntopesis(ät)kuntopesis.fi.

Lue lisää kuntopesiksen nettisivuilta. Etelän Pesiksen PK- seudun kuntopesissarjojen paikallisista järjestelyistä vastaan Puna-Mustat.
Kirjurikoulutusta Helsingissä 14.4

Sami Ritola
21.3.2011

Etelän Pesis järjestää kirjurikoulutusta Helsingin Pirkkolan uimahallin kokoustiloissa Maija Kaskisen johdolla torstaina 14.4 klo 18:00 alkaen. Tilaisuudessa käydään alussa lyhyesti läpi nk. pieni pöytäkirja, jonka jälkeen siirrytään isoon pöytäkirjaan.

Sitovat ilmoittautumiset koulutukseen 3.4.2011 mennessä joko Etelän Pesiksen jäsensivujen kautta tai vaihtoehtoisesti sähköpostilla sami.ritola(ät)etelanpesis.fi tai puh. 040-5606078.

Osallistujapaikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä.
Etulaiton 1/2011 julkaistu

Sami Ritola
18.3.2011

Etelän Pesiksen verkkojulkaisu etulaittoman vuoden ensimmäinen numero on julkaistu. Etulaittoman seuraava numero ilmestyy kauden kynnyksellä huhtikuun lopussa.

Etulaittoman uusimman numeron löydät tästä linkistä.
JPVT- koulutus

Sami Ritola
15.3.2011

Etelän Pesis järjestää Junioripesis valmentaja koulutuksen Keravalla 8.– 10.4.2011. Koulutus käsittää JPVT- koulutuksen molemmat jaksot (JPVT I ja JPVT II) ja sen pääkouluttajana tulee toimimaan Ilkka Surakka.

Koulutus alkaa perjantaina 8.3 klo 18 ja päättyy noin klo 21. Lauantaina ja sunnuntaina päivät alkavat aamusta klo 09 ja kestävät noin klo 17 asti. Koulutuksen hinta on 125 euroa. Ennakkotiedot ohjelmineen tullaan toimittamaan suoraan osallistujille sähköpostitse.

Koulutukseen ilmoittautuminen torstaihin 31.3.2010 mennessä joko Etelän Pesiksen jäsensivujen kautta tai suoraan sähköpostilla sami.ritola(ät)etelanpesis.fi. Ilmoitathan ilmoittautumisen yhteydessä täydelliset yhteystietosi sisältän osoite, puhelin ja sähköpostitiedot sekä seurasi.

Paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä.
Kirjurikoulutusta Hyvinkäällä 5.4

Sami Ritola
7.3.2011

Etelän Pesis järjestää kirjurikoulutusta Hyvinkään Rantasipissä Henna Backbergin johdolla tiistaina 5.4 klo 18:00 alkaen. Tilaisuudessa käydään alussa lyhyesti läpi nk. pieni pöytäkirja, jonka jälkeen siirrytään isoon pöytäkirjaan.

Sitovat ilmoittautumiset koulutukseen 20.3.2011 mennessä joko Etelän Pesiksen jäsensivujen kautta tai vaihtoehtoisesti sähköpostilla sami.ritola(ät)etelanpesis.fi tai puh. 040-5606078.

Osallistujapaikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä.
Liitonsarjatuomareiden koulutustilaisuus

Sami Ritola
5.3.2011

Liitonsarjatuomareiden koulutustilaisuus järjestetään Hyvinkään Rantasipin tiloissa tiistaina 22.3 klo 18:00 alkaen. Tilaisuus koskee A-, B-, C- ja D- tason tuomareita ja kestää arviolta noin 2 tuntia.

Tilaisuuksissa käydään läpi mm. kauden painotusalueita, sekä suoritetaan tuomarikoe.
Tuomarivastaavien koulutustilaisuus

Sami Ritola
5.3.2011

Tuomarivastaavien koulutustilaisuus järjestetään Tiistaina 29.3 klo 18:00 alkaen Hyvinkään Rantasipissä. Tilaisuus on pakollinen kaikille jäsenseurojen tuomarivastaaville tai heidän mahdollisille sijaisilleen.

Tilaisuudessa käydään läpi tuomarivastaavien tehtäviä ja merkittävää roolia seurojen tuomareiden ja alueyhdistyksen välillä. Lisäksi tilaisuudessa annetaan eväitä tuomarivastaavien seuran sisäisesti käymiin tuomarikoulutustilaisuuksiin ja seuran sisäisen tuomaritarkkailun suorittamiseen.
Valtakunnallisten leirien ilmoittautuminen

Sami Ritola
28.2.2011

Valtakunnallisten leirien ilmoittautuminen käynnistyy huomenna 1. maaliskuuta ja tuomarien osalta 1. huhtikuuta. Suosittujen leirien paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä ja paikka varmistuu ennakkomaksun maksamisella määräajassa.

Lue lisää tästä linkistä.
Your Move - Viikonlopun pesishelmi

Sami Ritola
24.2.2011

Your Move –suurtapahtuma järjestetään Helsingissä 27.5.-1.6. Ensin on vuorossa Sport-viikonloppu lajikohtaisine ohjelmineen, sitten Action-päivät koululaisille. Pesäpallo tarjoaa lähinnä C-junioreille tarkoitetun monipuolisen Training campin, jonka vetovastuun ottavat nimekkäät superpesistason kouluttajat.

Yhdistä suurtapahtuman yli 60 lajia ja pesäpallon erikoisohjelma. Kuka tahansa voi osallistua, mutta mukaan otetaan vain rajallinen määrä pelaajia ilmoittautumisjärjestyksessä.

Tervetuloa mukaan kaikki alueemme C- ikäiset ja lue lisää tästä linkistä.
PML- koulutus 12.3 Espoossa

Sami Ritola
21.2.2011

Etelän Pesis järjestää PML- koulutuksen Espoon Tapiolassa lauantaina 12.3 klo 10- alkaen. Tilaisuuden pääkouluttajana toimii Marita Huikari ja koulutus on suunnattu valmentajaksi aikoville ja pelaajien vanhemmille.

Koulutus sisältää luentoja lapsen kehitysvaiheet huomioivasta liikunnasta, käytännön harjoituksia lapsen monipuolisesta liikunnasta ja on pohjana myöhemmin opetettaville lajitaidoille. Varsinaista lajitaitojen opettamista kurssi ei siis sisällä.

Tarkempi aikataulu lähetetään myöhemmin ilmoittautuneille. Koulutuksen hinta on 60 euroa sisältäen koulutuksen, ruokailun ja koulutusmateriaalit.

Sitovat ilmoittautumiset koulutukseen 4.3.2011 mennessä joko Etelän Pesiksen jäsensivujen kautta tai vaihtoehtoisesti sähköpostilla sami.ritola(ät)etelanpesis.fi tai puh. 040-5606078.

Osallistujapaikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä.
Pelinjohtokoulutus

Sami Ritola
18.2.2011

Etelän Pesis järjestää pelinjohtokoulutusta Helsingissä Suomalais-Venäläisen koulun auditoriossa keskiviikkona 16.3 klo 18 alkaen. Kouluttajana toimii Koskenkorvan Urheiljoiden Superpesisjoukkueen pelinjohtaja Sami-Petteri Kivimäki.

Koulutuksessa käydään läpi ulkopelitaktiikkaa ja johtamista sekä samat asiat sisäpelin näkökulmasta. Mukana myös C-, B-, ja A- junioreiden painopistealueet pelinjohtajan näkökulmasta.

Sitovat ilmoittautumiset koulutukseen 10.3.2011 mennessä joko Etelän Pesiksen jäsensivujen kautta tai vaihtoehtoisesti sähköpostilla sami.ritola(ät)etelanpesis.fi tai puh. 040-5606078.

Osallistujapaikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä.
Lukkarikoulutusta 6.3.2011

Sami Ritola
17.2.2011

Etelän Pesis järjestää lukkarikoulutusta Hyvinkäällä ja Riihimäellä alueensa F,- E-, D-, C- ja B- ikäisille juniorilukkareille. Koulutus järjestetään Hyvinkäällä sekä C- ja B- ikäisten osalta Riihimäellä sunnuntaina 6.3.2011.

Kaikkien tilaisuuksien pääkouluttajana toimii Hyvinkään Tahkon superpesisjoukkueen pelinjohtaja Jari Levänen, joka on toiminut itse mm. mestaruussarjatason lukkarina sekä useiden huippulukkareiden kouluttajana.

Ilmoittautuminen tapahtuu Etelän Pesiksen jäsensivustojen kautta tai sähköpostitse osoitteeseen sami.ritola(ät)etelanpesis.fi. Muistathan sähköposti ilmoittautumisen yhteydessä yhteystietojen lisäksi kertoa myös osallistujan syntymävuoden.

Ilmoittautumisia otetaan vastaan 31.2.2011 asti ja paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä. Lukkarikouluilla on ollut vuosien varrella huima suosio, joten olethan ajoissa liikkeellä!
100 päivää Your Moveen

Sami Ritola
17.2.2011

Kuhina SLU-talon toisessa kerroksessa Your Move -avokonttorissa alkaa vähitellen lisääntyä. Suurtapahtuma on enää sadan päivän päässä. Pesäpalloliitto on mukana Sport-viikonlopussa C-junioreiden Pesis Campin merkeissä, Action-päivillä puolestaan isketään Hitteriä ja kierretään rasteja Ball Zonella.

Mitä nopeammin ilmoittaudut, sitä edullisemmin pääset mukaan! Sport-viikonlopuksi (27.-29.5.) Suomen Pesäpalloliitto järjestää C-junioreille Pesis Campin Helsingin Meilahden pesiskentällä. Ohjelmassa on 3-4 huippuosaajien vetämää teemaharjoitusta ja mieletöntä oheisohjelmaa. Suurtapahtuman yhteydessä pelataan leirin viimeisenä päivänä lisäksi Helsinki Hitteri Open.

Lue lisää tapahtumasta, ohjelmasta ja ilmoittautumisista tästä linkistä.
C- ikäisten aluejoukkueturnaus

Sami Ritola
15.2.2011

C- ikäisten tyttöjen- ja poikien aluejoukkueturnaus järjestetään sunnuntaina 14.8 Tampereella ja siihen osallistuvat neljän maakunnan ikäluokan parhaimmistosta koottavat joukkueet.

Aiempien vuosien tapaan mukana ovat Etelä-Suomen lisaksi Satakunta, Häme ja Varsinais-Suomi. Uutena maakuntana mukaan liittyy perinteikäs Etelä-Pohjanmaa.
Alueleiri 2011 ilmoittautuminen

Sami Ritola
13.2.2011

Etelä-Suomen alueleirin ilmoittautuminen on alkanut. Leiri järjestetään yhteistyössä Hämeenlinnan (D- ja F -ikäiset) ja Janakkalan (E- ikäiset) kanssa ja sen ajankohta on 10.-12.6. Leirille ovat tervetulleita kaikki ikäluokkien tyttö- ja poikajuniorit ympäri Suomen.

Ottelut pelataan hyvissä olosuhteissa lyhyillä etäisyyksillä. Leiripassin hinta on viime vuotiseen tapaan 60 euroa ja ilmoittautumismaksu, joka sisältää 2 leiripassia on 150 euroa.

Lisätietoa löydät leirisivuilta ja ilmoittautumaan pääset suoraan tästä linkistä.
Kevään koulutustilaisuuksia

Sami Ritola
12.2.2011

Etelän Pesis järjestää kevään aikana useita koulutustilaisuuksia alueensa toimijoille. Koulutuksien sarjan avaa perinteinen lukkarikoulutus F-B ikäluokille Jari Leväsen johdolla 6.3 Hyvinkäällä ja Riihimäellä.

PML- koulutus Marita Huikarin johdolla järjestetään lauantaina 12.3 ja 16.3 pelinjohtajat kokoontuvat PJ- koulutukseen Helsinkiin Sami-Petteri Kivimäen oppeja ammentamaan.

Pesisrehtorikoulutus jatkaa maaliskuun koulutuksien sarjaa 26. pvä ja Huhtikuun 8.4 alkavalla viikonlopulla JPVT- koulutus starttaa Ilkka Surakan johdolla.

Tulossa on lisäksi muitakin koulutuksia ja tapahtumia, joista tiedotetaan jäsenseuroja. Kaikki koulutuksiin ilmoittautumiset avautuvat jäsensivuilla aikanaan.
Järjestyksenvalvojakurssi

Sami Ritola
11.2.2011

Seuroille, yhdistyksille ja yrityksille suunnattu järjestysvalvojien kurssi järjestetään kahtena viikonloppuna 12.3.-13.3. ja 19.3.-20.3 yhteiskestoltaan 32 tuntia. Kurssi alkaa joka päivä klo 8.00 ja päätyy klo 16.00.

Kurssille otetaan enintään 20 osallistujaa, pienin osallistujamäärä että kurssi järjestetään on 10. Järjestyksenvalvojakurssilla on läsnäolopakko. Kurssin lopussa suoritetaan koe, jonka läpäisseet voivat saamallaan todistuksella hakea poliisilta järjestyksenvalvojakorttia.

Uusintakoetilaisuuksia järjestetään tarpeen mukaan. Koetulokset julkistetaan koepäivästä noin viikon päästä, jolloin myös todistukset postitetaan kokeen hyväksytysti suorittaneille.

Kurssin suorituspaikka Hansatie 4, 02780 Espoo, Puikkarin kerhotalo. Ilmoittautuminen kurssille 040-5303448 (Toivo Parisaari, laillistettu järjestyksenvalvojakouluttaja). Kurssin hinta on 184,50 euroa sis alv 23%.
Joukkueenjohtajakoulutusta 13.2 Espoossa

Sami Ritola
3.2.2011

Etelän Pesis järjestää seurojen uusille joukkueenjohtajille koulutusta Espoon Laaksolahden urheilupuiston kokoustiloissa osoitteessa Lähdepurontie 1 sunnuntaina 13.2 klo 16:30 alkaen.

Koulutuksessa käydään läpi joukkueenjohtajien tehtäviä Etelän Pesiksen suuntaan mm. ottelupäivien sopiminen, tulosten kirjaaminen, seurasiirrot jne. Tilaisuudessa on nk. kyselypakko, eli tarkoitus on saada mahdollisimman kattavasti asiat käsiteltyä.

Sitovat ilmoittautumiset 8.2 mennessä Etelän Pesiksen jäsensivujen kautta tai vaihtoehtoisesti: sami.ritola(ät)etelanpesis.fi
Aluesarjoihin ilmoittautuminen

Sami Ritola
1.2.2011

Kauden 2011 Etelän Pesiksen kilpa- ja pelisarjoihin ilmoittautuminen on alkanut 1.2 kestäen aina Helmikuun loppuun asti. Ilmoittautumisten tilannetta voit seurata reaaliajassa kilpailutoiminnan ala-otsikon alta.

Sarjoihin ilmoittautumisen voit suorittaa kätevästi täyttämällä tästä linkistä löytyvän lomakkeen tiedot huolellisesti.
Pre-season pesäpalloleirit

Sami Ritola
21.1.2011

Lohjan kisakallio tarjoaa pesäpallojoukkueille erinomaista mahdollisuutta hyvissä olosuhteissa valmistautua tulevan kesän pelillisiin haasteisiin. Lue lisää tästä mahdollisuudesta tästä linkistä.
Maakuntasarjat

Sami Ritola
19.1.2011

Miesten ja naisten maakuntasarjojen yleinen sarjajärjestelmä, lohkojaot sekä joukkueet ovat julkaistu. Kaiken kaikkiaan maakuntasarjoihin valtakunnallisesti tähyää 128 joukkuetta.

Etelä-Lohkojen osalta joukkuemäärä tulee vielä etsimään lähipäivien osalla lopullista muotoaan, mutta jo tässä vaiheessa on selvää, että lohkot tulevat täyteen.

Lisätietoja tästä linkistä.