Uutiset

2017 | 2016 | 2015 | 2014 | 2013 | 2012 | 2011 |2010 | 2009 | 2008 | 2007 | 2006 | ETSI

Uutisosion alle kerätään kootusti kaikki Etelän Pesiksen alueella tapahtuvat tapahtumat, koulutukset sekä tiedotettavat asiat. Etelän Pesiksen jäsenseurojen rekisteröityjen käyttäjien on mahdollista lisäksi aktivoida erillinen newsletter toiminto jäsensivuilta, jonka avulla käyttäjä saa sähköpostiinsa tiedon uuden uutisen ilmestyessä.

Pesis- ja lukkaricampit

Sami Ritola
25.11.2010

Wilson Pesiscampit Pajulahdessa lähestyvät taas. Campit toteutuetaan yhteistyössä Etelän Pesiksen, Pesäpalloliiton ja Amer Sports Suomi Oy:n kanssa. Leirille ovat tervetulleita kaikki E- ja D- ikäiset tytöt ja pojat.

Nuorten pesäpallovalmentajille on varattu lisäksi leirin yhteyteen 20 henkilön kiintiö. Toivommekin siis valmentajien lähtevän ínnolla mukaan etsimään uusia ideoita ja ajatuksia valmennukseen!

Ilmoittauduthan nopeasti mukaan sillä Pesiscampille mahtuu 50 ja Lukkaricampille 30 nuorta. Paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä!

Kummankin leiripaketin hinta on 120 euroa ja lisätietoa koulutuksesta tästä linkistä.
Etulaiton 3/2010 julkaistu

Sami Ritola
22.11.2010

Etelän Pesiksen verkkojulkaisu etulaittoman kolmas numero on ilmestynyt. Kolmas numero kokoaa sisälleen tarinaa mm. Roihun uudistetusta valmennusjärjelmästä, alueen itä-länsi otteluista sekä kauden 2010 palkintotilaisuudesta.

Julkaisusta löydät myös alustavia koulutuspäivämääriä tulevalle kaudelle. Löydät kaikki etulaittoman numerot pääsivun vasemmasta palkista tai uusimman numeron suoraan tästä linkistä.
C- ikäisten training camp

Sami Ritola
18.11.2010

C- ikäisten training tapahtuma järjestetään Hyvinkäällä 12.12 klo 11 alkaen. Tapahtuma kokoaa yli 30 alueemme C- ikäistä tyttö- ja poikapelaajaa hakemaan tehoa harjoitteluunsa.

Pääkouluttajina campilla toimivat Mikko Pirhonen, Jussi Haapala, Ilkka Surakka ja Jari Luopa.
Anna ideoita lyöntimyllyn uudelle nimelle

Sami Ritola
10.11.2010

Anna ideoita lyöntimyllyn uudelle nimelle ja logolle ja voita tuotepalkinto. Pesäpalloliitto on mukana Nuoren Suomen hankkeessa, jossa perinteisestä lyöntimylly-pienpelistä tehdään tuote katusählyn, -koriksen, beach volleyn, yms. rinnalle.

Lyöntimylly on kaikille pesiksen harrastajille tuttu oheisharjoittelumuoto, mutta muutaman vuoden päästä siitä saatetaan pelata jopa SM-turnaus. Olisiko hienoa, jos juuri Sinun ideasi olisi esillä pelin uudistuneessa nimessä ja pelin logossa? Nyt se on mahdollista.

Kerro ideastasi Facebookissa Pesisnuoret-sivustolla tai lähetä sähköpostitse osoitteeseen toimisto(ät)varsinais-suomenpesis.fi. Kaikkien perjantaihin 12.11.2010 mennessä ideansa lähettäneiden kesken arvotaan tuotepalkintoja (mm. Karhun räpylä), joten kannattaa lyödä ideat kenttään!

Pesisnuoret-sivustolla kerrotaan kaikista pesäpalloon ja nuoriin liittyvistä asioista, joten kannattaa liittyä yhteisöön. Ja siellä muutenkin jakaa ajatuksia.
Lukkarikoulutusta 28.11 Hyvinkäällä

Sami Ritola
3.11.2010

Etelän Pesis järjestää lukkarikoulutusta Hyvinkäällä alueensa E-, D-, C- ja B- ikäisille juniorilukkareille. Koulutus järjestetään Hyvinkään Wanha Areenalla sunnuntaina 28.11.2010.

Kaikkien tilaisuuksien pääkouluttajana toimii Hyvinkään Tahkon superpesisjoukkueen pelinjohtaja Jari Levänen, joka on toiminut itse mm. mestaruussarjatason lukkarina sekä useiden lukkareiden kouluttajana.

Ilmoittautuminen tapahtuu Etelän Pesiksen jäsensivustojen kautta tai sähköpostitse osoitteeseen sami.ritola(ät)etelanpesis.fi. Muistathan sähköposti ilmoittautumisen yhteydessä yhteystietojen lisäksi kertoa myös osallistujan syntymävuoden.

Ilmoittautumisia otetaan vastaan 10.11.2010 asti ja paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä.
Alueleiri 2011

Sami Ritola
22.10.2010

Etelä-Suomen alueleiri järjestetään taas totuttuun tapaan ensi-kesänäkin. Ajankohdaksi on päätetty kesäkuun toinen viikonloppu 10.-12.6.2011. Leiri järjestetään yhteistyössä Janakkalan Janan ja Hämeenlinnan Paukun kanssa.

D- ja F- ikäiset leiriläiset pelaavat ottelunsa Hämeenlinnassa ja E- ikäisten näyttämönä toimii Janakkala. Majoittuminen tapahtuu pelipaikkojen läheisyydessä, jolloin matkustaminen minimoidaan.

Totuttuun tyyliin leireille odotetaan yhteensä noin viittäkymmentä joukkuetta ympäri Suomea. Ilmoittautuminen leireille käynnistyy ensi-vuoden puolella.
Palkitut 2010

Sami Ritola
18.10.2010

Etelä-Suomen alueen kauden parhaat palkittiin perinteiseen tapaan Etelän Pesiksen syyskokouksen yhteydessä. Vuoden seura palkinto meni Espoon Pesikselle ja vuoden junioriseurana palkittiin Kinnarin Pesis 2006.

Erikoispalkinnoilla palkittiin viitenä vuosikymmenenä tuomarina toiminut Risto Kärnä sekä monipuolinen ja pitkänlinjan pesisvaikuttaja Jarmo Pöllänen.

Monipuolisesta palkintokattaukset osansa sai muun muassa Puna-Mustien ykköspesisjoukkue ja sen valmentaja Mikko Pirhonen sekä vuoden pelinjohtajana palkittu Pirjo Haukkamaa Keravan Pesis-Junioreista. Kaikki Palkitut seuraavassa:

Vuoden tuomari:      Joonas Kortelainen, Vantaa
Vuoden nuorisotuomari:  Aino Poutiainen, Helsinki
Vuoden poikapelaaja:   Riku Hokkanen, Vihdin Pallo
Vuoden tyttöpelaaja:   Elif Önder, Hyvinkään Tahko
Vuoden miespelaaja:    Valtteri Ketonen, Hyvinkään Tahko
Vuoden naispelaaja:    Kati Rinta-Aho, Vihdin Pallo	
Vuoden pelinjohtaja:   Pirjo Haukkamaa, Keravan Pesis-Juniorit
Vuoden seura-aktiivi:   Eija Hokkala, Lahden Mailaveikot
Vuoden juniorijoukkue:  Hyvinkään Tahko E- tytöt
Vuoden valmentaja:    Mikko Pirhonen, Puna-Mustat
Vuoden kehittyjä:     Puna-Mustat
Kauden pesisteko:     Puna-Mustat (MYP nousu)
Vuoden junioriseura:   Kinnarin Pesis 2006		
Vuoden seura:       Espoon Pesis 

Vuosikymmenien tuomari:  Risto Kärnä  
Pesisvaikuttaja:     Jarmo PöllänenTenavaleiri 2013 Etelä-Suomeen

Sami Ritola
16.10.2010

Pesäpalloliiton liittojohtokunta on päättänyt valtakunnallisten leirien järjestämisoikeudet kausille 2012-2014. Etelän Pesiksen alueen järjestettäväksi myönnettiin vuoden 2013 Tenavaleiri, jonka järjestelyvastuussa Etelän Pesiksen lisäksi on Vihdin Pallo.

Kesällä 2009 Suurleirin sekä usean Etelän Pesiksen alueleirin yhteydessä hiottu järjestelytoimikunta talkoolaisineen saa nyt siis uuden haasteen kohdattavakseen.

Jo aiemmin julkaistut tulevan kauden (2011) leirinäyttämöt ovat seuraavat: Nuorisoleiri Jyväskylä, Suurleiri Loimaa-Pöytyä –alue, Tenavaleiri Rauma ja Naperoleiri Lappajärvi.
PML- koulutus

Sami Ritola
8.10.2010

Etelän Pesis järjestää PML- koulutuksen Nurmijärven Yhteiskoulun tiloissa Nurmijärvellä lauantaina 13.11 klo 09- alkaen. Tilaisuuden pääkouluttajana toimii Marita Huikari ja koulutus on suunnattu valmentajaksi aikoville ja pelaajien vanhemmille.

Koulutus sisältää luentoja lapsen kehitysvaiheet huomioivasta liikunnasta, käytännön harjoituksia lapsen monipuolisesta liikunnasta ja on pohjana myöhemmin opetettaville lajitaidoille. Varsinaista lajitaitojen opettamista kurssi ei siis sisällä.

Tarkempi aikataulu lähetetään myöhemmin ilmoittautuneille. Koulutuksen hinta on 60 euroa sisältäen koulutuksen ja materiaalit.

Sitovat ilmoittautumiset koulutukseen 31.10.2010 mennessä joko Etelän Pesiksen jäsensivujen kautta tai vaihtoehtoisesti sähköpostilla sami.ritola(ät)etelanpesis.fi tai puh. 040-5606078.

Osallistujapaikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä.
JPVT- koulutus

Sami Ritola
5.10.2010

Etelän Pesis järjestää Junioripesis valmentaja koulutuksen Vihdin Nummelassa 29.– 31.10.2010. Koulutus käsittää JPVT- koulutuksen molemmat jaksot (JPVT I ja JPVT II) ja sen pääkouluttajana tulee toimimaan Ilkka Surakka apunaan Saana Rasimus.

Koulutus alkaa perjantaina 29.10 klo 18 ja päättyy noin klo 21. Lauantaina ja sunnuntaina päivät alkavat aamusta klo 09 ja kestävät noin klo 17 asti. Koulutuksen hinta on 125 euroa. Ennakkotiedot ohjelmineen tullaan toimittamaan suoraan osallistujille sähköpostitse.

Koulutukseen ilmoittautuminen tiistaihin 19.10.2010 mennessä joko Etelän Pesiksen jäsensivujen kautta tai suoraan sähköpostilla sami.ritola(ät)etelanpesis.fi. Ilmoitathan ilmoittautumisen yhteydessä täydelliset yhteystietosi sisältän osoite, puhelin ja sähköpostitiedot sekä seurasi.

Paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä.
Maakuntasarjakausi 2010

Sami Ritola
5.10.2010

Maakuntasarjakausi 2010 toi mukanaan taas uudet etelä-lohkon sarjanousijat sekä miesten Suomensarjaan, että naisten ykköspesikseen. Miesten sarjassa pelattiin yhdeksän joukkueen voimin kaikkiaan 72 ottelua ja naisten puolella kymmenen joukkueen voimin 90 runkosarjan ottelua.

Miesten puolella viime vuotiseen tapaan runkosarjan voittajaksi itsensä pelasi Puna-Mustien II joukkue, joka sarjajärjestelmän huomioiden raivasi näin ollen tiensä suoraan Suomensarjaan. Hopeamitallit suuntaavat tänä vuonna Riihimäellä ja pronssiset mitalit sarjan kestomenestyjä Cobra Teamille Hyvinkäälle.

Naisten puolella runkosarjan voitosta kilvoittelivat sarjan loppumetreille asti Vihdin Pallon II- joukkue sekä Kinnarin Pesis. Kahden keskinäisen ottelun voiton siivittämänä runkosarjan valtikka kääntyi Vihtiläisille 6 pisteen erolla ja tie nousukarsintaan aukesi. Kolmanneksi sarjassa pelasi nuorekas Lahden Mailaveikkojen joukkue.

Vihdin Pallo II- joukkue kohtasi ykköspesiksen nousukarsinnassa keski-lohkon voittajan Tamperelaisen Manse PP:n. Vihtiläiset taipuivat sarjan ensimmäisessä ottelussa Tampereella niukasti, mutta onnistuivat kuitenkin kääntämään kaksi seuraavaa ottelua itselleen ja nousivat näin ollen ykköspesikseen otteluvoitoin 2-1.

Katso kaikki miesten ja naisten tulokset ja sarjataulukot.
Lyönti- ja heittotekniikka koulutus

Sami Ritola
4.10.2010

Etelän Pesis järjestää lyönti- ja heittotekniikka koulutuksen alueensa valmentajille Helsingissä maanantaina 25.10 klo 18-21 välisenä aikana. Koulutus järjestetään Etelä-Haagassa ja se sisältää sekä luento- että teoria osuuden.

Koulutus on suunnattu ensisijaisesti E-D ikäluokan valmentajille. Tilaisuuden kouluttajana toimii alan parhaimpiin tietäjiin lukeutuva Matti Mansikka.

Sitovat ilmoittautumiset koulutukseen sisältäen nimen, seuran sekä valmennettavan joukkueen 19.10 mennessä joko sähköpostilla sami.ritola(ät)etelanpesis.fi tai Etelän Pesiksen jäsensivustojen kautta.

Koulutus on maksuton ja paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä.
Etelän Pesiksen syyskokous

Sami Ritola
4.10.2010

Etelän Pesiksen sääntömääräinen syyskokous järjestetään Hyvinkäällä ravintola Harlekiinin tiloissa osoitteessa Kauppatori 1, Hyvinkää maanantaina 18.10. klo 18:00 alkaen. Tilaisuutta edeltää alueen parhaiden palkitsemistilaisuus sekä kahvitarjoilu.

Tervetuloa!
Pesäpalloliiton palkintogaala

Sami Ritola
3.10.2010

Pesäpalloliiton päätösgaalassa Turun hotelli Caribiassa palkittiin kauden ansioituneita pesäpalloilijoita. Vuoden valtakunnallisena nuoristovalmentajana palkittiin Antti Yli-Saunamäki Hyvinkäältä.

Helsingin Puna-Mustat vei palkinnon suurimman lisenssimäärän kasvu kategoriassa kasvattaen vuoden takaista lisenssimääräänsä peräti 111% prosenttia.

Lue lisää tästä linkistä.
Anu Kentala Roihun päävalmentajaksi

Sami Ritola
27.9.2010

Roihun johtokunta on kutsunut Anu Kentalan Roihun päävalmentajaksi. Anu koordinoi ja suunnittelee valmennusta ja harjoittelua kaikissa ikäryhmissä yhteistyössä valmentajien ja pelinjohtajien kanssa.

Tavoitteena on tarjota kaikille pelaajille laadukasta valmennusta ja omia pelitaitoja kehittävää ja tukevaa toimintaa. Käytännössä tämä tarkoittaa mm. ikärajat ylittäviä harjoitusryhmiä, tiiviimpää yhteistyötä valmentajien kesken ja kaupungin seuralle myöntämien harjoitusvuorojen aikaisempaa parempaa hyödyntämistä.
Nuorten naisten harjoituspäivä

Sami Ritola
27.9.2010

Vihdin Pallo järjestää nuorten naispelaajien harjoituspäivän Nummelassa sunnuntaina 3.10.2010. Vetäjinä toimivat Vihdin Pallon joukkueiden pelaajat ja valmentajat Mari Sallinen ja Sampo Pasanen. Harjoittelupäivä on suunnattu 14-22 vuotiaille.

Ilmoittautumiset 2.10 mennessä ja lisätietoja tapahtumasta sekä ilmoittautumisesta Vihdin Pallon sivuilta tästä linkistä.
C- ikäisten itä-lännet idän juhlaa

Sami Ritola
8.9.2010

Helsingissä 5.9 pelatuissa C- ikäisten itä-länsi otteluissa itä toimi kuljettajan paikalla vieden sekä tyttöjen-, että poikien ottelut puhtaasti. Mitään itsestäänselvyyksiä eivät idän voitot kuitenkaan olleet, sillä paikka paikoin länsi haastoi tosissaan ja teki idän pelinrakentelusta hankalaa.

Lue lisää Puna-Mustien sivuilta tästä linkistä.
Puna-Mustat ykköspesikseen

Sami Ritola
4.9.2010

Helsingin Puna-Mustien miesten joukkue palasi muutaman Suomensarjakauden jälkeen takaisin ykköspesikseen voittamalla tänään Seinäjoella pelatussa ottelussa perinteikkään Seinäjoen Mailajussit.

Ottelu oli numerollisesti tiukka ja koko ottelun ainoan juoksun toi toisen jakson neljännessä vuoroparissa Tuomo Allinen Justus Uusi-Kyynyn lyönnistä. Puna-Mustat voitti myös ottelusarjan ensimmäisen ottelun jaksoin 1-0 ja nousi näin ollen sarjaporrasta ylemmäs suoraan otteluvoitoin 2-0.

Ottelun pöytäkirjan nähtävissä tästä linkistä.
C- ikäisten itä-länsi Helsingissä 5.9

Sami Ritola
3.9.2010

C- ikäisten alueen itä-länsi ottelut pelataan sunnuntaina 5.9 Meilahden pesisstadionilla. Tyttöjen ottelu alkaa heti aamutuimaan klo 10 ja poikien ottelu klo 13.

Tyttöjen idän joukkueen pelinjohtajana toimii Pirjo Haukkamaa Keravan Pesis-Junioreista ja lännen puolella Maija Kaskinen Puna-Mustista sekä Marika Karhu Espoon Pesiksestä. Poikien puolella lännen joukkueen peliä johtaa Arttu Immonen.

Tapahtuman paikallisista järjestelyistä vastaa Puna-Mustat ja kioski palvelee yleisöä koko tapahtuman ajan.

C- tytöt itä: Johanna Aspholm, Vilma Montonen, Emma Torkkel (Roihu), Aliisa Aakula, Aija Aakula, Minna Varis (Paukku), Erika Haapalehto, Anni Haukkamaa, Aura Kuitunen, Sanni Tirkkonen, Anni Virta ja Venla Wahlman (Kepe)

C- tytöt länsi: Tytti Hyysalo, Suvi Partanen, Aino Stenvall, Vera Ristell (Espoo), Elina Kalke, Elviira Nieminen, Emmi Niemelä, Saara Peltola (Vipa), Helmi Kilpeläinen, Iina Taskinen, Maria Toikkanen ja Kristiina Laurikainen (Pumu)

C- pojat itä: Heikki Heimo, Karri Yrjänen (Riipe), Matias Hangasmaa, Antti Huovinen (Roihu), Ville Moitus, Topias Lepistö (Tahko), Valtteri Kaartokallio, Ville Lehtinen (LMV), Urho Ruuskanen, Joonas Vepsäläinen (Kipe), Samuli Ollikainen, Joonas Lindgren ja Eetu Alonen (Pumu)

C- pojat länsi: Joni Salo, Aleksi Kiianmies, Jarkko Matikka (Tahko), Iiro Jansson, Tatu Suontausta, Jani Budiansky, Joel Virolainen (Espoo), Atte Harju, Sami Virto (Vipa), Markus Mäki, Niko Mäenpää, Otto Färm ja Jyri Saatsi (Viki)
D- ikäisten itä-länsi 4.9 Hämeenlinnassa

Sami Ritola
1.9.2010

D- ikäisten itä-länsi ottelut pelataan lauantaina 4.9 Hämeenlinnassa klo 10:30 alkaen. Ensimmäisenä tulessa ovat alueen tyttöjuniorit, jonka jälkeen poikien ottelu seuraa klo 13:30 alkaen. Paikallisista järjestelyistä vastaa Hämeenlinnan Paukku ja kioski palvelee yleisöä koko tapahtuman ajan. Lisäksi paikalla on Intersportin myyntipiste.

D- Poikien idän pelinjohdosta vastaavat Petteri Kämäri ja Jukka Silvennoinen Lahden Mailaveikoista sekä lännellä Toni Ojala sekä Juhamatti Pitkänen Hämeenlinnan Paukusta. Tyttöjen idän pelinjohdosta vastaa Arto Määttä Keravan Pesis-Junioreista ja lännen puolella Mikael Mantila sekä Jenni Loikkanen Hämeenlinnan Paukusta.

D- Pojat Itä: Valtteri Laaksonen, Samppa Mielonen (LMV), Roope Yrjänen (Riipe), Eero Kuitunen, Mikko Rahkonen (Kepe), Mikko Kamppinen, Lauri Kuusisto (VJJ), Riku Tauchi, Teemu Maijanen, Joakim Haukilehto (Kipe), Ilmari Toikkanen (Pumu), Eeli Lamponen ja Joona Kyhyräinen (Päpe)

D- Pojat Länsi: Tony Vuorinen, Otto Vesala (Paukku), Anssi Haltia, Jani Arponen (Lammi), Feetu Pyrylä, Santtu Kalatie (Vipa), Jaakko Kivistö, Aki Lento (Espoo), Ukko Pietilä, Sakari Cronström (Roihu), Arttu Vaaralahti, Henri Öblom, Aleksi Hiissa ja Samuli Sinkkonen (Tahko)

D- Tytöt itä: Oona Aalto, Maria Ritola (Kepe), Katri Rokkanen, Nina Vertanen (Päpe), Julia Laulajainen, Tuulia Kontio (VJJ), Anni Mustonen, Julie Paukkunen (Kipe), Katri Kähönen, Silja Yli-Juuti (Roihu), Aino Tapola ja Selina Salmenlinna (Pumu)

D- Tytöt länsi: Iida Salminen, Sanimaria Selinko (Paukku), Lotta Vahvelainen, Oona Vahvelainen, Silja Ahlqvist, Heidi Jumppanen (Tahko), Lotta Immonen, Elna-Maria Satokangas (Vipa), Mira Rahikainen, Sani Suokorte (Jana), Riina Kallio, Sara Tuomisto (Espoo)
E- ikäisten itä-länsi

Sami Ritola
30.8.2010

E- ikäiset juniorit mittelivät itä-länsi paremmuudesta syksyisessä säässä Keravan koivikon kentällä. Tyttöjen puolella länsi oli niukasti parempi, sen sijaan poikien puolella itä vei sekä peli-, että kilpasarjan mittelöt nimiinsä.

Lisää tapahtumasta myöhemmin ja kuvia tästä linkistä.
Vanamoiden turnaus Jyväskylän voittoon

Sami Ritola
15.8.2010

Pääosin aurinkoisessa ja helteisessä säässä pelattu vanamoiden turnaus keräsi Helsingin Roihuvuoreen useita entisiä naisten pääsarjatason huippupelaajia taistelemaan ikäluokkansa Suomenmestaruudesta. Otteluiden onnistuneista järjestelyistä vastasi Helsingin Roihu ja sen aktiivinen talkooväki.

Lauantaina voitosta voittoon kulkenut Vihti/Roihu yhdistelmä kohtasi finaalissa Jyväskylän. Katja Saaren johdolla Jyväskylä pelasi tiivistä ulkopeliä ja teki tarvittavat juoksut ja voitti näin ollen Suomenmestaruuden.

Pronssiottelussa kohtasivat Ikaalinen ja Lappeenranta, jossa paremmaksi tällä kertaa osoittautui Ikaalisten joukkue. Tulokset löydät tästä linkistä.
Lady-Pesis turnaus Turussa 4.-5.9.2010

Sami Ritola
13.8.2010

Perinteeksi muodostunut Valtakunnallinen Lady-Pesis turnaus pelataan tänäkin vuonna Turussa 4.-5.9.2010 välisenä aikana. Turnauksessa pelataan kahdesa eri sarjassa; Mimmit-sarjassa pelaavat joukkueet perinteistä Lady-Pesistä ja Super-Lady sarjan kohderyhmänä on kovempia pelejä hakevat pelurit.

Viikonlopun ohjelmassa on myös Pesishunksit, rentoutumista Ruissalon kylpylän poreissa, päivällisbuffet sekä leidien oma yhteinen iltajuhla. Lisätietoa tapahtumasta, ilmoittautumislomakkeen sekä tapahtuman mainoksen löydät tästä linkistä.
Etulaiton 2/2010 julkaistu

Sami Ritola
13.8.2010

Etelän Pesiksen verkkojulkaisun etulaittoman toinen numero on ilmestynyt. Toinen numero kokoaa sisälleen tarinaa mm. Uudenmaan koulupesisturnauksesta, Etelä-Suomen alueleiristä sekä Hyvinkään Tahkon edustusjoukkueen kuulumisia.

Julkaisusta löydät myös alustavia koulutuspäivämääriä tulevalle kaudelle. Löydät kaikki etulaittoman numerot pääsivun vasemmasta palkista tai uusimman numeron suoraan tästä linkistä.
Kuntopesissarjat loppusuoralla

Sami Ritola
13.8.2010

Aluesarjojen lisäksi on Etelän Pesiksen Lahden ja PK- seudun kuntopesissarjat lähestymässä loppuratkaisuja. Lahden sarjoissa kilpasarjan puolella kiivaimmin runkosarjan voitosta taistelee Launepallo kintereillään Bc- Laune.

Pelisarjan puolella Metsäpesis on tehnyt jo selvää pesäeroa taakseen ja runkosarjan voitto tuntuukin olevan vain ajan kysymys.

PK- Seudun miesten sarjassa vielä tappioitta kulkeva Tieto Pesis on hallinnut runkosarjaa, kintereillään vain yhden tappion rasittama Helsingin Pesäveikot.

Sekasarjoissa kevätkierroksen jälkeen jakauduttiin alkulohkojen sijoitusten perusteella kolmeen erilliseen jatkosarjaan, joissa ottelut ovat vasta alkaneet. Tiedossa tulee olemaan siis tiukkoja tilanteita ja loppuratkaisuja.

Lisätietoa Lahden kuntopesissarjoista voit lukea tästä linkistä ja PK- seudun kuntopesissarjoista tästä linkistä.
90- luvun pesislegendat kohtaavat Roihuvuoressa

Sami Ritola
5.8.2010

Nyt jo toista kertaa järjestettävä Vanamo-turnaus kerää ison joukon nimekkäitä pesisnaisia Roihuvuoreen 14.-15.8. Mukana on naisten pesispörssin top kympistä Katja Saari, Päivi Ikola, Hanna Airaksinen ja Henna Salmela.

”RoihuVihti -yhdistelmäjoukueessa pelaavat lisäkseni ainakin Jaana Vapaavuori, Kaisa Höglund, Katja Nissinen, Henna Salmela, Päivi Väistö, Heli Ruoho, Sirpa Tikka, Tiina Roponen, Leena Hakala, Susanna Pietikäinen ja Satu Laine”, luettelee Anu Kentala, jonka oma peliura jatkuu vielä Roihun ykköspesisjoukkueessa.

”Eniten odotan vanhojen pelikavereiden tapaamista, sekä oman joukkueen että "vihollisten", miettii Kaisa Höglund kysyttäessa odotuksia tulevasta turnauksesta. ”Varmasti pelit tuovat mieleen mukavia muistoja menneiltä vuosilta mutta ennen kaikkea tiedossa on kovia pelejä! Tavallisista sarjapeleistä ne kuitenkin varmasti eroavat rennommalla tunnelmallaan. Nyt pidetään hauskaa!”, Kaisa jatkaa. Kaisankin oma pesisura jatkuu vielä Roihun ykköspesisjoukkueessa.

”Nyt on loistava tilaisuus fiilistellä vanhoja pesismuistoja ja nähdä vielä kerran omat suosikkipelaajat tositoimissa”, muistuttaa Anu ja toivoo yleisöä sankoin joukoin Roihuvuoreen kannustamaan suosikeitaan. Viime vuonna Lappeennarannassa vastaava turnaus näytti, että pesäpallotaidot eivät ole näiltä naisilta kadonneet minnekään.
Espoon Pesis etsii valmentajia

Sami Ritola
1.8.2010

PK- seudun suurin seura Espoon Pesis etsii innostuneita ja innostavia valmentajia juniorijoukkueisiinsa. Aikaisempi kokemus lasten ja nuorten toiminnasta katsotaan eduksi.

Ota rohkeasti yhteyttä seuran valmennusvastaavaan Matti Selkälään, matti.selkala(ät)pp1.inet.fi tai puheenjohtajaan Maila Lingman-Nukalaan, puh. 050-301 7314 tai mlingmannukala@gmail.com.

Lisätietoa toiminnastamme www.espoonpesis.fi
Harrastepesiksen SM- kisat

Sami Ritola
8.7.2010

Kesän hulvattomin pesistapahtuma, harrastepesiksen SM-kisat tulee taas! Ei muuta kuin porukka kasaan ja suunnaksi Tampere 24.-25.7. Hauskaa on luvassa tuttuun tyyliin!

Lisätietoja turnauksesta löydät Hämeen Pesäpallon sivuilta tästä linkistä. Huomaathaan, että ilmoittautuminen päättyy pian!
Roihu palkittiin vuoden helsinkiläisseurana

Sami Ritola
14.6.2010

Pesäpallo lyö entistä voimakkaammin läpi pääkaupunkiseudulla. Yksi esimerkki tästä on Itä-Länsi-otteluiden paluu pääkaupunkiin 23 vuoden tauon jälkeen. Lauantaina Helsingin kaupunki palkitsi Roihu ry:n vuoden helsinkiläisseurana erityisistä ansioista lasten ja nuorten kasvattajana.

Lue lisää tästä linkistä
Alueleirillä säpinää

Sami Ritola
14.6.2010

Etelän Pesiksen alueen järjestämät D-, E- ja F-ikäisten alueleirit pidettiin toukokuun viimeisenä viikonloppuna Vihdin Nummelassa. Kaikkiaan 42 joukkuetta mitteli paremmuudestaan viidessä eri sarjassa (D-pojat ja -tytöt, E-pojat ja -tytöt sekä F-ikäiset). Lähes 600 pesisjunioria ympäri Etelä-Suomea aina Haminaa ja Kuusankoskea myöten kokoontui viime kesän Suurleiri-maisemiin.

Pelit lähtivät liikkeelle heti perjantai-iltana jatkuen koko pitkän lauantain ja päättyen sunnuntai-iltapäivällä sarjojen finaaleihin. D-poikien finaalissa Kinnarin Pesiksen06 D-pojat löivät Keravan Pesiksen 6-4 ja pronssipelissä Espoo valkoinen voitti isäntäjoukkue ViPan.

D-tyttöjen kärkilohkon voitti Kuusankosken Puhti puhtaalla pelillä. Keravan ykkös- ja kakkosjoukkueet kisasivat himmeemmistä mitaleista ja tällä kertaa kakkosjoukkue oli etevämpi. Tämä on oiva esimerkki siitä, että turnauksessa voi tapahtua selkeää pelillistä kehittymistä lyhyessäkin ajassa.

E-poikien leirin kultamitalit menivät puhtaalla pelillä Riihimäen Pesiksen E-pojille. Numerollisesti he olivat ylivoimaisia sarjassaan, sillä sijoille 2-4 tulleet Kinnari, Kerava ja Jokioinen saivat kukin loppusarjassa kasaan 2 pistettä. Vastaavassa ikäluokassa tyttöjen sarjan voitti Päiväkummun Pesis, joka kertoi viime vuoden vaatimattoman menestyksen jälkeen päättäneensä tulla tänä vuonna leirille voittajaksi eikä pisteautomaatiksi. Harjoittelu tekee mestarin !

F-ikäisissä tytöt ja pojat pelasivat samassa sarjassa. Haminan Palloilojoiden F-pojat olivat tässä sarjassa omaa luokkaansa, mutta hyvän vastuksen antoivat mm. Janakkalan Janan tytöt.

Leiriorganisaatiolla oli hyvä rutiini viime kesän Suurleiri-koitoksen jälkeen ja niin majoitus- kuin ruokailujärjestelytkin sujuivat ongelmitta. Liekö hyvät kelit tai iloisten pesisjunnujen riemunkiljahdukset saaneet liikkeelle Nummelan, Ojakkalan ja Huhmarnummen kentille myös paikallisia ihmisiä seuraamaan kaikkiaan toistaa sataa junnupeliä ?

Leiri vahvisti jälleen paikkaansa kauden aloittavana ’kuntomittarina’ sekä mukavahenkisenä pesisturnauksena. Joukkueista huokui innostunut mieliala ja voitontahto. Oli hienoa jälleen nähdä tuttuja pesiskasvoja ympäri Suomen Vihdissä. Kiitokset kaikille osallistujille, talkoolaisille ja Vihdin kunnalle. Ilman kaikkien teidän panosta leiristä ei olisi tullut niin onnistunutta kuin se oli.
Uudenmaan alakoulujen pesismestaruudet

Sami Ritola
28.5.2010

Uudenmaan alakoulujen pesismestaruuksista pelattiin Espoossa 28.5. Paikkapaikoin sateisissakin olosuhteissa voittajaksi poikien puolella pelasi Hyvinkään Hämeenkadun koulu ja tyttöjen puolella Keravan Savion koulu.

Kaiken kaikkiaan turnaukseen osallistui 5 paikkakuntaa tyttö- ja poikajoukkueiden voimin. Mukana turnauksessa olivat Nurmijärvi, Espoo, Hyvinkää, Kerava ja Järvenpää.

Lue lisää Espoon Pesiksen verkkosivuilta tästä linkistä.
Etelä-Suomen alueleiri käyntiin viikonloppuna

Sami Ritola
24.5.2010

Etelä-Suomen alueleiri kokoaa F-, E-, ja D- ikäiset tyttö- ja poikajunioripelaajat Vihdin maisemiin pelaamaan tiukkoja otteluita ja nauttimaan leiritunnelmasta.

Kaiken kaikkiaan joukkueita leirille osallistuu muutaman poisjäännin seurauksena mukavat 42 joukkuetta. Ensimmäiset ottelut pelataan perjantai iltana 28.5 ja leiri päättyy sunnuntai iltapäivänä 30.5.

Sarjaohjelmat ja lohkojaot ovat julkaistu ja löytyvät tästä linkistä. Samaiseen osoitteeseen tullaan päivittämän leirin aikana tuloksia mahdollisimman reaaliaikaisesti. Majoituskoulutus ja kenttien osoitteet löytyvät tästä linkistä.
Maakuntasarjan käyntiin

Sami Ritola
14.5.2010

Maakuntasarjat käynnistyvät toden teolla ensi-viikolla. Varaslähtö sarjaan otetaan miesten puolella sunnuntaina 16.5, jolloin nuorekkaan Hyvinkään Tahkon vieraaksi matkustaa Vihdin Pallo.

Etelä-lohkossa pelataan naisten sekä miesten puolella kaksinkertainen sarjamuoto. Miehissä sarjan voittaja nousee Suomensarjaan ja naisten puolella lohkon voittaja karsii paikasta ykköspesikseen keski-lohkon voittajan kanssa.

Miesten ennakkopaketti ja Naisten ennakkopaketti
Etulaiton 1/2010 julkaistu

Sami Ritola
4.5.2010

Etelän Pesiksen verkkojulkaisun Etulaittoman ensimmäinen numero on ilmestynyt. Julkaisu ilmestyy kaiken kaikkiaan 3-4 kertaa vuodessa ja se kokoaa sisäänsä mielenkiintoisia haastatteluita, tarinoita sekä tärkeimpiä ajankohtia.

Ensimmäisessä numerossa mm. tarinaa Askolan Urheilijoista, Itä-Lännestä sekä kuntopesiksestä. Lehden päätoimittajana toimii Mika Lappalainen ja uusimman numeron saat kätevästi tästä linkistä tai Etelän Pesiksen pääsivujen vasemmasta palkista.
Liitonsarjojen tuomariohjelmat

Sami Ritola
2.5.2010

Etelä-Suomen alueen liitonsarjaotteluiden tuomariohjelmat ovat julkaistu ja ne löytyvät verkosta Etelän Pesiksen sivuilta tuomaritoiminnan alta. Ohjelmia tullaan päivittämään sitä mukaa kun mahdollisia muutoksia tulee.

Ohjelmasta löydät kaikki alueen liitonsarjojen tuomaritehtävät pl. Miesten superpesiksen, ykköspesiksen ja naisten superpesiksen osalta, joista ohjelmat on julkaistu kesäkuun loppuun asti. Päivitys näiden puuttuvien otteluiden osalta tullaan tekemään myöhemmin kesällä.

Tuomarien yhteystiedot tullaan julkaisemaan lähiaikoina.
Aluesarjat käyntiin

Sami Ritola
2.5.2010

Etelän Pesiksen aluesarjat käynnistyivät naisten aluesarjan ottelulla, jossa ratkottiin Keravan jäsenten välisessä ottelussa naispesäpalloilun paremmuutta Kepe Piristyksen ja Kepe C:n välillä. Hyvässä hengessä pelatun ottelun voitti puhtaasti 2-0 Kepe C antamatta juoksuakaan Päristykslle.

Koleista keleistä huolimatta aluesarjat ovat nyt käynnistetty ja tästä päivästä pitäen otteluita pelataan lähes päivittäin usean sarjan voimin. Aiempien vuosien tapaan voit seurata sarjojen kehittymistä lähes reaali-ajassa sarjataulukot alalehden alta.
Alueen itä-länsi ottelut 2010

Sami Ritola
24.4.2010

Etelä-Suomen aluesarjojen itä-länsi otteluiden järjestävät paikkakunnat on päätetty. Tapahtumien sarjan avaa E- ikäisten itä-länsi, joka järjestetään 28.8 Keravalla.

D- ikäisten itä-länsi jatkaa sarjaa Hämeenlinnassa 4.9 lauantaina ja vielä samaisena viikonloppuna 5.9 C- ikäiset mittelevät paremmuudestaan Helsingissä Meilahden kentällä.
Aluevalmentajakoulutuksen III- osio

Sami Ritola
7.4.2010

Etelän Pesis järjestää aluevalmentajakoulutuksen III- osion Järvenpäässä 24.4. Koulutus on lähtökohtaisesti suunnattu E- ja D- ikäisten valmentajille ja pelinjohtajille.

Kolmas moduuli keskittyy pelikauden suunnitteluun, taktiikkaan, pelinjohtamiseen sekä suoritusvarmuuden ylläpitoon ja pelin kehittämiseen. Lisäksi mukana on liiketaito osio.

Yksittäisen koulutusmoduulin hinta on 50 euroa. Kaikkien kolmen moduulin hinta on 120 euroa. Hinnat sisältävät ruokailun ja materiaalit.

Sitovat ilmoittautumiset koulutukseen 21.4.2010 mennessä joko Etelän Pesiksen jäsensivujen kautta tai vaihtoehtoisesti sähköpostilla sami.ritola(ät)etelanpesis.fi tai puhelimitse 040-5606078.

Osallistujapaikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä ja paikkoja on rajoitetusti.
Kirjurikoulutusta Hyvinkäällä ja Helsingissä

Sami Ritola
5.4.2010

Etelän Pesis järjestää kirjurikoulutusta Hyvinkäällä Rantasipin tiloissa osoitteessa Härkävehmaankatu 4 sekä Helsingissä Stoa:n tiloissa osoitteessa Turunlinnantie 1. Hyvinkäällä koulutus järjestetään 19.4 klo 17:30 alkaen ja tilaisuus alkaa pienen pöytäkirjan läpikäynnillä. Tämän jälkeen siirrytään noin klo 18:30 isoon pöytäkirjaan.

Helsingin tilaisuus jakautuu kahdelle päivälle, joista ensimmäisessä 21.4 klo 18 tilaisuudessa käydään läpi iso- ja pieni pöytäkirja ja 28.4 klo 18 alkavassa tilaisuudessa ATK- kirjanpito.

Kouluttajana Hyvinkään tilaisuudessa toimii Henna Backberg ja Helsingissä Tytti Salminen. Ilmoittautuminen tapahtuu jäsensivustojen kautta tai osoitteeseen sami.ritola(ät)etelanpesis.fi viimeistään 16.4. mennessä.
C- ikäisten training camp

Sami Ritola
27.3.2010

C- ikäisten training tapahtuma järjestetään Vihdin Nummelassa 28.3. klo 10 alkaen. Tapahtuma kokoaa noin 40 C- ikäistä tyttöä ja poikaa sekä heidän valmentajiaan ulko- ja sisäpelipeliharjoitusten ja luentojen pariin.

Kouluttajina campilla toimivat Mikko Pirhonen, Markus Meriläinen, Päivi Väistö, Ilkka Surakka ja Jari Luopa.
Nuoret johtajat koulutus

Sami Ritola
25.3.2010

Etelän Pesis järjestää nuoret johtajat koulutuksen, joka on suunnattu noin 16-20 vuotiaille nuorille, jotka ovat valmiita sitoutumaan koulutukseen noin vuodeksi sekä ovat kiinnostuneita seuratoiminnasta sen eri muodoissa.

Koulutus tulee sisältämään useita lähiviikonloppuja PK- seudulla sekä muutaman lähijakson urheiluopistolla. Kaikkiin koulutuksiin sisältyy ruokailu.

Koulutuspaketin hinta on jäsenseurojen osallistujilta 490 euroa henkilöä kohden. Koulutukseen voi ilmoittautua osoitteeseen sami.ritola(ät)etelanpesis.fi, sisältäen henkilön yhteystiedot ja seuran mitä hän edustaa. Lisätietoja koulutuksesta saatavissa myös samaisesta osoitteesta tai puhelimitse (numero löytyy yhteystiedot linkin alta vasemmalta).

Hakuaika koulutukseen kestää 16.4 asti. Koulutuksen toteutuminen vaatii riittävän osallistumismäärän.

Lisätietoja koulutuksesta tästä linkistä.
Etelä-Suomen alueleiri 28.-30.5.2010

Sami Ritola
14.3.2010

Etelä-Suomen alueleirin ilmoittautuminen on alkanut. Leiri järjestetään Vihdissä 28.-30.5. välisenä aikana ja sinne ovat tervetulleita kaikki D-, E- ja F- ikäluokan tyttö- ja poikajoukkueet ympäri Suomen.

Ottelut pelataan erinomaisissa olosuhteissa mm. kolmella hiekkatekonurmella lyhyillä etäisyyksillä. Leiripassin hinta on viime vuotiseen tapaan 60 euroa ja ilmoittautumismaksu, joka sisältää 2 leiripassia on 130 euroa.

Lisätietoa löydät leirisivuilta ja ilmoittautumaan pääset suoraan tästä linkistä.
Joukkueenjohtajien palaveri

Sami Ritola
9.3.2010

Uusien ja kokemattomien aluesarjan joukkueenjohtajien koulutus- ja keskustelutilaisuus järjestetään Hyvinkään Rantasipissä torstaina 25.3 klo 18:00 alkaen.

Tilaisuudessa käydään läpi kauden 2010 juoksutus sekä yleisimmät kysymyksiä herättävät asiat, kuten ottelusiirtojen- ja tulosten ilmoittaminen, seurasiirrot jne. Tämän jälkeen on mahdollisuus kysyä kaikkia sarjatoimintaa koskevia asioita vapaamuotoisesti.

Tilaisuus on suunnattu uusille aloitteleville tai kokemattomille joukkueenjohtajille. Yleinen tietopaketti kauden kulusta toimitetaan erikseen sähköpostilla joukkueiden yhdyshenkilöille ja merkittäviä muutoksia ei ole tulossa.

Tilaisuuteen tulee ilmoittautua 21.3 mennessä joko Etelän Pesiksen jäsensivujen kautta tai vaihtoehtoisesti sähköpostitse sami.ritola(ät)etelanpesis.fi. Ilmoittautumisen tulee sisältää nimen, seuran ja joukkueen lisäksi sähköpostiosoite ja puhelinnumero.
Kevätkokous

Sami Ritola
5.3.2010

Etelän Pesiksen sääntömääräinen kevätkokous järjestetään maanantaina 22.3.2010 klo 18:00 alkaen Hyvinkään Rantasipin tiloissa osoitteessa Härkävehmaankatu 4, Hyvinkää.

Kokouskutsu ja esityslista on toimitettu jäsenseuroille. Tervetuloa!
Valtakunnallisten leirien ilmoittautuminen

Sami Ritola
1.3.2010

Valtakunnallisten pesäpalloleirin ilmoittautumisikkuna on avautunut. Ilmoittautumiset tehdään tänäkin vuonna kaavakkeen avulla leirikohtaisesti. Uusittu tekniikka ilmoittautumisohjelmistossa mahdollistaa nyt myös tietojen päivittämisen joukkuekohtaisen päivitystunnuksen avulla.

Leirien ilmoittautumiseen pääset tästä linkistä.
Liitonsarjatuomareiden koulutustilaisuus

Sami Ritola
16.2.2010

Liitonsarjatuomareiden koulutustilaisuus järjestetään Järvenpäässä Hotelli Rivolin tiloissa torstaina 4.3 klo 18:00 alkaen. Tilaisuus koskee A-, B-, C- ja D- tason tuomareita ja kestää arviolta noin 2 tuntia.

Tilaisuuksissa käydään läpi mm. kauden painotusalueita, sekä suoritetaan tuomarikoe. Koulutuksen päävastuullisena vetäjänä toimii maakuntakouluttaja Kalle Hietanen.
Pesistä Leppävaaran lukiossa

Sami Ritola
6.2.2010

Leppävaaran lukion urheilulinja tarjoaa PESÄPALLO valmennusta syksystä 2010 alkaen. Urheilulinja tarjoaa huipulle tähtääville urheilijoille laadukasta valmennusta ja joustavan lukio-opiskelun. Valmennuksen pääpaino on henkilökohtaisten perusominaisuuksien ja lajitaitojen kehittämisessä. Valmennus toteutuu tiistaisin ja torstaisin lajikohtaisena valmennuksena.

Leppävaaran lukion urheilulinjalle haetaan sähköisesti yhteishaussa 1.-9.3.2010 osoitteessa www.haenyt.fi. Sähköisen haun lisäksi hakijan on täytettävä urheilulinjan oma hakulomake. Urheilulinjan hakulomakkeita saa lukion kansliasta ja lukion nettisivuilta. Hakemusten palautus tapahtuu lukion rehtorille 19.3.2010 mennessä.

Lue lisää tästä linkistä.
Aluesarjoihin ilmoittautuminen

Sami Ritola
1.2.2010

Kauden 2010 Etelän Pesiksen kilpa- ja pelisarjoihin ilmoittautuminen on alkanut 1.2 kestäen aina Helmikuun loppuun asti. Ilmoittautumisten tilannetta voidaan tänäkin vuonna seurata reaaliajassa kilpailutoiminnan ala-otsikon alta.

Sarjoihin ilmoittautumisen voit suorittaa kätevästi täyttämällä tästä linkistä löytyvän lomakkeen tiedot huolellisesti.
Tuomarivastaavien koulutustilaisuus

Sami Ritola
27.1.2010

Tuomarivastaavien koulutustilaisuus järjestetään Torstaina 18.2 klo 18:00 alkaen Hyvinkään Rantasipissä. Tilaisuus on pakollinen kaikille jäsenseurojen tuomarivastaaville tai heidän mahdollisille sijaisilleen.

Tilaisuudessa käydään läpi tuomarivastaavien tehtäviä ja merkittävää roolia seurojen tuomareiden ja alueyhdistyksen välillä. Lisäksi tilaisuudessa annetaan eväitä tuomarivastaavien seuran sisäisesti käymiin tuomarikoulutustilaisuuksiin ja seuran sisäisen tuomaritarkkailun suorittamiseen.
Aluevalmentajakoulutuksen II- osio

Sami Ritola
26.1.2010

Etelän Pesis järjestää aluevalmentajakoulutuksen II- osion Hyvinkäällä 13.2. Koulutus käsittää kokonaisuudessaan kolme osiota, joista viimeinen järjestetään huhtikuussa. Koulutus on lähtökohtaisesti suunnattu E- ja D- ikäisten valmentajille ja pelinjohtajille.

Toisen osion kouluttajina toimivat Markus Meriläinen, Ilkka Surakka, Heikki Matikainen ja Jari Luopa. Toinen moduuli keskittyy taktiikkaan, joukkuetaitojen kehittämiseen sekä niiden tuomiseen harjoitteluun. Lisäksi mukana on liiketaito osio ja tilanneharjoittelua sekä suoritusvarmuudenylläpitoa.

Yksittäisen koulutusmoduulin hinta on 50 euroa. Kaikkien kolmen moduulin hinta on 120 euroa. Hinnat sisältävät ruokailun ja materiaalit.

Sitovat ilmoittautumiset koulutukseen 5.2.2010 mennessä joko Etelän Pesiksen jäsensivujen kautta tai vaihtoehtoisesti sähköpostilla sami.ritola(ät)etelanpesis.fi tai puhelimitse 040-5606078.

Osallistujapaikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä ja paikkoja on rajoitetusti.
PML- koulutus

Sami Ritola
18.1.2010

Etelän Pesis järjestää PML- koulutuksen Järvenpäässä lauantaina 13.2 klo 09- alkaen. Tilaisuuden pääkouluttajana toimii Marita Huikari ja koulutus on suunnattu valmentajaksi aikoville ja pelaajien vanhemmille.

Koulutus sisältää luentoja lapsen kehitysvaiheet huomioivasta liikunnasta, käytännön harjoituksia lapsen monipuolisesta liikunnasta ja on pohjana myöhemmin opetettaville lajitaidoille. Varsinaista lajitaitojen opettamista kurssi ei siis sisällä.

Tarkempi aikataulu lähetetään myöhemmin ilmoittautuneille. Koulutuksen hinta on 60 euroa.

Sitovat ilmoittautumiset koulutukseen 31.1.2010 mennessä joko Etelän Pesiksen jäsensivujen kautta tai vaihtoehtoisesti sähköpostilla sami.ritola(ät)etelanpesis.fi tai puh. 040-5606078.

Osallistujapaikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä.
JPVT- koulutus

Sami Ritola
15.1.2010

Etelän Pesis järjestää Junioripesis valmentaja koulutuksen I- osion (JPVT I) Helsingissä 6.- 7.2.2010. Koulutus käsittää kaksi jaksoa, joista jälkimmäinen toteutettaneen alkukeväästä 2010. Kurssin ensimmäisen osion pääkouluttajana tulee toimimaan Ilkka Surakka.

Koulutuksen kokonaishinta on 120 euroa. Ennakkotiedot ohjelmineen tullaan toimittamaan suoraan osallistujille sähköpostitse.

Koulutukseen ilmoittautuminen sunnuntaihin 31.1.2010 mennessä joko Etelän Pesiksen jäsensivujen kautta tai suoraan sähköpostilla sami.ritola(ät)etelanpesis.fi. Ilmoitathan ilmoittautumisen yhteydessä täydelliset yhteystietosi sisältän osoite, puhelin ja sähköpostitiedot sekä seurasi.

Paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä.