Uutiset

2017 | 2016 | 2015 | 2014 | 2013 | 2012 | 2011 |2010 | 2009 | 2008 | 2007 | 2006 | ETSI

Uutisosion alle kerätään kootusti kaikki Etelän Pesiksen alueella tapahtuvat tapahtumat, koulutukset sekä tiedotettavat asiat. Etelän Pesiksen jäsenseurojen rekisteröityjen käyttäjien on mahdollista lisäksi aktivoida erillinen newsletter toiminto jäsensivuilta, jonka avulla käyttäjä saa sähköpostiinsa tiedon uuden uutisen ilmestyessä.

Danisco turnaus 21.-24.2.2008

Sami Ritola
27.12.2007

Haminan Palloilijat ry järjestää suuren suosion ja julkisuuden saaneen pesisturnauksen. Turnauksessa ei ratkota paremmuuksia, vaan tarjotaan lapsille elämyksiä pesiksen parissa. Pelien lomassa on mahdollisuus myös tekniikkakisaan, jossa lajeina on 30 metrin juoksu ja tarkkuusheitto.

Lisätietoja Haminan Palloilijoiden sivuilta tästä linkistä.
Lyönti- ja heittotekniikan koulutus

Sami Ritola
21.12.2007

Etelän Pesis järjestää Hyvinkäällä valmentajille suunnattua pesäpallon lyönti- ja heittotekniikka koulutusta Sunnuntaina 20.1 klo 11:00-13:00 välisenä aikana.

Koulutuksessa analysoidaan ja opetetaan peruslyönnin ja perusheiton tekninen suoritus, joiden avulla oikeaa tekniikka voidaan viedä eteenpäin omien valmennettavien kanssa.

Tilaisuuden vetäjänä toimii Hyvinkään Tahkossa pitkän päiväntyön valmennuksen parissa ja edelleenkin aktiivina toimiva Jussi Haapala. Lisäksi koulutuksessa toimii apukouluttajia.

Ilmoittautuminen tapahtuu Etelän Pesiksen jäsensivustojen kautta tai vaihtoehtoisesti voit ilmoittautua osoitteeseen sami.ritola(ät)etelanpesis.fi. Paikat täyteteään ilmoittautumisjärjestyksessä ja viimeinen mahdollinen ilmoittautumispäivä on 16.1.
Yhdistä opiskelu ja pesäpallo Hämeenlinnassa

Sami Ritola
19.12.2007

Hämeenlinnan Lyseon lukiossa yleislukion rinnalla on oma urheilulinja, johon oppilaat valitaan peruskoulun päättötodistuksen lukuaineiden keskiarvon ja lajikohtaisen liikunnallisen sisäänpääsykokeen yhteispisteytyksen perusteella. Urheilulinjalle otetaan vuosittain n. 30 oppilasta, jotka ovat omassa lajissaan säännöllisessä ja tavoitteellisessa koulun ulkopuolisessa valmennuksessa.

Pesäpalloilijoiden vastuuvalmentajana toimii Marko Ruuskanen. Ruuskasella on pitkä valmennustausta ja hän on suorittanut pesäpallon lajivalmentajatutkinnon (PLVT) vuonna 2006. Valmentajana Ruuskanen omaa pitkän historian toimien mm. Lapuan Virkiän naisten superpesiksessä sekä nykyään Hyvinkään Tahkon poikien superpesiksen päävalmentajana.

Lisätietoa ja yhteystiedot saatavissa tästä linkistä.
Pesäpalloa Sotungin lukiossa

Sami Ritola
12.12.2007

Liikuntapainotteinen Itä-Vantaalla sijaitseva Sotungin lukio tarjoaa jatkossa myös Pesäpallopainotteista opinahjoa. Tavoitteena on tarjota Sotungin lukion pesäpalloileville oppilaille mahdollisuus laadukkaaseen lajiharjoitteluun kouluaikana.

Pesäpallovalmennus tarjoaa mahdollisuuden kehittää pelaajan henkilökohtaista taitotasoa, pelikäsitystä ja fyysisiä ominaisuuksia ja sen myötä tukee pelaajan henkilökohtaisten tavoitteiden saavuttamista. Luonnollisesti pesäpallovalmennus tukee seuroissa tapahtuvaa harjoittelua.

Vastuuvalmentajina toimivat Ilkka Surakka ja Heikki Matikainen, joilla molemmilla on opettajataustan lisäksi myös vahva pesäpallon valmennuksellinen tausta.

Yhteystiedot ja lisätietoa tästä linkistä.
Seuratoimijoiden teemapäivä

Sami Ritola
10.12.2007

Etelä-Suomen alueen seuratoimijat kokoontuivat yhteisen pöydän ääreen Järvenpäähän keskustelemaan alueen tulevaisuuden näkymistä ja kertamaan hieman mennyttä kauttakin.

Tilaisuudessa käytiin läpi mm. tulevan kauden D- ja E- ikäisten alueleirikonseptia, C- ikäisten aluejoukkuetta sekä seurojen toimintakilpailua. Lisäksi Risto Torvinen Vihdin Pallosta esitteli Vihdin Pallon tarinaa ja Tytti Salminen seuratoiminnan arkipäivän asioita lainsäädännön osalta.

Tilaisuudessa oli paikalla osanottajia 12 eri seurasta. Etelän Pesis haluaa kiittää kaikkia osallistujia aktiivisesta ja hedelmällisestä keskustelusta.

Tilaisuuden materiaali on saatavissa Etelän Pesiksen jäsensivustoilta.
Kauden 2007 parhaat

Sami Ritola
1.12.2007

Etelän Pesis palkitsi alueen seuratoimijapäivän yhteydessä kauden 2007 Etelä-Suomen ansioituneimpia seuroja, toimijoita, pelaajia, pesistekoja ja tuomareita Järvenpään Hotelli Rivolin tiloissa.

Vuoden Seura Vihdin Pallo ja PJ Esa Lehtiranta Merkittävänä alueellisena tapahtumana Hyvinkään Tahkon miesten Suomenmestaruus toi paljon huomionosoituksia Tahkon pelaajille ja toimijoille. Lisäksi toisena merkittävän tekona huomioitiin erinomaisesti järjestetty valtakunnallinen naperoleiri Keravalla.

Vuoden seurana palkittiin Vihdin Pallo ja vuoden junioriseurana Roihu Helsingistä. Ilahduttavaa alueen kannalta on se, että monella seuralla ovat asiat hyvällä mallilla ja tulevina vuosina huomionosoituksia satelee varmasti monelle seuralle.

Seuraavassa on koosteena kaikki palkitut kaudelta 2007.

Vuoden miespelaaja:    Riku Rantanen, Hyvinkään Tahko
Vuoden naispelaaja:    Pirre Simolin, Vihdin Pallo
Vuoden tyttöpelaaja:   Virpi Hukka, Vantaanjoen Juoksu
Vuoden poikapelaaja:   Miika Matikka, Hyvinkää Tahko
Vuoden tuomari:      Jari Uusitalo, Helsinki
Vuoden nuorisotuomari:  Karoliina Lehtinen, Espoo
Vuoden valmentaja:    Risto Torvinen, Vihdin Pallo
Vuoden pelinjohtaja:   Miika Rantatorikka, Hyvinkään Tahko
Vuoden seura-aktiivi:   Maila Lingman, Espoon Pesis
Vuoden seura:       Vihdin Pallo
Vuoden junioriseura:   Roihu
Vuoden juniorijoukkueet: Tahko D- Pojat
             PuMu C- Tytöt 
Kauden pesisteko:     Keravan-Pesis Juniorit
             Hyvinkään TahkoEtelän Pesiksen syyskokous

Sami Ritola
12.11.2007

Etelän Pesiksen syyskokous järjestettiin Hyvinkään Rantasipissä 12.11. Tilaisuudessa käytiin läpi ja hyväksyttiin pienin tarkennuksin kauden 2008 talousarvio ja toimintasuunnitelma.

Tulevan kauden toimipistealueita ovat mm. alueellisten leirien järjestäminen ja harrastepesäpalloilun edistäminen. Lisäksi perustoiminnan ylläpitämiseen ja kehittämiseen tullaan satsaamaan myös tulevana kautena, jotta positiivinen suuntaus alueellisissa harrastajamäärissä saadaan ylläpidettyä.

Etelän Pesiksen johtokuntaan uudelle kaksivuotiskaudelle valittiin Hannu Vaininen, Esa Lehtiranta ja Joel Lingman. Kaikki valitut jatkavat johtokunnassa, eli tulivat uudelleen valituiksi.
Seuratoimijoiden teemapäivä

Sami Ritola
10.11.2007

Etelän Pesis järjestää jäsenseurojen seuratoimijoiden teemapäivän hotelli Rivolin tiloissa osoitteessa Asema-aukio, Järvenpää 1.12 klo 10:00-16:00 välisenä aikana.

Tilaisuus on suunnattu jäsenseurojemme johtokuntien puheenjohtajille ja/tai aktiiviselle johtokunnan jäsenille, jotka ovat agendan mukaisista asioista näkemyksen omaavia henkilöitä. Tilaisuus on maksuton ja sisältää kahvi- ja ruokatarjoilun.

Tilaisuuteen ilmoittautuminen viimeistään 27.11 mennessä tästä linkistä tai vaihtoehtoisesti sähköpostitse: sami.ritola(ät)etelanpesis.fi. Ilmoittautuminen sähköisesti, jota tapaa suosittelemme, vaatii käyttäjätunnuksen Etelän Pesiksen jäsensivustoille.

Tilaisuuden alustava agenda ja suuntaa antava aikataulu seuraavassa. Lisätietoja saatavissa allekirjoittaneeelta. Tervetuloa keskustelemaan, kuuntelemaan ja rakentamaan yhteistä tulevaisuutta!

SEURATOIMIJOIDEN TEEMAPÄIVÄ
JÄRVENPÄÄ 1.12 klo 10:00 - 16:15 (Hotelli Rivoli)

klo 10.00 TILAISUUDEN AVAUS
  10.15 KAUDEN PARHAIDEN PALKITSEMINEN
  10.30 ETELÄN PESIS
          - Yhteenveto menneestä kaudesta
          - Alueleirit 2008
          - Kilpailu- ja tuomaritoiminta
          - Koulutus
          - Pisteytysjärjestelmä
          - Vapaamuotoinen keskustelu

klo 12.00 LOUNAS

klo 14.00 VIHDIN PALLON TARINA
  14.30 KAHVI
  14.40 SEURATOIMIJA KOULUTUS
  - Seuran toiminnassa huomioitavat lait ja säädökset
  - Seuran toiminnan suunnittelu ja seuranta (mm.vuosisuunnitelma)
  - Avustukset ja varainhankinta
  - Seuran toimintojen organisointi (erilaisia tapoja)
  - Verohallinnon kertomaa yhdistyksen verotuksesta

  16.00 TILAISUUDEN YHTEENVETO JA PÄÄTÖSPPL siirtojärjestelmät sähköiseen aikaan

Sami Ritola
1.11.2007

Pesäpalloliiton ylläpitämät liitonsarjoja koskevat seurasiirtolomakkeet siirtyvät sähköiseen aikaan. Muutokset seurasiirroissa, jotka koskevat Superpesistä, Ykköspesistä, suomensarjaa tai valtakunnallisia A-C -nuorten sarjoja tehdään siis tästä lähtien sähköisesti.

Huomioithan, että maakuntasarjojen ja alueen sarjojen siirrot toteutetaan edelleenkin paperilomakkeella.

Lisätietoja saatavissa tästä linkistä.
Etelän Pesiksen syyskokous 12.11 klo 18:00

Sami Ritola
29.10.2007

Etelän Pesiksen sääntömääräinen syyskokous järjestetään maanantaina 12.11 klo 18:00 alkaen Hyvinkään Rantasipi Sveitsin tiloissa osoitteessa Härkävehmaankatu 4.

Kutsu ja kokousmateriaali on toimitettu jäsenseuroille.
Tervetuloa!
Ilmoittautuminen nuorten sarjoihin

Sami Ritola
22.10.2007

Ilmoittautuminen tulevan kauden Pesäpalloliiton A- ja B- ikäisten nuorten valtakunnallisiin sarjoihin on alkanut. Ilmoittautumisaika päättyy 14.11.2007. C- ikäisten sarjoihin ilmoittautuminen käynnistyy tammikuun puolessa välissä.

Ilmoittautumiseen pääset tästä linkistä.
Tahko tyhjensi palkintopöydän

Sami Ritola
15.10.2007

Pesäpalloliiton päätösristeilyllä M/S Galaxylla Hyvinkään Tahkon Superpesis joukkue tyhjensi palkintopöydän kauden suorituksillaan. Sokerina pohjalla oli menestyksekkään uran pelanneen Simo Eerikäisen valinta vuoden pelaajaksi.

Lisää palkituista Tahkon, Pesäpalloliiton ja Superpesiksen sivuilta

PPL päätösriteily
Opiskelijoiden SM- turnaus

Sami Ritola
1.10.2007

Helsingin Meilahdessa kamppailtiin kesäisen lämpimissä olosuhteissa OLL:n pesäpallomestaruudesta. Länsirannikko kahmi kirkkaimmat mitalit, kun Turun yliopiston ylioppilaskunnan TyyPesis sai molemmat joukkueensa loppuotteluun.

Opiskelijoiden_SM2007

Kolmanneksi turnauksessa jätettiin ehkä ennakkosuosikkina kisaan lähtenyt Polyteknikkojen Urheiluseuran, TKK:n otaniemeläisteekkarit.

Ottelut kohosivat yllättävän korkeatasoisiksi. Turkulaisten menestyksen takasivat mainiot, naisten Superpesiskartalle tänä vuonna nostaneet naispelurit. Onnistuneen SM-turnauksen järjestelyistä vastasivat Ammattikorkeakoulu Stadia ja Puna-Mustat.

Otteluista lisää tästä linkistä.
Tuomariturnauksen satoa

Sami Ritola
1.10.2007

Helsingin PP- tuomareiden joukkue edusti Etelän Pesiksen aluetta Seinäjoella järjestetyssä tuomareiden turnauksessa erinomaisesti. Joukkue eteni aina loppuotteluun asti häviten loppujen lopuksi Kainuun joukkueelle, joka voitti turnauksessa kaikki ottelunsa.

Lauantain alkusarjan ottelut ja välierä pelattiin ajankohtaan nähden hyvissä olosuhteissa, mutta sunnuntainen loppuottelu sensijaan kovinkin kosteissa olosuhteissa. Ottelu päätettiin tuomariston toimesta lopettaa 15 minuuttia ennen loppua, sateen piiskatessa railakkaalla kädelle.

Onnittelut Kainuulle ansaitusta mestaruudesta ja PP- tuomareille kunniakkaasta hopeasijasta!
D- Tyttöjen lopputurnaus

Sami Ritola
24.9.2007

Jaossa olivat D- tyttöjen Etelän Pesiksen aluesarjan sijat 4-6 ja Vihdin järjestämään lopputurnaukseen paikalle olivat saapuneet Hämeenlinnan Paukun ja Espoon Pesiksen tyttöjoukkueet.

Turnauspäivän päätteeksi Vihdin Pallo varmisti neljännen sijan sarjassa, Espoon sijoittuessa viidenneksi ja Paukun kuudenneksi. Lisää otteluista ja kuvia Vihdin Pallon sivuilta tästä linkistä.
E- Tyttöjen Itä-Länsi

Sami Ritola
24.9.2007

E- Tyttöjen Etelän Pesiksen alueen Itä-Länsi ottelu pelattiin sunnuntaina 9.9 Helsingin Roihuvuoren hiekkatekonurmella. Hyvistä järjestelyistä vastasi Roihun taustajoukot.

Listätietoja tapahtumasta tästä linkistä.
PML- ja JPVT- koulutusta

Sami Ritola
21.9.2007

Etelän Pesis järjestää PML- ja JPVT- koulutusta jäsenseuroilleen. PML- koulutuksen ajankohdat ovat 7.10 ja 28.10 Vantaalla ja JPVT- koulutuksen ajankohta 17.11-18.11 Pajulahdessa. JPVT- koulutuksen jatkoajankohta sovitaan koulutusryhmän kanssa Pajulahdessa.

Lisätietoja ja ilmoittautumiset: Tytti Salminen p. 050-3010 660 tai tyttimt.salminen(ät)kolumbus.fi. Etelän Pesiksen jäsenseurojen yhdyshenkilöille on lähetetty tarkemmat tiedot kurssista.

Ilmoittautumiset mahdollisimman pian ja paikat täytetään ilmoittaututumisjärjestyksen perusteella. Etelän Pesis varaa itselleen oikeuden rajata osallistujien määrää tai esittää uutta koulutusaikaa.
D- ikäisten Itä-Länsi

Sami Ritola
18.9.2007

D- ikäisten junioreiden alueen Itä-Länsi ottelut pelattiin Helsingin Meilahden pesäpallostadionilla sunnuntaina 16.9. Järjestävänä seurana toimi ansiokkaasti Puna-Mustat.

Lisätietoa ottelusta ja kuvia tästä linkistä.
E- tyttöjen uusintaottelu

Sami Ritola
16.9.2007

E- tyttöjen aluesarjan uusintaottelu mestaruudesta pelattiin sunnuntaina 16.9 Järvenpään kinnarin hiekkatekonurmella Roihun ja Keravan-Pesis junioreiden välillä. Mestaruus ratkesi lopulta Roihulaisten eduksi.

Roihu valkoinen - Kepe E95 2-0 (12-2, 3-1)
D- Tyttöjen lopputurnaus

Sami Ritola
15.9.2007

Pesäpallon D-tyttöjen Etelän Pesiksen aluemestaruuden mitalitaistelut käytiin Keravalla turnausmuotoisesti vaihtelevissa olosuhteissa lauantaina 15.9.2007. Kaksi helsinkiläistä ja yksi keravalainen joukkue saivat loppusijoitukset selvitettävikseen.

Runkosarjan kolmas KePe Valkoinen pelasi ensin runkosarjan voittajaa Roihu Sinistä vastaan. Peli oli selkeää Roihun ylivoimaa, ottelutulos 0-2 (0-17,0-17). Roihun parhaina pelaajina palkittiin Eeva Partanen ja lukkari Jenni Vinnari. Eeva löi kaksi kunnaria ja kuusi muutakin juoksua. Keravan palkitut olivat Aura Kuitunen ja Heidi Keskinen.

Seuraava peli, Pumu D93 - KePe Valkoinen 2-0 (6-2,17-1) oli jo hieman tasaisempi ottelu. Keravan kolmesta juoksusta yksi tuli harhaheitolla ja kaksi löi ykköspalkinnolla palkittu Salla Illikainen. Tsempparina palkittiin jälleen Heidi. PuMun palkitut olivat Iida Ramu ja kapteeni Anna Kytölä.

Kultamitalien ratkaisuottelun koittaessa taivas kirkastui. Tiukan taistelun jälkeen supervuoroparissa voiton vei Roihu lukemin 2-1 (6-5,5-9,s5-3). Roihun paras oli ottelun voittojuoksut lyönyt Nita Rautakoski, tsempparina palkittiin Eeva Partanen. PuMun palkitut olivat Ronja Isotalo ja Veera Snellman.

Kultaiset mitalit ripustetaan siis Roihu Sinisten tyttöjen kaulaan, hopeiset PuMu D93:lle ja pronssiset KePe Valkoisten tytöille.
Hyvinkään Tahko Suomenmestaruuteen

Sami Ritola
15.9.2007

Hyvinkään Tahkon miesten superpesisjoukkue kaatoi tänään neljännessä loppuottelussa kotikentällään Sotkamon Jymyn jaksoin 1-0 (3-3, 3-0) ja saavutti näin historiansa neljännen kultamitallinsa.

Etelän Pesis onnittelee Hyvinkään Tahkoa!
Miesten 4. loppuottelu

Sami Ritola
14.9.2007

Hyvinkään Tahkon miesten superpesiksen loppuotteluissa Tahko voitti kolmannessa loppuottelussa Sotkamon. Näin ollen 4 loppuottelu, jossa mestaruus on ensimmäistä kertaa katkolla Tahkolle, pelataan lauantaina 15.9 klo 14:00 Hyvinkään Sisu stadionilla.

Tervetuloa kaikki kannustamaan Tahko Suomenmestaruuteen!
Aluesarjat loppusuoralla

Sami Ritola
14.9.2007

Aikuisten ja nuorten Etelän Pesiksen aluesarjat ovat loppusuoralla. Muutamissa sarjoissa kausi kuitenkin päättyy vielä joko uusintaotteluun mestaruudesta tai sijoitukset ratkaisevaan lopputurnaukseen.

D- tyttöjen sarjasijoitukset 1-3 ratkaistaan Keravalla pelattavassa turnauksessa lauantaina 15.9. Saman sarjan sijoitukset 4-6 ratkaistaan Vihdin järjestämässä turnauksessa sunnuntaina 23.9.

E- tyttöjen mestaruuden ratkaiseva uusintaottelu pelataan sunnuntaina 16.9 Järvenpään Kinnarin kentällä. Ottelussa vastakkain ovat Roihu ja Kepe.
D- ikäisten Itä-Länsi

Sami Ritola
12.9.2007

D- ikäisten tyttöjan ja poikien Itä-Länsi ottelut pelataan tulevana sunnuntaina 16.9 Meilahden pesäpallostadionilla Helsingissä. Ottelun järjestelyistä vastaa Puna-Mustat.

D- tyttöjen ottelu alkaa klo 10.30 ja poikien pelisarjan klo 13.30. Päivän huipentaa Poikien kilpasarjan ottelu, joka alkaa noin 16.00. Lisäksi päivän aikana tekniikka kilpailuja yms.

Lisätietoja tapahtumasta tästä linkistä.
Vihdin Pallo 40 vuotta

Sami Ritola
11.9.2007

Vihdin Pallo täyttää syksyllä 40 vuotta. Merkkivuottaan ViPa juhlii lauantaina 15. syyskuuta. Päivän tapahtumat alkavat klo 14.00 Hiidenkirnun pesisstadionilla, ja jatkuvat illalla ravintola Hiidessä klo 19.00. Päivätarjonta on suunnattu erityisesti nuorille, ja iltatarjonta aikuisille.

Lisätietoa ja illan ohjelma saatavissa tästä linkistä. Etelän Pesis onnittelee 40- vuotiasta Vihdin Palloa!
E- Tyttöjen Itä-Länsi

Sami Ritola
6.9.2007

Etelän Pesiksen E- tyttöjen Itä-Länsi järjestetään sunnuntaina 9.9 klo 10-16:30 välisenä aikana Helsingin Roihuvuoren pesäpallostadionilla (Satumaanpolku 4).

Tyttöjen ottelu alkaa klo 14:00, pelaajien toivotaan tulevan paikalle klo 11:30. Ottelussa pelataan 2+2 vuoroparia ja tuomaroinnista vastaa Roihun pesäpallotuomarit.

Tapahtumaan toivotaan paikalle kaikki Etelä-Suomen pesäpallojuniorit taustavoimineen ja erityisesti E- tyttöjoukkueet kannustamaan omia joukkuetovereitaan ja osallistumaan tekniikkakisaan.

Idän joukkueessa pelaavat Roihu Siniset, Roihu Valkoiset, PuMu ja Kipe06. Idän joukkuetta johtavat Janne Meriläinen Roihusta ja Maria Seppälä Puna-Mustista.

Lännen joukkueessa pelaavat Espoo, Vipa, Päpe, Kepe ja Tahko. Lännen joukkuetta johtavat Arto Rokkanen PäPestä ja Mika Hänninen Vihdistä.

Tapahtumasta tarkemmin Roihun sivuilta ja tästä linkistä.
Hyvinkään Tahko loppuotteluun

Sami Ritola
6.9.2007

Hyvinkään Tahkon miesten joukkue voitti tänään Nurmon Jymyn ja suuntaa näin ollen superpesiksen loppuotteluihin Sotkamon Jymyä vastaan. Otteluparin ensimmäinen ottelu pelataan Sotkamossa lauantaina 8.9.

Hyvinkäällä 2. loppuottelu pelataan sunnuntaina 9.9 klo 13:30 alkaen. Tervetuloa kaikki alueen voimat kannustamaan Tahkoa hyvään esitykseen loppuottelusarjassa!
NMKS uusintaottelu

Sami Ritola
4.9.2007

Naisten maakuntasarjan etelä-lohkon uusintaottelu sarjasta putoamisesta pelataan Hyvinkäällä maanantaina 10.9 Hyvinkääläisen Hutiimin ja Virkkalan Kirin välillä.

Uusintaottelu pelataan, koska joukkueet päätyivät tasapisteisiin sarjassa, jakaen viimeisen tilan.

Ottelun lopputulos: Hutiimi-Virkkala 0-2 (2-3,4-6)
C- poikien Itä-Länsi

Sami Ritola
4.9.2007

C- ikäisten Etelän Pesiksen Itä-Länsi ottelut pelattiin sunnuntaina 2.9 Kinnarin pesäpallostadionilla. Tapahtumien järjestelyistä vastasi ansiokkaasti Järvenpääläinen Kinnarin Pesis 2006.

Lisää tapahtumista sekä kuvia tästä linkistä.
Keskussairaaloiden SM- kisat

Sami Ritola
3.9.2007

Keskussairaaloiden SM-turnaus järjestettiin 25.-26.8 erinomaisissa sääolosuhteissa. Helsingin kaupungin liikuntavirasto oli saanut Kivitorpan liikuntapuiston pesisareenat loistavaan kuntoon ja Puna-Mustien järjestelykoneisto toimi luotettavasti.

Tampere uusi viime vuonna Kokkolassa ottamansa turnausvoiton, mutta joutui yllättävän koville loppuottelussa Kuopiota vastaan. Välierissä vielä tiukemmille, kun vasta kotiutuslyönneillä Hämeenlinna antautui Turulle.

Helsinki oli kisojen positiivisin yllättäjä pronssimitaleillaan. Viime vuoden viides sija Kokkolassa petraantui siis kotikentällä, jossa HYKS on hionut pelikuvioitaan viikoittain. Ehkä alisuorittajaksi voidaan mainita nimekäs Seinäjoki, joka jumbofinaalissa pystyi vaivoin puristamaan Pasi Tyynelän ja Tomi Ilomäen johdolla niukan voiton Kokkolasta.

Lisätietoa tästä sekä kuvia tapahtumasta.
C- poikien Itä-Länsi

Sami Ritola
29.8.2007

C- Ikäisten alueen Itä-Länsi ottelut pelataan Järvenpäässä Kinnarin pesäpallostadionilla sunnuntaina 2.9 klo 12:00 alkaen. Tapahtuman järjestäjänä toimii Kinnarin Pesis 2006.

Lisätietoa ja valittu pelaajisto tästä linkistä. Tervetuloa!
E-Poikien Itä-Länsi Idän juhlaa

Sami Ritola
27.8.2007

Lauantaina ratkottiin Nummelan Hiidenkirnussa Etelän Pesiksen E-poikien alueen herruus. Lähes satapäinen yleisö sai nähdä junioripesistä parhaimmillaan, jossa pidemmän korren veti Itä luvuin 0-2 (4-7 ja 4-25).

Ottelun hutunkeitto Peli ratkesi käytännössä toisen jakson ensimmäisessä vuoroparissa, kun Itä takoi kaikkiaan 14 juoksua. Molemmat joukkueet koostuivat vuosina -95 ja -96 syntyneistä nuorista miehistä edustaen Idän puolella Hyvinkään Tahkoa, Keravan Pesistä, Kinnarin Pesistä (Järvenpää), Roihua (Helsinki) ja Lahden Maila-Veikkoja ja Lännellä Lohjan Louhea, Espoon Pesistä, Puna-Mustia (Helsinki) ja Vihdin Palloa.

Ensimmäinen jakso meni selvästi suuren jännityksen vallassa, koska varsinkin sisäpelisuorituksissa näkyi yliyrittäminen ja ulkopelissäkin tuli useita haksahduksia. Jakson onnistujia olivat Idällä Antti Hampori Tahkosta ja Lännellä Juha Koivunen Vihdistä lyöjinä sekä vastaavina etenijöinä Eetu Väätäinen (LMV) ja Janne Kivistö (Espoo).

Toinen jakso oli sitten Idän juhlaa. Tahkon Santtu Patova oli mailan varressa tyrmäävä: saldo 1+3 lyötyä sekä kolme tuotua toivatkin hänelle kentän parhaan pelaajan palkinnon. Roihun lukkarin Matias Hangasmaan kypsä lukkarointi palkittiin Idän kakkospalkinnolla ja hyviä otteita myös toisella jaksolla esittänyt Antti Hampori pokkasi Idän ykköspalkinnon. Lännen onnistujina pokaalin kotiin kiikuttivat Juha Koivunen ykköspalkinnon ja Lohjan Jyri Saatsi kakkospalkinnon. Etelän Pesis oli antanut poikien käyttöön viralliset Itä-Länsi-asut, mikä antoi pelille juhlavan säväyksen. Samoin ruhtinaalliset pokaalit löytävät varmasti paikkansa kirjahyllyissä.

Ottelun ohessa kaikki E-ikäiset pesisjuniorit saivat mitellä taitojaan heittonopeudessa (heitto tutkaan) ja lyömisessä (pituuslyöntikisa). Oli hienoa katsella, miten kannustamaan tulleet joukkuetoverit kisasivat. Nopeimman heiton aikaansai Matias Hangasmaa (104 km/h), mutta kovan vastuksen hänelle tarjosi Lännen lukkari Sami Virto (Lohja), 103 km/h. Kolmanneksi 'kovin käsi' löytyi Roihun Niko Liljebladilta (90 km/h).

Pituuslyöntikisan kuittasi Antti Hampori, joka ainoana onnistui takalaittomassa, 72 m. Takarajalle ja ihan tuntumaan pääsivät Pyry Moisio (68 m) ja Juha Koivunen (67 m), molemmat ViPasta.

Iloisen ja rehdin pesishenkisen tapahtuman järjestäjänä oli tänä vuonna Vihdin Pallo. E-juniorien tukijoukot oli saatu runsaslukuisina liikkeelle ja kaikkien pelaajien innokas ja toistaan tukeva henki raikuvine nauruineen jäi varmasti kaikkien paikallaolleiden mieleen. Makkaratarjoilu, kioski sekä kaiuttimista kuulunut otteluselostus mm. pelaajahaastatteluineen sekä taustamusiikkeineen loi tapahtumallearvoisensa tunnelman. Sään haltijakin suosi tapahtumaa, jolloin nelituntisen pesisiltapäivän päätteeksi oli varmasti kaikilla hyvä mieli.
E- Poikien Itä-Länsi

Sami Ritola
19.8.2007

E-Poikien Etelän Pesiksen perinteinen alueen Itä-Länsi ottelu järjestetään Lauantaina 25.8 klo 12-16 välisenä aikana Nummelan Hiidenkirnussa, Vihdissä. Järjestävänä seurana toimii Vihdin Pallo.

Etelän Pesiksen alueelta on kasattu kaksi huippujoukkuetta. Ottelun lisäksi kaikki E-ikäiset pesisjuniorit voivat mitellä taitojaan tutkaan heittämisessä ja pituuslyöntikisassa.

Päivän ohjelma:

klo 12.00-12.30 Ilmoittautuminen
klo 12.15-14.00 Tekniikkakisat
klo 14.00- Itä-Länsi ottelu

Ottelun jälkeen seuraa välittömästi palkintojen jako sekä tekniikkakisan parhaille, että Itä-Länsi ottelun parhaille.

Kioski on avoinna koko tapahtuman ajan ja kannustusjoukoilla sekä yleisöllä on vapaa pääsy otteluun.

Pelaajien varustus:

- Oma syöksypaita, peliliivit jaetaan ottelun ajaksi
- piikkarit (max. 9 mm:n piikit) tai urheilujalkineet
- lippis (jos hellettä) ja juotavaa
- vaihtovaatteet (jos sataa)
- oma maila ja räpylä

Otteluiden kokoonpanot:

ITÄ:               LÄNSI:

Valtteri Rahnasto   KePe    Sami Virto    Louhi
Olli Soini      Kepe    Jyri Saatsi   Louhi 
Otto Honkanen     KiPe    Jaakko Järvi   PuMu
Juuso Kaarela     KiPe    Lauri Varsala  PuMu
Santtu Patova     Tahko    Antti Hämäläinen Espoo
Joni Salo       Tahko    Lasse Urpalainen Espoo
Antti Hampori     Tahko    Patrik Lahti   Espoo
Markus Toikka     Tahko    Janne Kivistö  Espoo
Valtteri Kaartokallio LMV     Juha Koivunen  Vihti
Eetu Väätäinen    LMV     Pyry Kuosa    Vihti
Matias Hangasmaa   Roihu    Feetu Pyrylä   Vihti
Niko Liljeblad    Roihu    Akseli Salonen  Vihti

PJ: Kari Oja Roihu        PJ: Petri Lehtinen Vihti
PJ: Jouni Orpana LMV       PJ: Mika Lahti   EspooKeskussairaaloiden SM- kisat

Sami Ritola
15.8.2007

Suomalaisten keskussairaaloiden välinen vuotuinen SM-turnaus järjestetään Helsingin Munkkiniemessä, Kivitorpan (Kivitorpantie 6) liikuntapuiston pesäpallokentillä. Kahden päivän aikana saadaan 26:ssa ottelussa selville Suomen Mestari. Joukkueet koostuvat Helsingin, Hämeenlinnan, Jyväskylän, Kuopion, Kokkolan, Tampereen, Turun, Rovaniemen ja Seinäjoen keskussairaaloista.

Lauantain ottelut alkavat klo 8.30 kahdella kentällä, yhteensä 16 ottelua. Sunnuntaina ottelut jatkuvat 9.30 ja loppuottelu noin klo 14.30. Otteluaika on 40 minuuttia ja tasavuorot.

Järjestäjinä toimii: Helsingin Yliopistollisen keskussairaalan, HYKS:in, urheiluseuran pesäpallojaosto, Helsingin kaupungin liikuntavirasto, LIV ja Puna-Mustat ry

Tiedustelut, p. 041-5189253. Tervetuloa seuraamaan otteluita ja nauttimaan kisaravintolan palveluista.
Jatkosarjat käynnistyvät

Sami Ritola
13.8.2007

Useassa Etelän Pesiksen kilpa- ja pelisarjassa pelataan tänäkin kautena alkusarjat, jonka jälkeen lopulliset sijoitukset ratkaistaan erillisissä jatkosarjoissa.

Käy katsomassa alkusarjan sijoitukset sekä jatkosarjojen pelipäivät kilpailutoiminnan alta sarjataulukot osiosta. Loputkin jatkosarjan otteluohjelmat ilmestyvät verkkoon heti, kun ne on saatu sovittua joukkueiden kesken.
Pesäpallon mediaottelu

Sami Ritola
5.8.2007

Tänä kesänä yksi pesäpallokesän helmistä, kahdeksannen kerran järjestettävä klassikko, Median ja Pesäpalloväen kohtaaminen, nähdään Meilahden uudella hiekkatekonurmella. Nyt ei kannata jäädä kotiin, sillä tämän ottelun parhaat palat tarjotaan vain livenä. Tapahtumaan on vapaa pääsy.

Ottelu pelataan maanantaina 13.8 klo 18:00 alkaen Meilahden hiekkatekonurmella Helsingissä. Listätietoa tästä linkistä.
Keravan naperoleiri käynnistyy

Sami Ritola
2.8.2007

Valtakunnallinen naperoleiri 2007 käynnistyy tänään 2.7 Keravalla, kestäen aina 5.8 asti. Tervetuloa seuraamaan naperojen edesottamuksia ja tunnustelemaan peli-iloa!

Lisää leiristä tästä linkistä.
Nuorisoleirin satoa

Sami Ritola
2.8.2007

Valtakunnan parhaat C- ikäiset tyttö- ja poikajuniorit kokoontuivat Tampereelle 22.-27.7 väliseksi ajaksi ratkomaan sijoituksia kilpa- ja pelisarjoissa nuorisoleirin tiimoilla.

Etelä-Suomalaisittain parasta antia oli tyttöjen kilpasarjassa hienosti toiseksi sijoittunut Puna-Mustien suoritus. Helsinkiläiset pistivät loppuottelussa tiukoille otteluitaan suvereenisti hallinneen Seinäjoen Mailajussit, mutta joutuivat kuitenkin taipumaan jaksoin 1-0.

Seuraavassa kolmen parhaan joukkueen tulokset kilpa- ja pelisarjojen osalta sekä Etelä-Suomen alueella vaikuttavien joukkueiden sijoitukset

Tyttöjen kilpasarja:
1. Seinäjoen Maila-Jussit 
2. Puna-Mustat, Helsinki
3. Vuokatin Veto 

Poikien kilpasarja:
1. Alajärven Ankkurit 
2. Kouvolan Pallonlyöjät
3. Sotkamon Jymy 
17. Hyvinkään Tahko 
18. Vihdin Pallo 

Tyttöjen pelisarja:
1. Porin Pesäkarhut -91 
2. Lapuan Virkiä -91 
3. Ylistaron Kilpa-Veljet 
6. Hyvinkään Tahko -91 
26. Vihdin Pallo 
27. Roihu, Helsinki 
29. Päiväkummun Pesis 
30. Espoon Pesis 
32. Hyvinkään Tahko-92 

Poikien pelisarja:
1. Jyväskylän Kiri-juniorit 
2. Siilinjärven Pesis 
3. Joensuun Maila 
5. Päiväkummun Pesis
9. Lahden Mailaveikot 
11. Puna-Mustat, Helsinki 
15. Espoon Pesis 
16. Vihdin Pallo 2 
22. Roihu, Helsinki 
24. Päiväkummun Pesis -92 Menestystä Suurleiriltä

Sami Ritola
15.7.2007

Etelän Pesiksen alueen joukkueet menestyivät mukavasti Varkauden suurleirillä. Todellisen jättipotin turnauksesta tuloksellisesti otti Hyvinkään Tahkon poikien kilpasarjanjoukkue, joka voitti tappioitta koko turnauksen nujertaen Alajärven Ankkurien joukkueen loppuottelussa.

Seuraavassa kolmen parhaan joukkueen tulokset kilpa- ja pelisarjojen osalta sekä Etelä-Suomen alueella vaikuttavien joukkueiden sijoitukset

Tyttöjen kilpasarja:
1. Porin Pesäkarhut -93
2. Laitilan Jyske
3. Muhoksen Pallosalamat
17. Roihu Sininen
19. Puna-Mustat 93

Poikien kilpasarja:
1. Hyvinkään Tahko Rejlers
2. Alajärven Ankkurit
3. Seinäjoen Maila-Jussit
8. Vihdin Pallo
15. Keravan Pesis-Juniorit
19. Hyvinkään Tahko Rock

Tyttöjen pelisarja:
1. Pattijoen Urheilijat -94
2. Joensuun Maila
3. Kiteen Pallo -90
5. PattU/Espoon Pesis
6. Espoon Pesis
10. Vihdin Pallo
22. Keravan-Pesis Juniorit
26. Puna-Mustat 94
27. Roihu Valkoinen
30. Hämeenlinnan Paukku

Poikien pelisarja:
1. Puurtilan Kisa-Pojat
2. Joensuun Maila -93
3. Jyväskylän Kiri
7. Roihu
8. Puna-Mustat
19. Hyvinkään Tahko Sport
20. Vantaanjoen Juoksu
22. Vihdin Pallo
23. Espoon Pesis 94
24. Lahden MailaveikotLady-Pesis turnaus

Sami Ritola
29.6.2007

Turussa pelataan perinteinen Varsinais-Suomen Pesiksen järjestämä Valtakunnallinen Lady-Pesisturnaus, joka on kerännyt vuosittainen lähes 300 innokasta naista pelaamaan pesäpalloa ympäri Suomea.

Aloitamme turnauksen 8.9 Kupittaan pesäpallostadionilla Turussa n. klo 10.30 yhteisellä Pesisalkuverryttelyllä. Ottelut alkavat n. klo 11.00 ja kaikille tulee pelejä joukkuemäärästä riippuen, vähintään kuitenkin 2 ottelua. Ottelut pelataan harrastepesissäännöin ja tenavapallolla. Ottelujen jälkeen kaikilla on mahdollisuus lähteä illalla risteilemään, rentoutumaan ja pitämään joukolla hauskaa Silja Europalle!

Lisätietoja ja ilmoittautumisohjeet saatavissa tästä linkistä.
Itä-Länsi ajankohdat

Sami Ritola
27.6.2007

Etelän Pesiksen alueen Itä-Länsi tapahtumien ajankohdat ja pelipaikkakunnat on vahvistettu. Itä-Länsi koitokset alkavat Vihdistä 25.8, jossa pelataan E- poikien Itä-Länsi.

Seuraavassa on koostettuna kaikki ajankohdat ja paikat:

E- Pojat    Vihti         25.8  Vihti
E- Tytöt    Roihu         09.9  Helsinki
D- Ikäiset   Puna-Mustat      16.9  Helsinki
C- Ikäiset   Kinnarin Pesis     02.9  Järvenpää
Lisätietoa sekä Idän ja Lännen joukkueiden pelinjohtajisto ja pelaajat julkaistaan ikäluokittain myöhemmin.
Koulupesiksen lopputurnaukset

Sami Ritola
2.6.2007

Länsi-Uudenmaan ja Keski-Uudenmaan koulupesiksen lopputurnaukset käytiin 23.5 Hyvinkään Pihkalassa ja 30.5 Keravalla, joissa järjestelyistä vastasivat ansiokkaasti Hyvinkään Tahko ja Keravan Pesis-Juniorit.

Länsi-Uudenmaan turnauksessa poikien mestariksi pelasi Hyvinkää ja tyttöjen puolella samaisen kunnian sai osakseen Vihdin joukkue.

Keski-Uudenmaan turnauksessa, sateisissa olosuhteissa, Järvenpään koulun mestarijoukkue juhli toisena vuonna peräkkäin sekä poikien, että tyttöjen mestaruutta.

Lisää turnauksista tulossa myöhemmin...
Suunnittele logo Etelän Pesikselle

Sami Ritola
23.5.2007

Etelän Pesis julistaa avoimen logon suunnitelukilpailun. Kilpailuaika on 10.6 asti ja kolmelle parhaalle on luvassa pesisaiheisia palkintoja. Seuraavassa lisäohjeita:

SUUNNITTELE LOGO ETELÄN PESIS RY:LLE

TOIMITA EHDOTUS 10.06.2007 mennessä sähköpostilla osoitteeseen sami.ritola@etelanpesis.fi.

Logon tulee olla hyvin skaalautuva ja se tulee toimittaa painokelpoisessa muodossa. VÄREINÄ TULEE KÄYTTÄÄ ensisijaisesti sinistä, valkoista sekä punaista. Soveltumista myös mustalvalkoiseen muotoon pidetään etuna. Muidenkin värien HILLITTY käyttö on sallittua.

Kilpailun voittajan ratkaisee Etelän Pesiksen johtokunta.

Logon on oltava tätä kilpailua varten luotu. Toimittamalla sen Etelän Pesikselle osallistuja luovuttaa sen tekijänoikeudet ja oikeuden levittää ja jäljentää sitä.

Etelän Pesiksellä on näin ollen oikeus käyttää, jäljentää, muuttaa, julkaista ja levittää työtä vapaasti.

Kilpailua ja mahdollista palkintoa varten osallistujan tulee ilmoittaa täydellinen postiosoite sekä osallistujan sähköpostiosoite ja puhelinnumero.

Kilpailussa palkitaan kolme parasta ehdotusta. Palkintona on mm. Itä-Länsi lippupaketti ja muuta pesäpalloaiheista tavaraa.
Alueen Itä-Länsi ottelut

Sami Ritola
14.5.2007

Kauden 2007 Etelän Pesiksen alueen Itä-Länsi otteluiden järjestäjäpaikkakunnat ovat haettavissa ikäluokittain. Itä-Länsi ottelut pyritään pelaamaan kaikissa ikäluokissa E-ikäisistä ylöspäin.

Lisätietoja ja vapaamuotoisia hakemuksia voi toimittaa: sami.ritola(ät)etelanpesis.fi tai puhelimitse: p.040-5606078

Hakuaika päättyy Perjantaina 25.5.
Mailakilpailut

Sami Ritola
11.5.2007

Perinteikäs Helsingin mailakilpailut käydään lauantaina 12.5 klo 10:00 alkaen. Puna-Mustien isännöimässä turnauksessa pelataan yhteensä kolme ottelua joiden ohjelma alhaalla.

10.00  PuMu2 -  Vihti    MSS
13.00  PuMu -  RiiPe    MYP
16.00  PuMu -  Tahko    MSU
Tervetuloa Meilahden upouudelle hiekkatekonurmelle seuraamaan joukkueiden lähtökohdat sarjakauden kynnyksellä!
Superpesistä ilmaiseksi Hyvinkäällä

Sami Ritola
11.5.2007

Hyvinkään kaupunki tarjoaa 15.5. Sisu-stadionilla klo 18 pelattavaan Tahko-Kitee Superpesis-otteluun. Otteluun on siis vapaa pääsy kaikille ja samassa yhteydessä Hyvinkään kaupunki juhlii 90-vuotista taivaltaan.

Tervetuloa seuraamaan huippupesäpalloilua!
Tenavapesistä Helsingissä

Sami Ritola
8.5.2007

Helsingin Puna-Mustat järjestää tenavapesistä 7-12 vuotiaille pesiksestä kiinnostuneille lapsille. Aikaisempaa pelikokemusta tai omia pelivarusteita ei tarvita.

Lisätietoja saatavissa tästä linkistä.
Kuntopesis käynnistyy

Sami Ritola
7.5.2007

Kiihkeä PK- seudun kuntopesiskausi 2007 alkaa tänään neljän ottelun voimin. Kaiken kaikkiaan kuntopesiksen eri sarjoissa pelaa yhteensä 25 joukkuetta jakauten seka-, naisten ja miesten sarjoihin.

Kauden tapahtumia voit seurata erillisestä kuntopesis osiosta, jonka löydät etusivun linkeistä vasemmalta navigointi palkista.

Kuntopesis sekasarja, kierros 1:

ma 7.5. 18.00 Ilmarinen Kierre   käpylä1
ma 7.5. 19.00 HUS TE-Pesis     käpylä1
ma 7.5. 18.00 PuMu POP-Pesis    käpylä2
ma 7.5. 19.00 FinPePa Nokittajat  käpylä2Tuomariohjelmat netissä

Sami Ritola
5.5.2007

Etelä-Suomen Pesiksen alueen ylemmän tason tuomariohjelmat on julkaistu ja ne löytyvät Tuomaritoiminta alaotsikon alta erillisestä linkistä tai suoraan tästä linkistä.

Mainitut joukkueet ovat velvollisia ilmoittamaan tuomareille hyvissä ajoin pelipaikan ja ajan. Tuomarit ovat sen sijaan itse velvollisia mahdollisen esteen sattuessa hankkimaan tilalleen sijaisen sekä ilmoittamaan siitä alueen tuomarikouluttajille.

Tuomariohjelmaa päivitetään tarpeen mukaisesti.
Superpesistä Helsingissä

Sami Ritola
26.4.2007

Sotkamon Jymyn ja Kouvolan Pallonlyöjien Superpesisjoukkueet ottavat mittaa toisistaan sarjakauden avausottelussa torstaina 10.5 Helsingin Finnair Stadiumilla.

Otteluun on vapaa pääsy alueen juniorijoukkueiden pelaajilla, jotka esiintyvät seuransa pelipuku- tai verrytteluasu päällänsä. Juniorijoukkueen mukana myös ryhmän vetäjä pääsee otteluun ilmaiseksi sisään.

Tervetuloa paikalle runsain joukoin kannustamaan ja seuraamaan huippupesäpalloilua Helsinkiin!
Harrastepesäpalloilua Kirkkonummessa

Sami Ritola
26.4.2007

Kirkkonummen Urheilijat järjestää lady-pesis, pesiskoulutoimintaa sekä erillisen pesistapahtuman Espoossa. Pesistapahtumassa, joka järjestetään sunnuntaina 6.5, voit kokeilla mm. tutkaanheittoa sekä kokeilla lyöntiäsi.

Perinteinen lady-pesis ja pesiskoulu toiminta starttaavat 9.5 alkaen. Lisätietoa kaikista näistä tästä liitteestä.
Etelän Pesiksen pelisääntöillat

Sami Ritola
24.4.2007

Etelän Pesiksen alueen juniorijoukkueiden pelisääntöillat pidettiin Hyvinkään Rantasipissä 19.4 ja Helsingin lBusiness Collegen tiloissa 23.4. Tilaisuuksiin osallistui yhteensä lähes 80 juniorijoukkueiden edustajaa.

Pesäpalloliiton nuorisotuomarijohtaja Tero Ruuskanen kertomassa tuomarien roolista osana ottelua

Tilaisuuksissa käytiin läpi muun muassa näkökulmia pelaajan, pelinjohtajan ja tuomarin roolista sekä seuran ja joukkueiden sisäisiä pelisääntöjä.

Asiakokonaisuuksien alustajina toimivat Eric Nyman, Kirsi Lakaniemi, Tero Ruuskanen sekä Markus Meriläinen. Alustuksien jälkeen ja niiden kuluessa käytiin myös näkökulmien vaihtoa paikalla olleiden osallistujien toimesta.

Materiaali tilaisuudesta löytyy .zip tiedostona kilpailutoiminnan tiedostojen alta.
Alueleiri Turussa

Sami Ritola
5.4.2007

Hämeen, Satakunnan ja Varsinais-Suomen yhteinen pp- alueleiri, joka on tarkoitettu G-D ikäisten joukkueille, järjestetään Turussa 15.-17.6.2007 välisenä aikana.

Lisätietoja saatavissa tästä linkistä.
Aluesarjojen sarjaohjelmat valmistuneet

Sami Ritola
31.3.2007

Tulevan kauden 2007 aluesarjojen sarjaohjelmat ovat julkaistu ja ne löytyvät kokonaisuudessaan kilpailutoiminta osion alta sarjataulukot linkistä. Jatkossa mahdolliset ottelusiirtoanomukset menevät virallisen kaavan mukaisesti, ensisijaisesti siis jäsensivustojen kautta.

Alueen kilpailumääräykset ja muut tarvittavat dokumentit tullaan päivittämään samaiseen kilpailutoiminta osuuteen lähiaikoina sisältäen mm. peli- ja kilpasarjan välisen pelaajaliikenteen säännöstön.
T- lisenssin ehdot muuttuvat

Sami Ritola
30.3.2007

Pesäpalloliiton liittojohtokunta teki päätöksen 30.3 kokouksessaan, jonka perusteella T-lisenssillä voi pelata harrastepesiksessä ja kontioiden SM-turnauksessa kaudella 2007-2008.

Aiemmin millä tahansa pelaajaluvalla on voinut toimia tuomarina. Alkavalle kaudelle A3-lisenssin hintaa alennettiin 11 euroa, 30 euroon, kun T-lisenssin hinta pysyi samana, 37 eurossa.

Kaudella 2007-2008 T-luvalla voi siis sekä toimia tuomarina että pelata harrastepesissarjoissa ja kontioiden SM-turnauksessa.
Tuomarivastaavat

Sami Ritola
27.3.2007

Etelän Pesiksen alueen seurojen tuomarivastaavat kokoontuivat Hyvinkään Rantasipiin 27.3 kuuntelemaan ja keskustelemaan tuomarivastaavan merkittävästä roolista tuomaritoiminnan kehittämisessä alueellisella- ja seuratasolla.

Tilaisuudessa käytiin läpi mm. tuomarivastaavan roolia seurassa, muuttuneita sääntöjä ja palautteen sekä seurannan toteuttamista seuroissa.

Tilaisuudessa esitetty materiaali toimitetaan seurojen tuomarivastaaville lähipäivinä.
Pelisääntöillat

Sami Ritola
26.3.2007

Etelän Pesiksen pelisääntöillat, joka on pakollinen kaikille alueen juniorijoukkueiden vetäjille, järjestetään huhtikuussa. Ensimmäinen tilaisuus pidetään Hyvinkään Rantasipissä torstaina 19.4 ja toinen tilaisuus Helsinki Business Collegen tiloissa maanantaina 23.4 klo 18:00.

Tilaisuuteen tulee osallistua jokaisen juniorijoukkueen toimihenkilö. Yksi henkilö voi edustaa siis useampaa joukkuetta, mikäli hän on sen joukkueen ydintoiminnassa mukana. Molemmissa tilaisuuksissa sisältö on samanlainen.

Ilmoittautuminen jompaan kumpaan tapahtumaan suoritetaan sähköpostilla 12.4. mennessä osoitteeseen: sami.ritola@etelanpesis.fi

Ilmoittautumisen tulee sisältää nimi, seura sekä joukkueen nimi, jota edustaa ja tilaisuus johon kyseinen henkilö osallistuu.

Lisätietoa pelisääntöilloista sisältäen agendan ja esiintyjäy toimitetaan myöhemmin.
Nuorisotuomarien tehoryhmä

Sami Ritola
26.3.2007

Nuorisotuomarien tehoryhmän ensimmäinen kokoontuminen järjestettiin lauantaina 24.3 Helsingin kisahallissa. Tilaisuudessa tutustuttiin toisiin ja keskusteltiin tulevista koulutuksista sekä mahdollisuuksista edetä tuomariuralla.

Seuraava koulutustilaisuus järjestetään Huhtikuun loppupuolella sekä ensimmäinen ulkokoulutus Helsingin mailakisojen yhteydessä.

Nuorisotuomarien tehoryhmään kaudelle 2007 kuuluvat: Niilo Häkkinen, Tuomo Salonen, Mauri Tunkelo, Eero Heinonen, Oskari Nykänen, Aarne Puisto, Kim Mantere, Kalle Peiponen, Karoliina Lehtinen, Emmi Jokinen, Juho Lamponen ja Joni Anttila.
Yli-ikäisyys säännöstö

Sami Ritola
24.3.2007

Tulevan kauden Etelä-Suomen alue- ja kilpasarjojen yli-ikäisyys säännös on julkaistu ja se löytyy kilpailutoiminnan tiedostojen alta. Yli-ikäisyyssääntö noudattelee pääsääntöisesti viimevuoden linjaa, muutamin tarkennuksin.

Kaikki yli-ikäisyys anomukset tulee anoa vapaamuotoisella anomukselle, joka osoitetaan Etelän Pesiksen kilpailupäällikölle. Pelaajat, joille on myönnetty lupa edustaa joukkuettaan yli-ikäisenä tulevat löytymään kilpailutoiminnan tiedostojen alta, erillisestä dokumentista.

Kaikki yli-ikäisyys anomukset tulee olla anottuna ennen kyseisen sarjan kilpailukauden alkua.
Maakuntasarjojen sarjaohjelmat

Sami Ritola
20.3.2007

Miesten- ja naisten maakuntasarjojen etelä-lohkon sarjaohjelmat ovat julkaistu ja löytyvät kilpailutoiminnan tiedostojen alta. Miesten maakuntasarjassa pelaa tällä kaudella 11 joukkuetta ja naisten puolella 8 joukkuetta.

Maakuntasarjojen etelä-lohkon kausi käynnistyy miesten puolella Järvenpään paikallisottelulla 17.5, jossa kohtaavat Haarajoen Urheilijat ja Kinnarin Pesis 2006.

Naisten puolella Helsingin Roihuvuoressa Roihu ottaa mittaa viime kaudella Suomensarjaa pelanneesta Janakkalan Janasta. Tämä ottelu ja samalla siis koko naisten kauden aloitus pelataan 19.5.
Aluesarjojen sarjapalaveri 28.3. klo 18:00

Sami Ritola
12.3.2007

Etelän Pesiksen aluesarjojen sarjapalaveri järjestetään Keskiviikkona 28.3 klo 18:00 alkaen Hyvinkään Rantasipi Sveitsin tiloissa, osoitteessa Härkävehmaankatu 4.

Tilaisuudessa käydään läpi kauden 2007 kilpailullinen ohjeistus. Tilaisuuteen tulee ilmoittautua etukäteen osoitteeseen: sami.ritola@etelanpesis.fi viimeistään sunnuntaihin 18.3 mennessä.
HKI- alueen kuntopesissarjat

Sami Ritola
8.3.2007

Kevät lähestyy kovaa vauhtia ja niin myös PK- seudun perinteikkäät kuntopesissarjat. Puna-Mustat, Helsingin PP- tuomarit ja Etelän Pesis järjestävät yhteistyössä kuntopesissarjat kaudella 2007.

Lisätietoa säännöistä, hinnoista, ilmoittautumisesta ja sarjajärjestelmistä saatavissa tästä linkistä. Tervetuloa pelaamaan!
Sarjoihin ilmoittautuminen päättynyt

Sami Ritola
2.3.2007

Alueen kilpa- ja pelisarjoihin ilmoittautuminen on päättynyt. Yhteensä ilmoittautuneita joukkueita oli tänä vuonna 118 kappaletta, jakautuen kaikkiin muihin ikäluokkiin poislukien G-ikäiset juniorit.

G- ikäisten joukkueiden toiminta tulee selkiytymään lähikuukausien aikana ja toiveena on saada alueelle tämänkin ikäluokan osalta organisoitua toimintaa.

Joukkueille toimitetaan ennakkotietoa sarjajärjestelmästä sekä ohjeistus ottelupäivistä sopimiseksi lähipäivinä.

Tämän kauden osalta kaikkien joukkueiden edustaja velvoitetaan osallistumaan erilliseen pelisääntöiltaan. Pelisääntöiltoja pidetään 2 kappaletta Huhtikuun aikana.
Kirjurikoulutusta Helsingissä

Sami Ritola
1.3.2007

Etelän Pesis järjestää kirjurikoulutusta Maanantaina 2.4 klo 18:00 alkaen, Helsingin Itäkeskuksen kirjastossa (Stoa) kokoushuoneissa 1 ja 2 alakerrassa, Turunlinnantie 1, 00900 Helsinki.

Tilaisuudessa käydään läpi nk. iso- ja pienipöytäkirja. Kouluttajana toimii Tytti Salminen.

Sitovat ilmoittautumiset koulutukseen SU 25.3 mennessä osoitteeseen sami.ritola@etelanpesis.fi. Ilmoitathan ilmoittautumisen yhteydessä nimesi, seurasi sekä aiemman kirjurointikokemuksen.
Kevätpomppu-turnaus Kankaanpäässä

Sami Ritola
28.2.2007

E-ikäisten poikien perinteinen Kevätpomppu-turnaus järjestetään Kankaanpäässä lauantaina 26.5.2007. Tarjoamme E-ikäisille poikajoukkueille mahdollisuuden nautiskella keväisistä pesäpalloelämyksistä Kankaanpäässä. Turnaus on tarkoitus pelata 10 joukkueen turnauksena

Osallistumismaksu on 100 euroa / joukkue, joka sisältää vähintään viisi peliä ja mitalit kolmelle parhaalle joukkueelle. Lisäksi jokaisesta joukkueesta palkitaan turnauksen tsempparipelaaja. Jokainen joukkue tuo tullessaan yhden uuden pelipallon. Lisäksi turnausjärjestelyihin kuuluu, että jokaiselta joukkueelta löytyy pesätuomarit (2- ja 3-pesälle)

Tarjoamme myös ruokailumahdollisuuden hintaan 6 € / hlö . Kenttien läheisyydessä on tarjolla kioskipalveluja

Joukkueet otetaan mukaan ilmoittautumisjärjestyksessä. Ilmoittautumiset ja tiedustelut ottaa vastaan turnausvastaava Mia Kiviluoma, p. 040 861 1337 tai sähköpostitse mia.kiviluoma(ät)wmdata.fi

Tervetuloa Kankaanpäähän ottamaan näppituntumaa tulevaan pesiskesään!
NPVT- koulutuksen I osa

Sami Ritola
19.2.2007

Etelän Pesis järjestää nuorten pesisvalmentajatutkinnon I- osan, Pesäpalloilijan fyysisten ominaisuuksien kehittäminen, koulutuksen Lohjan Kisakallion Urheiluopistolla 24.3 - 25.3.2007. Tämän koulutuksen kohderyhmänä ovat C-, B- ja A-juniorijoukkueiden valmentajat ja pelinjohtajat.

Tutkinnon laajuus on yhteensä 80 tuntia, josta kontaktiopetusta 45 tuntia. Lisäksi Nuorten Pesisvalmentajatutkinnon suorittaville suositellaan osallistumista vuosivalmennusseminaariin. Kouluttajana toimii Kimmo Kaunisto.

Lähiopetusjaksot järjestetään kolmena viikonloppuna (koulutusjakso alkaa lauantaina klo 11.00 ja päättyy sunnuntaina klo 16.00). Lähiopetusjaksot toteutetaan urheiluopistoilla. Lähiopetusjaksot sisältävät sekä teoriaopetusta että käytännön harjoituksia.

Kuhunkin lähiopetusjaksoon kuuluu ennen jaksoa suoritettava valmistautumistehtävä ja jakson jälkeen sovellutustehtävä (yhteensä 6 kpl). Opiskelija tekee lopputyönään omalle joukkueelleen pelikirjan.

Sisältö:

 • Nopeuden, voiman ja kestävyyden kehittäminen
 • Ketteryyden, kimmoisuuden ja liikkuvuuden kehittäminen
 • Harjoittelun ohjelmointi
 • Sitovat ilmoittautumiset koulutukseen 14.3. mennessä Tytti Salmiselle p. 050-3010660 tai sähköpostilla: tyttimt.salminen@kolumbus.fi
  Valmennuskoulutusta

  Sami Ritola
  12.2.2007

  Etelän Pesis järjestää Lauantaina 17.3. klo 12:00- 15:00 SVK- koululla Helsingissä: Haasteelliset ihmissuhdetilanteet valmennuksessa - käytännönläheistä ohjausta hankaliin tilanteisiin koulutusta.

  Väistämättä joskus tulee valmennustyössäkin eteen tilanteita, joissa tarvitaan kykyä ja uskallusta reagoida oikealla tavalla oikeaan aikaan esim.riitoihin, kiusaamisiin ja syrjimisiin, ja haasteelliset "vilkkaat" lapset kuten myös joskus haasteelliset vanhempien kohtaamiset edellyttävät vetäjiltä muitakin kuin pesistaitoja.

  Etelän Pesis tarjoaa jäsenseurojen valmentajille ja joukkueenjohtajille alan huippuasiantuntijan koulutusta. Kouluttajana toimii Arja Sigfrids, psykologi, Askeleittain-kouluttaja.

  Paikkana toimii Suomalais-Venäläinen koulu, osoitteessa: Kaarelankuja 2 Helsinki.

  Tilaisuutteen mahtuu 30 osallistujaa ja paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä. Sitovat ilmoittautumiset, sisältäen seuran, nimen ja joukkueen, jonka kanssa toimii osoitteeseen: sami.ritola@etelanpesis.fi
  Kirjurikoulutusta

  Sami Ritola
  9.2.2007

  Etelän Pesis järjestää kirjurikoulutusta Maanantaina 19.3 klo 17:30 alkaen Hyvinkään Rantasipin tiloissa. Tilaisuudessa käydään läpi sekä manuaalinen nk. ison-pöytäkirjan, että ATK- pöytäkirjan pitäminen.

  Tilaisuus alkaa klo 17:30 nk. isolla pöytäkirjalla, jonka jälkeen klo 19:00 aloitetaan ATK- pöytäkirjan parissa. Pääkouluttajana toimii Henna Backberg.

  Tilaisuuteen tulee ilmoittautua 28.2 mennessä osoitteeseen sami.ritola@etelanpesis.fi. Ilmoittautumisen yhteydessä tulee ilmoittaa nimi, seura sekä kokemus kirjuroinnista (lähtötaso).
  Vipan 40- vuotisjuhlaturnaus

  Sami Ritola
  5.2.2007

  Vihdin Pallo juhlii tänä vuonna 40- vuotista taivaltaan. Neljän pesisvuosikymmenen kunniaksi Vipa järjestää jälleen perinteisen Kevätkunnari turnauksen juniorijoukkueille.

  Turnaus on tarkoitettu sekä Tyttöjunioreille C-, D- ja E-ikäluokissa, että Poikajunioreille C-, D-, E- ja F-ikäluokissa. Turnauksen ajankohta on 28.-29.4.2007.

  Joukkueita voidaan ottaa mukaan turnaukseen ilmoittautumisjärjestyksessä ikäryhmässään 6 kpl, joten jokaiselle joukkueelle tulee vähintään viisi peliä. Ilmoittautumiset turnaukseen 1.4 mennessä.

  Lisätietoa turnauksesta ja ilmoittautumisesta Vihdin Pallon sivuilta tästä linkistä.
  Kilpa- ja pelisarjoihin ilmoittautuminen

  Sami Ritola
  31.1.2007

  Kauden 2007 alueen kilpa- ja pelisarjoihin ilmoittautuminen on alkanut 1.2 kestäen koko Helmikuun ajan. Ilmoittautumisten tilannetta voidaan tänäkin vuonna seurata reaali-ajassa kilpailutoiminnan ala-otsikon alta.

  Sarjamaksut kaudelle 2007 ovat kaikissa nuorten sarjoissa 35€/joukkue ja aikuisten puolella 50€/joukkue. G- ikäisissä sarjamaksua ei peritä.

  Sarjoihin ilmoittautuminen suoritetaan tästä linkistä löytyvällä lomakkeella. Kiinnitäthän huomiota tiedon oikeellisuuteen!
  JPVT- koulutus

  Sami Ritola
  29.1.2007

  Etelän Pesiksen järjestämän JPVT- koulutuksen ilmoittautumisaika on päättynyt. Yhteensä tilaisuuteen ilmoittautui 28 osallistujaa Etelä-Suomen alueen eri seuroista.

  Koulutukseen ilmoittautuneille on lähetetty sähköpostilla lisätietoa koulutuksesta, jonka kouluttajana toimii Sami Pöllänen.
  PJ- Koulutus

  Sami Ritola
  23.1.2007

  Etelän Pesiksen järjestämän pelinjohtajakoulutuksen ilmoittautumisaika on päättynyt. Kaiken kaikkiaan koulutukseen ilmoittautui 43 eri joukkueiden vetäjää kymmenestä eri seurasta.

  Koulutukseen ilmoittautuneilla on toimitettu sähköpostilla vahvistus sekä tarkemmat tiedot koulutuksesta.
  JPVT- koulutus

  Sami Ritola
  19.1.2007

  Etelän Pesis järjestää junioripesis valmentajien kurssin (JPVT) kahdessa osassa alkaen Lauantaina 3.2. klo 09.00 Vihdin Nummelassa. Koulutus käsittää kaksi jaksoa.

  Ensimmäinen la-su 3.-4.2., la 3.2. klo 9-18 ja su 4.2. klo 9-16 ja toinen la-su 10.-11.3, la 10.3. klo 9-18 ja su 11.3. 9-15.

  Tarkempi paikka, osoite ja kulkuohjeet lähetetään ilmoittautuneille.

  Ilmoittautumiset viimeistään 25.1.2007 mennessä Tytti Salmiselle p. 050-301 0660 tai sähköpostilla tyttimt.salminen@kolumbus.fi
  Lukkarikoulutus

  Sami Ritola
  16.1.2007

  Etelän Pesiksen järjestämän lukkarikoulutuksen ilmoittautumisaika on päättynyt. Kaiken kaikkiaan koulutukseen ilmoittautui lähes 50 nuorta lukkaria Etelä-Suomen alueelta.

  Johtuen suuresta ilmoittautumismäärästä koulutus on jaettu ryhmittäin kolmeen erilliseen päivään. Koulutettaville on lähetetty tiedot sähköpostitse omasta ryhmästään.
  ESLUN seura-akatemia koulutus

  Sami Ritola
  15.1.2007

  Etelä-Suomen Liikunta ja Urheilu järjestää seuratoimijakoulutusta seurojen hallituksille ja aktiiveille Keskiviikkona 24.1 Pohjolan pääkonttorin tiloissa, Helsingissä. Koulutuksessa käsitellään mm. lakien mukaisesti toimimista, seurojen sääntöjen edellytyksiä sekä käsitellään vastuita ja velvollisuuksia.

  Tilaisuus maksaa 30 euroa ESLU:n jäsenseuroille. Ilmoittautumisaika päättyy jo 19.1 ja lisätietoa löytyy tästä linkistä.
  Johtokunnan uusi kokoonpano

  Sami Ritola
  12.1.2007

  Etelän Pesiksen järjestäytymiskokouksen yhteydessä määriteltiin uuden hallituksen uudet vastuualueet. Varapuheenjohtajana jatkaa kaudella 2007 Hannu Vaininen.

  Uudet yhteystiedot ja vastuualueet löydettävissä yhteystiedot linkin alta.
  C- Ikäisten valtakunnan sarjat

  Sami Ritola
  5.1.2007

  Ilmoittautuminen tulevan kauden C-ikäisten leirisarjaan on käynnistynyt. Ilmoittautumisaika päättyy 31.1. Ilmoittautuminen tehdään pesisnetistä löytyvällä lomakkeella, johon pääset tästä likistä.